5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Τη Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην αίθουσα της εκκλησίας της Χλώρακας Παναγίας Χρυσοαιματούσας, θα γίνει η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του Χριστάκη Ταπακούδη «ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - τα παιδιά του ΄55-59», από τον Λογοτέχνη και Πρώην Πρώτο Λειτουργό Εκπαίδευσης Νίκο Πενταρά.
Στην παρουσίαση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος, ενώ η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας Κλεόβουλου Παπακώστα.
Πρόκειται για ένα βιβλίο μυθιστόρημα που αποτείνεται κυρίως στις νεότερες γενιές μέσα από το οποίο οι αναγνώστες θα γνωρίσουν το παρελθόν του τόπου τους και τον τρόπο διαβίωσης του πληθυσμού την περίοδο από το 1955 έως το τέλος του αιώνος, αλλά κυρίως όσους προγόνους έζησαν την περίοδο εκείνη κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα από τους Άγγλους Αποικιοκράτες. Κυρίως όμως θα γνωρίσουν πράγματα που συνέβησαν και καταστάσεις που δημιουργήθηκαν ένεκα της δράσης και της αντίδρασης πολλών πολιτών άλλων υποστηριχτών του αγώνος, και άλλων διαφωνούντων με αποτέλεσμα τη δημιουργία της Εθνικής διαμάχης που διαχώρισε το λαό και δημιούργησε αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες που μέχρι σήμερα δυστυχώς συντηρούνται και διχάζουν το λαό.

Η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης, Μουσικά θα υποστηριχτεί από επιλεγμένη μουσική του καταξιωμένου Κύπριου Μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αρτέμη.