25 Νοεμβρίου 2015

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 09:00, στο ράδιο Πάφος στην εκπομπή του Πανίκου Ευρυπίδου, ο Νίκος Παπακλεοβούλου μιλά για το μουσικό έργο με θέμα τους ήρωες της ΕΟΚΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Ο Λάζαρος Καλογήρου έχει καταγωγή εκ μητρός Δέσποινας Ταπακούδης, από τη Χλώρακα

Ατομική έκθεση του γνωστού Γιαννιώτηζωγράφου Λάζαρου Καλογήρου, με τίτλο: "Μηνύματα συνύπαρξης", διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου από σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου (εγκαίνια στις 20.00)
 έως και τις 11 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.
Ο Λ. Καλογήρου είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης που μεταξύ άλλων έχει ασχοληθεί με το κόμικ, την εικονογράφηση παραμυθιών και βιβλίων, τις γραφικές τέχνες, το 
graffiti κ.α.
Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.
Η τεχνοτροπία του, είναι ένα αμάλγαμα πολλών διαφορετικών στοιχείων από ρεύματα και καλλιτέχνες όλων των
 εποχών.
    Ο Λάζαρος Καλογήρου γεννήθηκε το 1980 από πατέρα Γιαννιώτη και μητέρα Κύπρια στα Ιωάννινα, όπου και έζησε τα μαθητικά του χρόνια.
   Την πρώτη του επαφή με τις Καλές Τέχνες, είχε στο εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Ιωαννιτών, πριν ακόμη πάει στο Δημοτικό Σχολείο, με δασκάλα την αείμνηστη ζωγράφο Ελένη Μπότσιου.
   Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο εργαστήριο του καθηγητή Αναστάσιου Χρηστάκη, από όπου και αποφοίτησε με άριστα το Σεπτέμβριο του 2005.
·   Το Νοέμβριο του 2005, συμμετείχε στην πρώτη του ομαδική έκθεση, στο κτίριο της Ένωσης Αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ., στην Πλάκα της Αθήνας.
·   Το Μάρτιο του 2006 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στα εγκαίνια της οποίας μίλησε για τα έργα του, ο γλύπτης και δημιουργός του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων, Παύλος Βρέλλης.
·   Τον Ιούνιο του 2006 συμμετείχε, για την Ελλάδα, σε Πανευρωπαϊκή συνάντηση Ζωγράφων, στη Ζαγκούβιτσα της Σερβίας, στα πλαίσια Φεστιβάλ Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, προσκεκλημένος του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας Νομού Ιωαννίνων. Τα έργα που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έχουν εκτεθεί σε πόλεις της Ευρώπης, από τις οποίες προέρχονται οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος.
·   Τον ίδιο μήνα, συμμετείχε στην ετήσια ομαδική έκθεση αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ., στον εκθεσιακό χώρο « Νίκος Κεσσανλής », στις εγκαταστάσεις της Σχολής.
·   Το Σεπτέμβριο 2006, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ατομική του έκθεση, στη Gallery k στη Λευκωσία της Κύπρου.
·   Το Φεβρουάριο 2007, συμμετείχε σε ομαδική έκθεση της Gallery k στη Λευκωσία Κύπρου.
·   Το Μάιο 2007, συμμετείχε σε ομαδική έκθεση παρουσίασης του έργου των Κυπρίων ζωγράφων από το International Merchandising Center (Διεθνές Εμπορικό Κέντρο), το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου στα πλαίσια της διοργάνωσης του BUSINESS SHOW 2007 στον εκθεσιακό χώρο του IMC, στη Λευκωσία.
·   Το Σεπτέμβριο 2007, συμμετείχε σε ομαδική έκθεση Νέων Εικαστικών Καλλιτεχνών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων « Ζωσιμάδων δράσεις 2007», που συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.
·   Το Μάιο 2008, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, η τρίτη ατομική του έκθεση, στο Λαογρα-φικό Μουσείο Κώστα Φρόντζου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, (Μιχ.Αγγέλου 42).
·   Τον Οκτώβριο 2010 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση 31 νέων καλλιτεχνών στη Gallery Τεχνοχώρος, στα πλαίσια του 1ου ΄΄Ioannina Art Festival΄΄.
·   Τον Οκτώβριο 2012 συμμετείχε στην Εικαστική έκθεση « Η Ήπειρος των Γλυπτών, των Ζωγράφων και των Φωτογράφων », που συνδιοργάνωσε η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης.
·   Το Δεκέμβριο 2013 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση « 7 Art , ΕΠΤΑ ΝΕΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ» στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.


Πέρα από την προετοιμασία για την επόμενη ατομική έκθεση με νέα έργα του, δραστηριοποιείται επίσης στην εικονογράφηση βιβλίων, περιοδικών, artworks δίσκων μουσικής, καθώς και στο χώρο των κόμικς.

Ο ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο οίκημα της ΕΔΕΚ στη Χλώρακα. Σε περιοδεία υπό του προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υποψήφιους βουλευτές Πάφου στις ερχόμενες εκλογές και άλλων αξιωματούχων, αναλύουν τη θέση τους επί της λύσεως του Κυπριακού σε μια προσπάθεια τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τους κινδύνους μιας κακής λύσεως.
Η συγκέντρωση ήταν επιτυχής, και πλήθος Εδεκιτών και άλλων κατοίκων Χλώρακας, αφού προσεκτικά άκουσαν την ομιλία του κ. Σιζόπουλου, ακολούθως διεξήγαγαν ένα εποικοδομητικό διάλογο.