20 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΧΛΩΡΑΚΑΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Νεόφυτος Νεοφύτου
 (υποψήφιος κοινοτάρχης Χλώρακας, 2016)
Αναβάθμιση της κοινότητας Χλώρακας με κοινοτάρχη έμπειρο, γνώστη των προβλημάτων και με την ικανότητα προσφοράς
Φίλες και φίλοι,
Η κοινότητα Χλώρακας, ως το δυτικό  παραλιακό προάστιο της πόλης της Πάφου, βρίσκεται στην καλύτερη γεωγραφική θέση από πλευράς φυσικής ομορφιάς και αποτελεί σημείο αναφοράς από πλευράς ηρωικών αγώνων και ιστορίας. Η φυσική ομορφιά, η ιστορία και τα πολιτιστικά της στοιχεία, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να αξιοποιηθούν, να αναδειχθούν και να αναβαθμισθούν στο βαθμό που της άξιζε και της αξίζει.
Η ικανοποιητική συντήρηση και περιποίηση της κοινοτικής περιφέρειας, η ανάπτυξη και η ευρηματικότητα μεθόδων με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινής ποιότητας της ζωής των κατοίκων της κοινότητας και η αξιοποίηση φορέων και ανθρώπινου δυναμικού της κοινότητας, δυστυχώς απουσιάζουν τόσο έκδηλα. Παραμένουν αναξιοποίητες όλες οι δυναμικές που έχει η κοινότητα, όλες οι δυνάμεις και εμπειρίες που έχουν οι συμπολίτες μας και όλες οι καινοτομίες, ο ζήλος και οι ευαισθησίες που διαθέτουν οι νέοι μας. Απουσιάζει η ικανότητα αντίληψης και ιεράρχησης των καθημερινών προκλήσεων και αντί αυτού κυριαρχεί μια απαράδεκτη εσωστρέφεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να την αποξενώνει, όλο και πιο πολύ, από τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων.
Είναι παραδεκτό ότι ένας μόνος άνθρωπος, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις, δεν μπορεί να φέρει την αλλαγή. Πιστεύω όμως ακράδαντα στον εαυτό μου, ότι έχω την ικανότητα, θέληση και δύναμη να αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  ανθρώπους και δυναμικές που βρίσκονται γύρω μου, για να φέρω την αλλαγή και την ανάπτυξη στην κοινότητα. Έχω σκοπό και το όραμα μιας καλύτερης κοινότητας. Έχω την προοπτική και τις δυνάμεις να επιλύω τα τυχόν προβλήματα. Έχω τη θέληση να δημιουργώ συνθήκες καλύτερης ζωής και να κοιτάζω πάντα μπροστά.
Γεννήθηκα, μεγάλωσα, έζησα και συνεχίζω να ζω και να δραστηριοποιούμαι στην κοινότητα Χλώρακας. Υπηρέτησα τα κοινά, μέσα από πολλές θέσεις και μέσα από πολλούς φορείς.
Γνωρίζω πολύ καλά όλους τους κατοίκους της και όλα τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν. Λαμβάνω υπόψη και  όλα τα τυχόν προβλήματα ή τις ανάγκες που δυνατό να προκύψουν στο μέλλον. Γνωρίζω πώς να ενεργώ, τόσο κατασταλτικά όσο και προληπτικά, λόγω και της μακράς μου υπηρεσίας στη Δημόσια Υπηρεσία και της εμπειρίας μου να διοικώ, να συμμετέχω σε συνεδριάσεις, να ακούω, να συγκρίνω και να δραστηριοποιούμαι με σκοπό την επίλυση προβλημάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας όλων των πολιτών αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Λόγω της υπηρεσίας μου, ως πρόεδρος των Δημόσιων Υπαλλήλων Πάφου, γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους-κλειδιά, τη μεθοδολογία και τις νομικές διαδικασίες για  εξεύρεση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προς όφελος της κοινότητας.
Λόγω του προσωπικού μου χαρακτήρα, της επαγγελματικής μου ιδιότητας, των εμπειριών μου και του χρόνου που διαθέτω, ως συνταξιούχος ανώτερος δημόσιος υπάλληλος, έχω την ικανότητα και την ευχέρεια να βρίσκομαι πάντα κοντά στους πολίτες της κοινότητάς μου. Είναι καθήκον μου και έχω τη διάθεση  να ακούω με προσοχή και κατανόηση τα προβλήματά τους, να δραστηριοποιούμαι και να εξευρίσκω νέους τρόπους αναβάθμισης της κοινοτικής ζωής, νέους τρόπους προσφοράς και  νέους τρόπους ανάπτυξης, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και την ολοένα αυξανόμενη προσέλευση επισκεπτών στην τουριστική ζώνη της κοινότητάς μας.
Το Γραφείο τού Προέδρου της κοινότητας θα είναι πάντα ανοικτό για όλους τους κατοίκους και ως κοινοτάρχης θα ακούω με σεβασμό, κατανόηση και προσοχή τα προβλήματα, τα παράπονα, τις  εισηγήσεις και ότι απασχολεί τον κάθε κάτοικο της κοινότητας. Το ενδιαφέρον μου για την κοινότητα θα είναι παραγωγικό, αμείωτο και συνεχές.
Σας ζητώ να με ψηφίσετε. Η ψήφος σας, ουσιαστικά, θα βοηθήσει όχι  εμένα προσωπικά, αλλά εσάς τους ίδιους, τα παιδιά σας, την κοινότητα και γενικά το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζείτε και θα ζήσουμε όλοι μαζί τα επόμενα χρόνια. Η ψήφος σας για εμένα θα είναι ιερή αποστολή και πρόκληση ταυτόχρονα, για να αναβαθμίσω  μια κοινότητα αντάξια τού ονόματός της.

Σας χαιρετώ, με εκτίμηση,

Νεόφυτος

Η ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΄51


Τα μαθητικά τους χρόνια θυμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι μαθητές που αποφοιτήσαν το 1963 την 6η τάξη του Δημοτικού σχολείου Χλώρακας. Δεν ήταν όμως όλοι παρόντες. Στην ηλικία των 66 πλέον, έλειπε από ανάμεσα τους ο Ανδρέας Λαούρης και ο Νίκος Αριστοδήμου οι οποίοι απεβίωσαν νέοι από ασθένειαν και για τη μνήμη τους οι συμμαθητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Όλοι οι άλλοι σχεδόν παρόντες, εκτός όσων έλειπαν στο εξωτερικό, αλλά που δήλωσαν το ενδιαφέρον τους με μηνύματα. Ανάμεσα τους καλεσμένοι παλιοί δασκάλοι, ο καθηγητής Ζαχαρίας Μιχαήλ, και η Γιωργούλλα Ξιναρή ως τιμώμενα πρόσωπα που τους προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και με σύντομη ομιλία τους, χαιρέτησαν τη συνεστίαση.
Ήταν καλά οργανωμένη η συνεστίαση, και η εξυπηρέτηση από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου ΑΓΓΕΛΙΚΑ, Δημήτρη Πέτρου και Γιαννάκη Χριστοφή, άρτυα. Τα ποτά απεριόριστα απ όλα τα είδη, και τα φαγητά πλουσιοπάροχα σε μεγάλη ποικιλία και αφθονία, με το περιβόητο και φημισμένο κλέφτικο ως η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ενώ μπάντα έπαιζε λαϊκή μουσική και τραγούδια.
Ο Ανδρέας Ευσταθίου ως κύριος συντονιστής της εκδήλωσης, σε μικρή του προσφώνηση τους καλωσόρισε όλους, και ο ίδιος δέχτηκε τα εύσημα για την πραγματικά επιτυχημένη συνεστίαση που οργάνωσε.
Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον όλοι συγκινημένοι υπό την επήρεια των αναμνήσεων και της καλής παρέας, έστησαν γλέντι και πέρασαν όλοι καλά.