22 Ιουλίου 2017

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή στο θέατρο της Χλώρακας, το μουσικοποιητικό αφιέρωμα στην νήσο των Αγίων, των ηρώων και των ποιητών. Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη ποίηση, λόγο και πατριωτική μουσική που καθήλωσε για μια και πλέον ώρα τους παρευρισκομένους.
Ήταν μια συναυλία αφιερωμένη στη Κύπρο, και μια υπενθύμιση αντίστασης και αγώνα κατά της τουρκικής κατοχής. Ήταν επίσης μια απόδοση τιμής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας και της δημοκρατίας κατά τους αγώνες της ΕΟΚΑ και της Τούρκικης εισβολής.
Ήταν όμως ακόμα, φόρος τιμής για όσους καταξιωμένους συνθέτες και ποιητές από Κύπρο και Ελλάδα, έγραψαν στίχους και μελοποίησαν τραγούδια αγωνιστικά και πατριωτικά περί Κύπρου και πάτρης.
Ευχάριστη νότα, προκάλεσε ο ύμνος της Χλώρακας που τραγούδησε το μουσικό σχήμα, ένα τραγούδι που μελοποίησε ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ, και τους στίχους του οποίου επίσης έγραψε ο ίδιος, βασισμένος στο βιβλίο του συγχωριανού μας Χρίστου Μαυρέση, «ΧΛΩΡΑΚΑ ΜΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ».
Δεύτερη επίσης έκπληξη αποτέλεσε ένα καινούργιο τραγούδι του οποίου τη μουσική έγραψε ο συγχωριανός μας Νικόλας Κυριακού, ενώ τους στίχους  έγραψε ο πατέρας του συνθέτη, Ανδρέας Κυριακού. Ο Νικόλας Κυριακού είναι ένας νέος καταξιωμένος μουσικός συνθέτης που διαπρέπει στη Γερμανία, υιός του ξενοδοχειακού διευθυντή συγχωριανού μας Ανδρέα Κυριακού.
Την παράσταση διάνθισε με παραδοσιακούς χορούς, το Πολιτιστικό εργαστήρι Κονιών.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Χλώρακας. Στην ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου Έλλη Χριστοφή, ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και ανακοίνωσε την επόμενη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, η οποία θα είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην ιστορία της Χλώρακας.