20 Νοεμβρίου 2018

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΜ

Η άνοδος πέραν του 10% του ΕΛΑΜ στις επόμενες εκλογές, πιστεύω πως θα είναι εύκολη καθώς οι Συναγερμικοί ψηφοφόροι που έως τώρα ψήφιζαν λευκό γιατί διαφωνούσαν με την πολιτική του κόμματος επί του Κυπριακού αλλά θεωρούσαν ως προδοσία να δώσουν αλλού τη ψήφο τους, μετά από πολλές αποχές πιστεύω πλέον έχουν αποβάλει το αίσθημα της ενοχής και πάρα πολλοί θα ψηφίσουν ΕΛΑΜ καθώς εκφράζει την ιδεολογία τους.
Πολλοί ψήφοι επίσης θα δοθούν στο κόμμα αυτό, από πρώην μέλη επίσης του ΔΗΣΥ τα οποία εντάχθηκαν σε νεοφανή κόμματα όπως ΕΥΡΩΚΟ και Κίνημα Αλληλεγγύης. Αυτά τα κόμματα δημιουργήθησαν για προσωπικούς συμφεροντολογικούς λόγους, και είναι καταδικασμένα να έχουν την ίδια μοίρα που έχουν όλα τα περιστασιακά κόμματα, σε αντίθεση με το ΕΛΑΜ το οποίο δημιουργήθηκε ως κόμμα με σταθερή ιδεολογία και αποτελείται από οπαδούς και ηγέτες που μόνο ζημία έχουν στην προσωπική τους ζωή ένεκα της υποστήριξης αυτής, αλλά περισσότερο γιατί έχει Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.
Ο λαός δύσκολα αλλάζει παρατάξεις ένεκα του πατροναρίσματος και του έντεχνου bulling που δέχονται από τα ΜΜΕ καθώς κυρίως κατευθύνονται από τα μεγάλα κόμματα. Αλλά νομίζω με τον καιρό που πέρασε χωρίς αυτά να παραδέχονται πως έχουν ευθύνη για τη μεγάλη οικονομική καταστροφή που έπληξε τον τόπο, αρχίζουν πολλοί οπαδοί σιγά σιγά να αποστασιοποιούνται. Έχει δηλαδή πλέον αντιληφθεί ο απλός πολίτης την ψεύτικη και παραπλανητική ρητορική των κομμάτων τους που αναπτύσσουν ως δικαιολογία και άρνηση ενοχής.
Σε αντίθεση, το ΕΛΑΜ καταφέρνει να απευθύνεται ευκολότερα στην κοινωνία, γιατί μιλά ξεκάθαρα για τα πιστεύω που το διέπουν, τα οποία είναι και ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Ελληνισμό από αρχαιοτάτων χρόνων.
Όλα αυτά συνθέτουν μιαν αλλαγή νοοτροπίας στις σκέψεις των ψηφοφόρων, που πλέον ευκολότερα θα δώσουν θετική ψήφο στο ΕΛΑΜ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΚΑΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


Η βία και η κακία στους πιο πολλούς είναι έμφυτη ως αποτέλεσμα κληρονομικότητας, αλλά και γιατί είναι διάχυτη στο DNAτους σε άλλους φανερά, και σε άλλους κρυφά. Πολλοί με χαιρεκακία έκδηλα έχουν την κακία στη συμπεριφορά τους, και λιγότεροι έχουν τη βία. Όμως δυστυχώς οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι ως ζώα, όπως  τα άγρια ζώα της φύσης που έχουν αιμοβόρα ένστικτα για τη συντήρηση τους απλά και χωρίς συνείδηση, έτσι και οι άνθρωποι που δυστηχώς πολλές φορές τα ξεπερνούν.
Βλέπουμε σε πολέμους να σφάζονται και να σκοτώνονται, βλέπουμε κάποιους όταν συναθροίζονται να γίνονται αγέλες και να θέλουν να καταστρέφουν, να γίνονται όχλος και όσο μεγαλύτερος, τόσο και καταστροφικότερος.

Τα γράφω όλα αυτά, καθώς σήμερα ανακάλυψα στο διαδίχτυο μια ταινία σινεμά με πρωταγωνιστή τον σκληρό της οθόνης Τζέϊσον Στάθαμ που δεν είχα δει προηγουμένως, και την παρακολούθησα με ενδιαφέρον. Ήταν μια ταινία δράσης που την ευχαριστήθηκα ένεκα της καλής ηθοποιίας των πρωταγωνιστών, αλλά δυστυχώς με κακά μηνύματα για πολλούς αφελείς,  που θα παρασύρονταν εύκολα στη βία και στην ανομία, καθώς παρουσίαζε τους κακούς ως καλούς κακούς, με αισθήματα και συνείδηση. Ήταν μια ταινία με πληρωμένους δολοφόνους που σκότωναν ακόμα και δικούς τους ανθρώπους, όταν το  απαιτούσε ο κώδικας τιμής –άκουσον άκουσον- του επαγγέλματος.
Και κάθισα και σκέφτηκα και διερωτήθηκα, πώς οι άνθρωποι ακόμα και οι καλοί, να μην γίνονται κακοί, όταν οι βιομηχανίες του χρήματος τους παρουσιάζουν ως πρότυπα γκάγκστερ και δολοφόνους;  Πώς όλοι όσοι έχουν καταληστέψει τον τόπο, δηλαδή τραπεζίτες και  πολιτικοί να μην το κάνουν, αφού οι κακοί αμείβονται και οι καλοί υποφέρουν, αφού ο νόμος εξαγοράζεται ή και εκβιάζεται;

Ατό ήταν περίπου το νόημα της ταινίας, και είναι έργο που τον έχουν παρακολουθήσει μυριάδες, καθώς ο πρωταγωνιστής είναι από τους καλύτερους σκληρούς ηθοποιούς του Χόλυγουντ.  
Ύστερα προσπαθούν οι καλοί γονείς, να διδάξουν τα παιδιά τους να είναι καλοί άνθρωποι, πόσοι όμως θα τα καταφέρουν όταν η αδηφάγα κοινωνία διδάσκει το αντίθετο;   

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ