10 Ιουνίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΦΟΥ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η οικογένεια του Νίκου Πενταρά, κατάγεται από τη Χλώρακα
Ο Νίκος Πενταράς γεννήθηκε το 1959 στη Πάφο και αποφοίτησε από το Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ το 1976. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου κατετάγη στην Εθνική Φρουρά και όλη τη θητεία του την υπηρέτησε στην γραμμή αντιπαράταξης στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένος με την Κυπρούλλα Σώζου και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Τον Αύγουστο του 1983 γράφτηκε στην Αστυνομία ως Ειδικός Αστυνομικός και την 1/1/1984 γράφτηκε επίσημα ως Αστυνομικός. Μετά την αποφοίτηση του από την Αστυνομική Ακαδημία και την ΜΜΑΔ υπηρέτησε σε φρουρές στη Λευκωσία, στο Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού, στους Αστυνομικούς Σταθμούς Πάχνας και Αυδήμου, στη Λ.&Ν. Αστυνομία Λεμεσού, στο Λ.&Ν. Σταθμό Κ. Πάφου και στο ΤΑΕ Πάφου όπου και προήχθη σε Λοχία. Στη συνέχεια υπηρέτησε στη ΚΥΠ και το 1999 μετέβηκε για εξάμηνη φοίτηση στη Σχολή Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το 2000 προήχθη σε Υπαστυνόμο και ανέλαβε ως υπεύθυνος του κλιμακίου της ΚΥΠ στη Πάφο. Τον ίδιο χρόνο διορίστηκε ως αναπληρωτής Ανωτ. Υπαστυνόμος και ανάλαβε ως υπεύθυνος του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου και για κάποια μικρή περίοδο ως υπεύθυνος Τροχαίας Πάφου. Τα επόμενα χρόνια υπηρέτησε ως υπεύθυνος Ασφαλείας Αεροδρομίου Πάφου, υπεύθυνος Υπαίθρου, υπεύθυνος Κλιμακίου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης, Υπεύθυνος Λ.&Ν. Σταθμού Κ. Πάφου, υπεύθυνος Κεντρικού Σταθμού Λεμεσού, υπεύθυνος Εισαγγελίας Πάφου, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής (Διοίκησης) Πάφου, Υποδιοικητής Λ.&Ν. Αστυνομίας με έδρα τη Λεμεσό και από 14/3/2017 ως Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου. Παρακολούθησε αρκετές εκπαιδεύσεις στη Κύπρο και στο εξωτερικό (Μεγάλη Βρετανία και Η.Π.Α.) για διάφορα αστυνομικά θέματα.

ΕΥΛΟΓΙΑ Ή ΚΑΤΑΡΑ

Η γνώμη μου

Ο έρωτας είναι μια μοναδική εμπειρία που μας παρασύρει, μας μεταμορφώνει, μας συγκινεί, μας επαναπροσδιορίζει, μας αποπροσανατολίζει, μας καθηλώνει, είναι μια εμπειρία που μας αιχμαλωτίζει, ένας ιστός που υφαίνεται αργά και βασανιστικά γύρω μας.
Ο  έρωτας κατά τη γνώμη μου, είναι ένα ισχυρό συναίσθημα χωρίς τίποτα το πνευματικό που περιστρέφεται γύρω από την εξωτερική ομορφιά. Είναι μια ευχαρίστηση και ένα μαρτύριο, είναι η ελευθερία των αισθήσεων, είναι μια αβάσταχτη  θλιμμένη χαρά, είναι μια φωτιά που καίει τα σωθικά.
Είναι ένα άναρχο ταξίδι στην καθημερινότητά μας, είναι ένα συναίσθημα που κυριαρχεί το είναι μας και μας αφήνει εν γνώσει μας εκτιθέμενους στην εξάρτηση, στην υποταγή, στην ταπείνωση.
Είναι ωραία να υμνούμε τον Έρωτα και να τον αναδεικνύουμε ως το ωραιότερο συναίσθημα και να δηλώνουμε υποταγή σε αυτόν, αλλά όταν βρούμε την άρνηση και μας γυρίσει την πλάτη, τότε ξιφουλκούμε υπέρμαχοι της λογικής ενάντια στα αποτελέσματά του, με μόνη τη διαφορά πως μέσα μας ο πόνος δεν φεύγει, και μας κατατρώει σαν φαρμακερός δράκοντας που θέλει να μας τελειώσει.
Ευλογία ή Κατάρα λοιπόν ο Έρωτας; Ναι, είναι κατάρα καθώς για χάρη του αρνούμαστε τα πάντα, τους φίλους μας, την οικογένεια μας. Τους δικούς μας ανθρώπους, τις προσωπικές μας αρχές και πιστεύω.
Ναι, είναι ευλογία όμως πρόσκαιρη, γιατί μετά τον έρωτα όταν δεν υπάρχουν άλλες συνισταμένες που ενώνουν τους ερωτευμένους, επέρχεται ή αδιαφορία, ή ρήξη, η απαξίωση.
Ναι, είναι χαρά αβάσταχτη για τους αμοιβαία ερωτευμένους, αλλά και δυστυχία ανομολόγητη για όσους αγαπούν χωρίς ανταπόκριση έχοντας ένα συνεχές συναίσθημα που τους πνίγει και τους σκοτώνει τη ψυχή.
Εγώ πιστεύω πως ο έρωτας δεν είναι τυφλός ούτε ανίκητος. Όλα νικούνται και όλα αντιμετωπίζονται. Όταν λοιπόν πρέπει να τον αποβάλουμε για να γλυτώσουμε από τις βλαβερές συνέπειες του, όσο και αν αυτό μας πληγώνει, πρέπει με όλη τη θέληση μας να τον αντιμετωπίσουμε. Χρησιμοποιώντας ως βοηθητικό μοχλό την καθαρή λογική μας και συμβαδίζοντας με την απογοήτευση το άγχος την θλίψη, τα νεύρα και το θυμό μας, θα καταφέρουμε να τον εκτονώσουμε και να τον αποβάλουμε.
Δυστυχώς όμως, η γενική διαπίστωση είναι πως μετά από μια θλιβερή τελειωμένη σχέση, όσο κάποιος να πιστεύει πως δεν θα ξαναπάθει έρωτα, άμα λάχει πάλιν θα ξαναερωτευτεί, καθώς όπως λένε οι επιστήμονες, ο έρωτας είναι ένας υπέροχος εθισμός όταν τα πράγματα πάνε καλά και ένας φρικτός εθισμός όταν δεν πάνε καλά, σε κάθε περίπτωση όμως είναι εθισμός


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΧΛΩΡΑΚΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο Νικόλας Κυριακού κατάγεται από τη Χλώρακα