10 Νοεμβρίου 2017

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας ιδρύθηκε το 1980 από κάποιους προοδευτικούς ανθρώπους με πρόεδρο τον Μάριο Νεοκλέους και άλλα μέλη που δραστηριοποιήθηκαν κατά καιρούς για προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση του πολιτισμού στην κοινότητα της Χλώρακας.

Μετά από αρκετά χρόνια ωφέλιμων δραστηριοτήτων, ο όμιλος περιήλθε σε αδράνεια ένεκα αντικειμενικών δυσκολιών.
Πρίν δύο χρόνια περίπου μετά από προσπάθειες κάποιων, επιχειρήθηκε η ανασύσταση του ομίλου, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.
Φέτος με μια νέα προσπάθεια οι ίδιοι, επιχειρούν εξ αρχής την δραστηριοποίηση του, με κύριους  στόχους την προαγωγή και προστασία της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς και τη δημιουργία πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων στην κοινότητα. Με νέο πρόεδρο ένα εξ ίσου αγαπητό άνθρωπο όπως τον ιδρυτή του Ομίλου Μάριο Νεοκλέους και την τέως πρόεδρο Έλλη Χριστοφή, έναν άνθρωπο το ίδιο δραστήριο προοδευτικό και περιβαλλοντιστή τον Ανδρέα Κυριακού που με χαρά αναλαμβάνει τα ινία, όλοι μαζί θα προωθήσουν δράσεις και ενέργειες για το καλό και την πρόοδο της κοινότητας.

Ο Ανδρέας Κυριακού είναι γέννημα και θρέμμα τη Χλώρακας.
Υιός της γνωστής οικογένεια Νίκολου Κ. Αδάμου και Παναγιωτούς, φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Χλώρακας, στο Α’ Γυμνάσιο Πάφου, και στο Ινστιτούτο Ξενοδοχειακών Λευκωσίας. Διετέλεσεε εκπαιδευτής στο Ι.Ξ.Ε.Τ.
Παρακολούθησε ξενοδοχειακές σπουδές στη Γερμανία και εργάστηκε σε διάφορα ξενοδοχεία στη Κύπρο και στο εξωτερικό.
Είναι παντρεμένος με τη Μόνικα Fritsche από τη Γερμανία, με την οποία απόκτησαν 4 παιδιά.
Είναι δραστηριοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, και υπήρξε μέλος σε πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς Συνδέσμους. Ένεκα των πολιτισμικών του ενδιαφερόντων, ασχολήθηκε επ αυτού, με συχνή αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά για θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πάφου για 10 χρόνια.
Είναι άνθρωπος με ποικίλα ενδιαφέροντα και ευαισθησίες, ιδιαίτερη αγάπη στη μουσική, την κλασσική κιθάρα, τη ζωγραφική, την ποίηση,  τη λογοτεχνία και τον αθλητισμό.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα της Χλώρακας, δηλώνει πως σαν νέος πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας, θέτει ως προτεραιότητες του:

 Η Χλώρακα να αποκτήσει τον δικό της χαρακτήρα, να επουλωθούν όσο μπορεί οι πληγές που προκάλεσε η άναρχη ανάπτυξη στο περιβάλλον, προαγωγή  των Πολιτιστικών,  ψυχαγωγικών, κοινωνικών,  και περιβαλλοντικών θεμάτων της κοινότητας με συμμετοχή  νέων ανθρώπων της κοινότητας, αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας και τους Κοιν. Συμβούλους για να αλλάξει προς το καλύτερο η Χλώρακα. Να έρθουν κοντά οι Χλωρακιώτες Λογοτέχνες, Καλλιτέχνες,  και όσοι άλλοι μπορούν να προσφέρουν στον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.