11 Δεκεμβρίου 2021

ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΟΜΕΝΕΣ

 
Απ’ όλα τα αγαθά που υπάρχουν στον κόσμο το πολυτιμότερο είναι η υγεία, και για να την έχουμε πρέπει πάνω απ’ όλα να αγαπάμε την καθαριότητα, να έχουμε καθαρό περιβάλλον, να έχουμε καθαρή και υγιεινή ζωή.

Ως εξ αυτού, ένα από τα μεγαλύτερα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου είναι η πρόσβαση στις υγειονομικές του ανάγκες και έτι περισσότερο η ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιες τουαλέτες και χώρους υγιεινής, καθώς η καθαριότης ξεκινά από τον άνθρωπο και επεκτείνεται στη φύση.

Οι εποχές με τους λιγοστούς κατοίκους όπου ο άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τη φύση ως τουαλέτες έχει παρέλθει, και σήμερα είναι απόλυτη ανάγκη οι Αρχές κάθε τόπου να κτίζουν δημόσιες τουαλέτες για τις ανάγκες των πολιτών.

Σε προηγούμενο μου άρθρο επαινούσα τις Κοινοτικές αρχές της Χλώρακας ότι προχώρησαν στην κατασκευή δημόσιων τουαλετών αρκετές ως προς την ανάγκη των πολιτών καθώς η κοινότης είναι πυκνοκατοικημένη με πλήθος πολιτών να κατοικεί ή να την επισκέπτεται, ιδίως τα απογεύματα και τις νυχτερινές ώρες. Δαπάνησαν πολλά χρήματα για το κτίσιμο τους ή για αγορά λιωμένων κατασκευών που τις τοποθέτησαν σε ανάλογα σημεία τα οποία είναι πολύ επισκέψιμα όπως παραλίες λουόμενων, πλατείες, παρεκκλήσια και προσέλαβαν προσωπικό για την καθαριότητα τους.

Αυτά προς δόξαν και τιμή τους, όμως μέχρι πρόσφατα που για άγνωστους λόγους τις έχουν κλειδαμπαρώσει.

Στα πάρκινγκ και στη κεντρική πλατεία όπου είναι τόποι πολυσύχναστοι, είναι κλειστές και πολλοί αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους πάνω στους τοίχους, ή ακόμη πάνω στο ιερό της εκκλησίας καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή είτε γιατί δεν αντέχουν, είτε γιατί πάσχουν από κάποιαν ασθένεια όπως προστάτη ή διαβήτη, όπου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απόλυτη η ανάγκη, και είναι πρόβλημα που έχει ο περισσότερος πληθυσμός.

 Με φτηνές δικαιολογίες περί Κορωνιού, ή ότι η πολιτεία δεν τους επιτρέπει να προσλάβουν καθαριστές, τις κλείδωσαν χωρίς να δώσουν λόγο σε κανένα. 

Έτσι άφησαν τον κόσμο να δυσκολεύτε και να χτυπά πόρτες, ή (άχ τί ντροπή), να αναγκάζεται για την ανάγκη του να χρησιμοποιεί δημόσιους χώρους. 

Να μπαίνει ο επισκέπτης στο πάρκινγκ και να πατεί σε ακαθαρσίες, ή να πηγαίνει ο πιστός στην εκκλησία και κατά την λιτή να εισπνέει άσχημες μυρωδιές καθώς στη μεγάλη τους ανάγκη κάποιοι λερώνουν τους τοίχους του ιερού.

 Είναι πράγματα ανεπίτρεπτα που μόνο κοντόφθαλμοι και μη προοδευτικοί θα τα αποφάσιζαν. Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι αρμόδιες Κυβερνητικές αρχές να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη. Διότι αρχές που δεν μεριμνούν για το αναφαίρετο δικαίωμα της απόλυτης έκτακτης ανάγκης των πολιτών, κατά τη γνώμη μου πρέπει να παύονται χωρίς άλλη σκέψη. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ