13 Ιουλίου 2014

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Απαγορεύονται τα σκυλιά στις παραλίες της Λάρνακας

Απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία σκύλων πάνω στην παραλία και μέσα στη θάλασσα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, υπενθυμίζεται στο κοινό ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η παρουσία σκύλων πάνω στην παραλία και μέσα στη θάλασσα απαγορεύεται αυστηρά».
Προστίθεται ακόμα ότι «όσοι δεν συμμορφώνονται με την συγκεκριμένη απαγόρευση θα καταγγέλλονται από τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου».


Η Παραλία περιλαμβάνει εδάφη εντός απόστασης όχι μεγαλύτερης των εκατό υαρδών (περίπου 100 μέτρα) από τη γραμμή της ανώτατης στάθμης παλίρροιας, ως ο Υπουργός ήθελε καθορίσει με γνωστοποίηση που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2004, η Κεντρική Επιτροπή
Παραλιών από την 7ην Σεπτεμβρίου 2011 ενέκρινε ομόφωνα, ότι («Κανένα πρόσωπο δεν δύναται – να προβαίνει σε οδήγηση ή διέλευση οποιουδήποτε ζώου στην παραλία ή σε λούσιμο ζώου στη θάλασσα εκτός μόνο σε περιοχές που καθορίζονται από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών ως περιοχές για λούσιμο σκύλων στη θάλασσα
Στην Πάφο καθορίστηκε περιοχή στην Αχέλεια και συγκεκριμένα στην παραλία Αεροδρομίου, υπό τις συντεταγμένες

Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν μόνο δυο παραλίες σε όλη την Κύπρο, η μία στην Αγία Νάπα και η άλλη στον Κάτω Πύργο, περιοχή Μανσούρα.