15 Ιουνίου 2017

ΤΟ AKAMAS DUO ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Οι Νικόλας Κυριακού (κιθάρα) και Ιάσονας Κεραμίδης (βιολί) δημιούργησαν το Akamas-Duo το 2008. Αυθεντικό, ελεύθερο και γεμάτο ενέργεια, όπου η μουσική τους έχει τη δύναμη να αιχμαλωτίζει το ακροατήριό τους.
Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, έδωσαν θεατρική παράσταση στο Αρχαίο θέατρο της Πάφου. Μια μουσικοχορευτική πανδαισία όπου η μουσική απόλυτα δεμένη με ποίηση, αρχαίο λόγο και χοροκίνηση, άφησαν εκστατικούς τους θεατές που κατέκλυσαν τις κερκίδες. Σε ένα τέλειο συνδυασμό Παραδοσιακής μουσικής και σύγχρονων συνθέσεων του Νικόλα Κυριακού, καθώς με τις τέλειες χορογραφίες της Στέφανης Μαυροκορδάτου που εκτέλεσαν οι εξ ίσου καταπληχτικά οι Νάντια Γεωργιάδου, Παναρέτη Γεωργίου, Έλενα Ηροδότου, Μπιάνκα Χριστοφίδου , Κρίστια Ιερείδη και ο Μιχάλης Περικλέους, άφησαν όλους τους παρευρισκομένους κατενθουσιασμένους. Την οργάνωση της παραγωγής είχε ο Στέλιος Σοφόκλη.
Η απόλυτη ησυχία κατά τη διάρκεια της παράστασης, καθώς και τα θερμά χειροκροτήματα σε κάθε τραγούδι και χορό, έδειξαν πως σε κάποιους Παφίτες υπάρχει καλλιτεχνική κουλτούρα που ξέρουν να εκτιμούν την ποιοτική τέχνη.
Μόνο παρατράγουδο υπήρξε η απουσία των αρχών της Πολιτιστικής Πάφου που διοργάνωσε την παράσταση, και των Χλωρακιώτικων αρχών και κατοίκων που θα έπρεπε σύσσωμα να τιμούσαν τον χωριανό καλλιτέχνη Νικόλα Κυριακού, ο οποίος με επιτυχία διαπρέπει τοσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Ο Νικόλας Κυριακού, γεννήθηκε το 1981 στη Χλώρακα, είχε τα πρώτα του μαθήματα κιθάρας στην ηλικία των 6 ετών στην «Ελληνική Μουσική Σχολή Πάφου». »Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του με τον Πόλυ Χαραλάμπους στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Πάφου και κατάφερε να περάσει με τον βαθμό 8 του Συνδέσμου των Βασιλικών Σχολών του Λονδίνου με διάκριση. Από το 1999 σπούδασε με τον Volker Hoeh στο Πανεπιστήμιο του Koblenz και στην Ακαδημία Κιθάρας Koblenz με τον καθηγητή Hubert Kaeppel. Μετά τις εξετάσεις του ως δάσκαλος μουσικής έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Φράιμπουργκ για περαιτέρω σπουδές μουσικής εκπαίδευσης και μουσικής παράστασης υπό τον καθηγητή Sonja Prunnbauer.Το Φεβρουάριο του 2007 πέρασε όλες τις εξετάσεις με τιμές και μεταφέρθηκε στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης Όπου σπούδασε με τον καθηγητή Andreas von Wangenheim και απέκτησε το πτυχίο Master με διακρίσεις.