17 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Είναι αξιον απορίας πώς ένας λαός να είναι τόσο υποταγμένος όταν καταστρέφεται. Διερωτώμαι γιατί ο άνεργος Κύπριος φτωχός και πεινασμένος δεν αντιδρά σε όσα μέτρα του επιβάλλουν αυτοί που τον κυβερνούν. Απορώ πως όλοι αφού ξέρουν με ακρίβεια που θα τους οδηγήσει το μνημόνιο που στην Ελλάδα αποδείχτηκε τόσο καταστρεπτικό, αντέχουν και δεν εξανίστανται, δεν διαμαρτύρονται και δεν εξεγείρονται, παρά μονο μένουν άπραγοι να μεμψιμοιρούν τη μοίρα τους.  

Είμαι σίγουρος πως την ίδια απορία έχουν και όσοι πολιτικοί επιβάλλουν τα μέτρα ως Αργείοι χωρίς αιδώ, που με περισσό θράσος τάχατες αναλύουν τα μεγάλα σχέδια τους που αφορούν την προστασία των ανέργων, των φτωχών και των εξαθλιωμένων πολιτών τους.

Αλλά γιατι να μην τα επιβάλλουν όταν πήραν χαμπάρι τον κακόμοιρο και δύσμοιρο λαό που δεν αντιδρά παρά μονό σκύβει το κεφάλι; Είναι μια κατάσταση τραγική που επιβεβαιώνει εκείνους που ισχυρίζονται ότι το DNA του Έλληνα έχει αλλάξει από την αιώνια σκλαβιά τόσων αιώνων υποτέλειας.

Ενώ ο μισός πληθυσμός έχει πτωχεύσει και δεν έχει εργασία ούτε φαγητό, δεν είναι πιστευτό πως ανέχεται τόσο πολύ την υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου και πως αντέχει να ζει εξευτελισμένος σαν επαίτης ή πεινασμένος πτωχός.

Δεν είδα ούτε μια διαδήλωση, ούτε μια αντίδραση, παρά μόνο στα καφενεία τους είδα όλους σιωπηλούς μες την κακομοιριά τους να κάθονται χωρίς να παραγγέλλουν ούτε καφέ οι περισσότεροι καθώς δεν έχουν να πληρώσουν. Τους είδα σκυθρωπούς και απογοητευμένους, κατσουφιασμένους και λυπημένους. Τους είδα παραδομένους.

Κατά τη γνώμη μου η στάση αυτή της κοινωνίας δεν έχει επεξήγηση, παρά μόνο ψυχολογική εξήγηση.
Ύστερα από όσα είδε ο δύσμοιρος λαός να του συμβαίνουν ως απόρροια εκ της πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά, όταν παρακολούθησε την εξουσία να την καταλαμβάνουν πάντα οι ίδιοι και οι ακόλουθοι τους ανάξιοι τις περισσότερες φορές χωρίς άλλος άξιος να μπορεί, όταν είδε να συντηρείται ένα κατεστημένο για πολλές δεκαετίες με τη βοήθεια των ξεπουλημένων ή ελεγχόμενων ΜΜΕ, όταν είδε όλα αυτά και άλλα τόσα, ίσως πίστεψε πραγματικά πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, τίποτα δεν σώζεται, κανείς δεν ενδιαφέρεται για λόγου του, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε απόγνωση μεγάλη και τραγική. Η αναξιοκρατία, οι μεγάλοι κλέφτες που διοικούν και η ψυχολογική πολιτική του ρουσφετιού και τα άλλα λαμόγια της πολιτικής που επέβαλε το σύστημα επί μακρόν, έφεραν ως αποτελέσμα, έναν ολόκληρο υπερήφανο λαό να τον κάνουν να σιωπήσει και να γονατίσει υπομένοντας τη μαύρη μοίρα του.

Είναι όμως η αιτία όλα αυτά; Πως μπορούμε να τα δεχτούμε χωρίς αντίρρηση, όταν η μακραίωνη ιστορία του Ελληνισμού μας διδάσκει περί του αντιθέτου;

Γιατί λοιπόν οι Έλληνες δεν αντιδρούν; Γιατί σιωπούν και παραμένουν ως ραγιάδες; Αυτό το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, γιατι καθώς λέει ο ποιητής, ο Έλληνας δεν αντέχει ζυγό στο σβέρκο του.
Για να γνωρίσουμε τι εστί Έλληνας, θα πρεπει να ανατρέξουμε  στην αρχαία ιστορία στον Όμηρο, στον Πλάτωνα, στον Απολλώνιο στο Ρόδιο, στον Ιουλιανό, στον Αριστοτέλη και άλλους, που αναφέρουν πως στις φλέβες των Ελλήνων ρέει μια ουσία που ονομάζεται ιγώρ, αυτή που έρεε στο αίμα των Ολύμπιων θεών και ρέει σήμερα στο αίμα των πυροφόρων Ελλήνων. Είναι η ουσία που ενεργοποιείται από την ακτινοβολία του Σείριου και αφυπνίζει όσους έχουν Ελληνικά γονίδια. Μια ουσία που κατά την άποψη πολλών επιστημόνων, φιλοσόφων και σοφών ανθρώπων του πνεύματος, είναι αθάνατη, άφθαρτη και δεν υπόκειται στους νόμους σύνθεσης και αποσύνθεσης. Είναι ζωογόνος ουσία που ρέει μόνο στο αίμα των Ελλήνων και παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Μια ουσία που δύναται να κληροδοτηθεί μόνο από τον πατέρα και κάνει τον κάθε απόγονο να είναι ανώτερος από τους άλλους ανθρώπους.

Το ερώτημα που θα ήταν σωστότερο λοιπόν να τεθεί γιατι οι Έλληνες δεν αντιδρούν, θα ήταν σωστότερο,
Ποιοι Έλληνες;
Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σε συγκεκριμένους γεωγραφικούς τόπους; Αν αυτούς εννοούμε, πιστεύω πως έχουμε λάθος. Γιατί οι περισσότεροι πλέον έπαυσαν να είναι υπερήφανοι Έλληνες, και ίσως έχουν καταστεί απόγονοι εισβολέων και κατακτητών που για αιώνες σκλάβωναν ανθρώπους και πατρίδες. Με αυτή τη βίαιη σμίξη, όσες γυναίκες έκαμαν υιούς με βαρβάρους, αυτοί δεν λογαριάζονται πλέον Έλληνες εξ αίματος, είναι γι αυτό που οι περισσότεροι δεν αντιδρούν, γιατι δεν κληρονομήσαν το θεϊκό ιγώρ.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ