19 Απριλίου 2015

graffiti και street art

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Costas Koutsoftides 

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάφος2017 επικεντρώνεται σε 3 εκδηλώσεις του μήνα οι οποίες ποικίλουν σε χρώμα, ήχους και δημιουργικότητα. Μεταμόρφωση χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μέσω graffiti και street art, παρουσίαση του Tabula – Fortis - έργου του 2017 και τη συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ. 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΓΙΟΖΗ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Όπως καλά γνωρίζετε από παλαιότερα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, στη Χλώρακα έχει δημιουργηθεί ένας καλλιτεχνικός χώρος, ένα Μουσείο Θεάτρου σκιών. Ο καλλιτέχνης Χριστόδουλος Πάφιος εγγονός του πρώτου διδάξαντα τη τέχνη στην Κύπρο και ομώνυμου του Χριστόδουλου Πάφιου, μέσα από την αγάπη του για τον πολιτισμό και την τέχνη του Καραγκιόζη, με θυσίες προσωπικές κόπου και χρημάτων, ίδρυσε μουσείο και καφενείο Καραγκιόζη. Είναι ένας ενδιαφέρον και όμορφος χώρος που αφήνει τους επισκέπτες ικανοποιημένους και ευχαριστημένους, καθώς μαθαίνουν την ιστορία του θεάτρου σκιών, αλλά και αισθητικά απολαμβάνουν τις ωραίες καλλιτεχνικές δραστηριότητες του δημιουργού.
Μέσα στα πλαίσια των καλλιτεχνικών αυτών δραστηριοτήτων, ο καλλιτέχνης Χριστόδουλος Παφιος άρχισε να δίνει παραστάσεις στο χώρο. Με χαμηλό εισιτήριο μπορούν τα παιδιά και οι γονείς, να απολαύουν πλούσιο το θέαμα των παραστάσεων αυτών. Η πρώτη παράσταση δόθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα μεσημέρι της Κυριακής 19 Απριλίου 2015. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ευτυχώς αρκετή, χαροποιώντας τοιουτοτρόπως τον Καλλιτέχνη που με ανιδιοτέλεια αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της ζωής του στο λειτούργημα αυτό.

Εμείς σαν εφημερίδα, δεν έχουμε τι άλλο, παρά να του αποδώσουμε τα εύσημα.