26 Νοεμβρίου 2014

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Tο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης που αφορούν τους Σάββα Βέργα, Ευτύχιο Μαληκκίδη διευθυντή του ΣΑΠΑ, Γιώργο Μιχαηλίδη πρώην δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ και Χρίστο Δρακόπουλο, εργολάβο από την Ελλάδα.

Την απόφαση έκδοσης ενταλμάτων έλαβε η Νομική υπηρεσία, η οποία παρακάθισε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη και αφού μελέτησε το ανακριτικό υλικό που έθεσε ενώπιον της το κλιμάκιο των ανακριτών.

Οι έρευνες για την υπόθεση ΣΑΠΑ διεξάγονται όλο αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς από την ανακριτική ομάδα, που αποτελείται από ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, του ΤΑΕ Λεμεσού και του ΤΑΕ Πάφου.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Την παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, μόνο στο sto boutique uptown, οι ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ και ΛΑΜΠΗΣ ΛΥΒΕΡΑΤΟΣ

FOOT GOLF ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

FOOT GOLF ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ


Στην παραλιακή λεωφόρο απέναντι από το ξενοδοχείο ΗΛΙΟΣ ευρίσκεται το εκπαιδευτικο γηπεδο Golf, το οποιο ταυτόχρονα τον τελευταίο καιρό έχει οργανωθεί με καταλληλες υποδομές, ώστε να χρησιμοποιείται και για FootGolf.

Τι είναι το Foot Golf;
Η προέλευση του FootGolf είναι ασαφής, δεδομένου ότι μπορεί να αποδοθεί σε πολλές χώρες ταυτόχρονα. Το 2006 οργανώθηκε το πρώτο τουρνουά σε γήπεδο γκολφ στις Κάτω Χώρες.
Αργότερα το 2008, οργανώθηκε στο Βέλγιο και στην Ουγγαρία που το έπαιζαν σε πάρκα και γήπεδα γκολφ, και ακολούθως το 2010 εισήχθηκε στην Αργεντινή.
Το παιχνίδι πήρε διεθνείς διαστάσεις, και χώρες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη του. Η εμφάνιση του συνέπεσε με την πτώση της δημοτικότητας του γκολφ μεταξύ των νέων, και έσωσε πολλά γήπεδα από την οικονομική καταστροφή και το κλείσιμο τους.
Το παιχνίδι Foot Golf είναι ένα εύκολο και ευχάριστο άθλημα, ειδικά για όσους επιθυμούν να παίζουν γκολφ, αλλά δεν γνωρίζουν, ή δεν έχουν την κατάλληλη εξάσκηση. Παίζεται με τον ίδιο τρόπο, με τη διαφορά πως οι παίκτες χρησιμοποιούν μπάλα ποδοσφαίρου αντί μπάλας του γκολφ, και η οποία χτυπιέται με το πόδι αντί με μπαστούνι, προς μια κατεύθυνση μιας μεγάλης τρύπας 21 ιντζών αντί της συνηθισμένης  τρύπας του γκολφ. Ο παίκτης που παίζει 9 ή 18 τρύπες και έχει τις λιγότερες βολές, κερδίζει.
Η πρώτη βολή που θα παιχτεί από ειδικό σημείο εκκίνησης, για να φτάσει στην τρύπα, πρέπει να αποφύγει εμπόδια όπως δέντρα, ρυάκια, λόφους και άλλα. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις άλλες βολες. Γι αυτό ο παίχτης πρέπει να μελετήσει το πλάνο της διαδρομής, να υπολογίσει τις ανηφόρες και κατηφόρες, καθώς και τη δύναμη του αέρα.

Το FootGolf, είναι ένας συνδυασμός ποδοσφαίρου και γκολφ. Στην Κύπρο ολόκληρη, υπάρχει μόνο ένα γήπεδο, και αυτό ευρίσκεται στη Χλώρακα, απέναντι από το ξενοδοχείο ΗΛΙΟΣ. Είναι το PAFOS GOLF-FOOTGOLF DRIVING RANGE , δίπλα στη μεγάλη λεωφόρο που οδηγά στον κόλπο των Κοραλλιων, πολύ κοντά στη πόλη της Πάφου, τόσο πολύ κοντά, για όποιον μεγάλο ή μικρό επιθυμεί να το επισκεφτεί. Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τα ωραία σπορ,  μπορούν εύκολα να επισκεφθούν το γήπεδο, και να τα απολαύσουν. Θα ξεναγηθούν, θα διδαχτούν και θα εκπαιδευτούν από τον ιδιοκτήτη Μάριο Κυριάκου. Μόνοι τους ή με φίλους, η με τα παιδιά τους, οι υποψήφιοι παίκτες θα βρουν όσα χρειάζονται για να απολαύσουν τα ευγενή αυτά αθλήματα.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΧΛΩΡΑΚΑ

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη διαχρονική φιλία που ενώνει τον συγχωριανό μας Χρίστο Πέτρου με τον εξαίρετο Έλληνα τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, είναι ο θάνατος ενός νεαρού κοινού τους φίλου, ο οποίος θάνατος τους ενέπνευσε και έγραψαν μαζί με τον επίσης συγχωριανό μας Μουσικό και μαέστρο Χρύσανθο Χρυσάνθου, ένα τραγούδι εις μνήμην του φίλου τους. Ο Χρίστος Πέτρου έγραψε τους στίχους οι οποίοι είναι εξαιρετικοί και με βαθύ νόημα για όποιον καταλαβαίνει από ποίηση, ενώ τη μελωδία έγραψε ο Χρύσανθος Χρυσάνθου και ο Νότης Σφακιανάκης το απέδωσε καταπληχτικά με την εξαίρετη φωνή του. Είναι ένα τραγούδι κατά τη γνώμη μας, που αν βρεθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί προώθησης του, έχει όλα τα φόντα να γίνει μεγάλη επιτυχία.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:

Νότης Σφακιανάκης - Ο γιός της κυρά Λένης