23 Φεβρουαρίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ενσυναίσθηση. Άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό. Πολλές φορές όμως θα έχετε διαπιστώσει ότι όταν βρίσκεστε κοντά σε τοξικούς ανθρώπους, η ενσυναίσθησή σας μπορεί να σας προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να λύσει. Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι οι αρνητικοί άνθρωποι θα κρατήσουν την ενέργειά τους μακριά από εσάς.
Αποστασιοποιηθείτε
Η ενσυναίσθηση μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τη θέση του άλλου, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας χρησιμοποιούν την αποστασιοποίηση για να μπορούν αντεπεξέλθουν στις δύσκολες απαιτήσεις της εργασίας τους. Όταν λοιπόν είστε κοντά σε έναν αρνητικό άνθρωπο που έχει για άλλη μια φορά τη διάθεση να εξαπλώσει την ενέργειά του παντού, απλά αποστασιοποιηθείτε από τα λεγόμενά του, κρατήστε δηλαδή μια νοητική – συναισθηματική απόσταση από αυτά που λέει.
Καταρρίψτε την εικόνα του καλού παιδιού
Η προσδοκία να τους ευχαριστήσετε όλους για να νιώσουν χαρούμενοι που είναι δίπλα σας είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες που πέφτετε θύματα της αρνητικής ενέργειας των άλλων. Εντάξει, το να αποβάλετε το «καλό παιδί» από μέσα σας χρειάζεται δουλειά. Τουλάχιστον όμως επιλέξτε να μην το κάνετε στους ανθρώπους εκείνους, που το μόνο πράγμα που τους ευχαριστεί είναι να εξαπλώνουν τη μιζέρια γύρω τους. Μπορείτε πολύ απλά να τους πείτε «Γνωρίζω τα προβλήματα της ζωής, τι θα έλεγες να μιλήσουμε και για κάτι άλλο;».
Επιλέξτε προσεκτικά τις φιλίες σας
Η διάδραση με το κοντινό περιβάλλον είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να φαντάζεστε. Πολλές έρευνες, τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει πως τελικά, όλα τα συναισθήματα , θλίψη, χαρά, γέλιο, θυμός, μεταδίδονται στο άμεσο περιβάλλον κάθε ατόμου. Είστε ταυτόχρονα ένας δέκτης και ένας πομπός. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να επιλέγετε προσεκτικά τους φίλους σας.
Αναρωτηθείτε εάν υπάρχει κάποιο μήνυμα για εσάς
Εάν ξαφνικά συνειδητοποιήσετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω σας είναι αρνητικοί άνθρωποι, τότε δεν έχει νόημα να ασχοληθείτε μαζί τους. Καλύτερα να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Κάποιες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε είναι: Γιατί έχετε έλξει κοντά σας τέτοιους ανθρώπους; Τι μάθημα υπάρχει για εσάς σε αυτή την κατάσταση; Μήπως εκπέμπετε κι εσείς σε αυτό το κύμα; Τι μπορείτε να αλλάξετε ΤΩΡΑ στον εαυτό σας για να αλλάξετε τα πράγματα;
Να θυμάστε πάντα ότι κανείς δεν έχει τη δύναμη να σας βλάψει χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

ΠΗΓΗ: Frappe time