13 Ιανουαρίου 2022

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Μετά τα γνωστά γεγονότα της συμπλοκής μεταξύ Σύρων προσφύγων στη Χλώρακα, Αστυνομική δύναμη επί καθημερινής βάσεως περιπολεί, στήνει μπλόκα και αστυνομεύει τις νύχτες επι καθημερινής βάσεως ελέγχοντας όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες οδηγούς για τροχαίες και άλλες παραβάσεις του νόμου, αλλά και για παράτυπους μετανάστες.

Ο απολογισμός όλων αυτών των ελέγχων είναι η ανεύρεση κάποιων παραβατών του διατάγματος του υπουργού Εσωτερικών για μη εγκατάσταση άλλων προσφύγων και μεταναστών τους οποίους κατηγορεί αλλά ύστερα μη έχοντας την εξουσία τους επιτρέπει να παραμένουν στη Χλώρακα μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως των, καθώς και πλήθος παραβατών της τροχαίας όπως ζώνες, μάσκες covid, πιστοποιητικά καταλληλόλητας, ναρκωτικών, υπέρβασης ταχύτητος και κατανάλωσης ποτού.

 Το τελικό αποτέλεσμα είναι πράγματι η μη κυκλοφορία των μεταναστών αλλά χωρίς να έχει φύγει κανείς, αλλά το ίδιο να συμβαίνει στους ντόπιους καθώς και στους επισκέπτες. Οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και η διακίνηση στους δρόμους τις νυχτερινές ώρες έχει εκλείψει σε μεγάλο βαθμό. Όλοι υπό το φόβο ενός προστίμου καθώς δυστυχώς οι Κύπριοι πολίτες σε μεγάλο βαθμό συνηθίζουν να είναι παραβάτες του νόμου, προτιμούν να παραμένουν στα σπίτια τους. Και όσοι λίγοι πλέον επισκέπτονται τα κέντρα αναψυχής, δεν πίνουν περισσότερο από ένα ποτό αφού γνωρίζουν πως στο επόμενο σταυροδρόμι θα καταγγελθούν. Έτσι πολλά κέντρα εστίασης έχουν κλείσει, και στα υπόλοιπα ο τζίρος έχει μειωθεί εις μέγιστον βαθμό.

Κάποια τελικά συμπεράσματα είναι πως τα σπασμένα της όλης υπόθεσης τα πληρώνουν οι ντόπιοι κάτοικοι και για αυτό δεν ευθύνεται η αστυνομία που κάνει τη δουλειά της, αλλά οι τοπικές αρχές που την κάλεσαν να αστυνομεύει επί τακτικής βάσεως την κοινότητα.

Τα υπόλοιπα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα τα δούμε μετά καθώς ο ΚΙΣΑ ζήτησε επίσημα την παροχή νερού σε 20 διαμερίσματα στη «γνωστή πολυκατοικία» η οποία κρίθηκε ακατάλληλη από την Έπαρχο με το μόνο λόγο ότι δεν υπάρχει πόσιμο νερό, και θα διεκδικήσουν το δίκιο τους στα Κυπριακά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, πράγμα που σημαίνει εάν δικαιωθούν, τη ζημιά θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

ΧΛΩΡΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ

Ορισμός του Όχλου: Μόνος του μπορεί κάποιος να είναι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, στον όχλο όμως γίνεται ενστικτωδώς βάρβαρος. Από τη στιγμή που συνενώνεται ορισμένος αριθμός ζωντανών όντων, είτε πρόκειται για κοπάδι ζώων ή για όχλο ανθρώπων, τοποθετούνται από ένστικτο υπό την εξουσία ενός αρχηγού δηλαδή ενός δημαγωγού. Οι δημαγωγοί προέρχονται κυρίως από νευρωτικούς και ανισόρροπους που αγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης. Συχνά είναι ικανοί ρήτορες που επιδιώκουν μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα και ζητούν να πείσουν τον όχλο, κολακεύοντας τα ταπεινά του ένστικτα. 

Παρακολουθώ στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα στις τηλεοράσεις και στο facebook να κατηγορούνται με μανία και επί μακρόν οι πρόσφυγες που διαμένουν στη Χλώρακα. Κάποιοι ΕΛΑΜίτες και ΔΥΣΗτες πρωτεργάτες μιας κίνησης που δημιούργησαν για το σκοπό αυτό, στρέφονται εναντίον κυρίως των Σύρων προσφύγων, και έχοντας καταληφθεί από ξενοφοβικά σύνδρομα, αναπτύσσουν ρητορική εναντίον τους ως να είναι εχθροί μας λησμονώντας τους Κύπριους πρόσφυγες του 1974 και τα πάθη που υπόμεναν και ακόμα  υπομένουν ως πρόσφυγες, παρασέρνωντας τοιουτοτρόπως και άλλους.

Παρακολουθώ τον κόσμο να έχει παρασυρθεί και ως όχλος να θέλουν να τους στήσουν στον τοίχο, να τους σταυρώσουν, να τους εξορίσουν.

Ομως, αντί να τα έχουν με αυτούς, θα έπρεπε να τα έχουν με την κυβέρνηση που τους παραχωρεί παχουλά επιδόματα κάνοντας τη Κύπρο ελκιστικό προορισμό. Όμως επειδή είναι «δική τους κυβέρνηση», τα έχουν με αυτούς. Δηλαδή από δεν μπορει να δείρει τον γάϊδαρο, δέρνει το σαμάρι.

Εξ άλλου στη Χλώρακα δεν μένουν παράνομοι μετανάστες, αλλά είναι όλοι με βούλλα της Κυβέρνησης και αυτό φαίνεται ολοκάθαρα από την ανακοίνωση της αστυνομίας στον τελευταίο έλεγχο της στο χωριό, που βρήκε μόνο τέσσερις παράτυπους μετανάστες, δηλαδή νόμιμους που απλά παραβίασαν το διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών όπως μη εγκαθίστανται στη κοινότητα πλέον άλλοι πρόσφυγες.

Ο λαός λοιπόν, πρέπει να μάθει να σέβεται κατ αρχάς τους θεσμούς της δικαιοσύνης, πρέπει ύστερα να μην παρασύρεται από τον κάθε δημαγωγό που χωρίς ατομικό ή πολιτικό κόστος και εκ του ασφαλούς κατηγορεί για να φαίνεται ο ίδιος δίκαιος και σωστός, πρέπει κυρίως να μην παρασύρονται οι πολίτες ο ένας από τον άλλο και δια μέσου των καφενείων και των πλατειών να δημιουργούν ομάδες όχλου και να κλείνουν δρόμους και  οι ίδιοι να συμπεριφέρονται ως τέτοιοι. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ