7 Μαρτίου 2018

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗ-ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με την επάρατο νόσο, ο Λάκης Αντωνή του Δασκάλου.
Ο αποβιώσας κατοικούσε μόνιμα στη Λεμεσό, αλλά η ταφή του θα γίνει στη Χλώρακα καθώς δεν δημιούργησε οικογένεια στη Λεμεσό. Η κηδεία του θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου την Πέμπτη στις 15:00.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΘΕΡΙΖΕΙ

Ο καρκίνος φαίνεται πως προτιμά ιδιαίτερα κάποιες περιοχές περισσότερο από άλλες.
Στη Πάφο τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από άλλες επαρχίες, αλλά οξύ πρόβλημα παρουσιάζεται στη Χλώρακα καθώς τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά θερίζει τους κατοίκους. Κάθε μέρα σχεδόν, ακούμε νέα περιστατικά, ακούμε για γνωστούς, φίλους, συγγενείς, και όλοι θλιβόμαστε, αλλά περισσότερο στενοχωριόμαστε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Όλοι σκεφτόμαστε ποιοι παράγοντες επενεργούν στην εξάπλωση της κακής ασθένειας, και αδυνατούμε να εντοπίσουμε κάποιους λόγους. Από φυτοφάρμακα μάλλον όχι, καθώς οι κάτοικοι δεν ασχολούνται με τη γεωργία, ούτε τη κτηνοτροφία. Από κληρονομικότητα ούτε, αφού πριν δε συνέβαινε σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Από τις καιρικές συνθήκες και τη ατμόσφαιρα είναι το πιθανότερο να συμβαίνει, καθώς η μόλυνση από τις γειτονικές χώρες είναι μεγάλη, και η Χλώρακα επηρεάζεται πρώτη καθώς είναι δίπλα στη θάλασσα. Ένας άλλος πιθανός παράγοντας είναι ο ηλεκτρισμός αφού καλώδια υψηλής τάσης διαπερνούν το χωριό παρέχοντας ηλεκτρισμό σε άλλες κοινότητες.
Όμως σημασία έχει μόνο το γεγονός της μεγάλης εξάπλωσης της ασθένειας σε πολλούς κατοίκους. Κάθε πρωί στις καθημερινές κουβέντες των χωριανών, αν μια μέρα περάσει χωρίς κακά μαντάτα, οι κάτοικοι αισθάνονται ανακούφιση. Δυστυχώς όμως, σχεδόν καθημερινά έχουμε κακές ειδήσεις που μας θλίβουν και μας στεναχωρούν.
Η γνώμη μου είναι πώς, οι αρχές της Χλώρακας πρέπει α καλέσουν επιστήμονες να ερευνήσουν το θέμα.