3 Νοεμβρίου 2016

Παράπονο για διοχέτευση ακάθαρτων νερών στη θαλάσσια περιοχή του ξενοδοχείου St George στη Χλώρακα

Κ. Ταπακούδη,

Αναφέρομαι σε ηλεκτρονικό μήνυμα σας ημερομηνίας 27/08/16 αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

Για το πρόβλημα είχε ήδη ενημερωθεί το Επαρχιακό γραφείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας Πάφου στις 01/09/16 καθώς και το Τμήμα Περιβάλλοντος από καταγγελίες πολιτών καθώς και από δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας. Σύμφωνα δε με ενημέρωση που είχαμε από λειτουργό του Τμήματος Περιβάλλοντος που προέβηκε σε επιτόπια επίσκεψη, λόγω αρμοδιότητας , εντόπισε ότι όντως υπήρχε διοχέτευση ακάθαρτων νερών στη θαλάσσια περιοχή, που προέρχονταν από την κολυμβητική δεξαμενή του υπό αναφορά ξενοδοχείου .Ακολούθως το Τμήμα Περιβάλλοντος προχώρησε στη λήψη μέτρων (επιβολή προστίμου) εναντίον της εταιρείας του υπό αναφορά ξενοδοχείου.

Επιπλέον στις 02/09/16, κλιμάκιο του Επαρχιακού Γραφείου της Υγειονομικής Υπηρεσίας Πάφου επισκέφθηκε την υπό αναφορά ξενοδοχειακή μονάδα όπου σύμφωνα με σχετική έκθεση του Υπεύθυνου Υγειονομικού Επιθεωρητή Πάφου, διαπιστώθηκε ότι η υπεύθυνη εταιρεία προχώρησε σε σύνδεση του αγωγού με το Κεντρικό Αποχετευτικό Σύστημα και ως εκ τούτου το πρόβλημα έχει επιλυθεί οριστικά.

Μερόπη Μαρία Χαραλάμπους-Ιωαννίδου
Υγειονομικός Λειτουργός
Για Αλβέρτο Καρή
Προϊστάμενο Υγειονομικών Υπηρεσιών

Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,1449 Λευκωσία
Τηλ.22605564


Φαξ.22605482

ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

άρθρο
H εποικοδομητική μοναξιά διασφαλίζει την ηρεμία της ψυχής και βοηθά στην καλύτερη αποδοτικότητα υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι. Πολλοί θεωρούν πως οι άνθρωποι που ζουν μόνοι είναι παράξενοι και περιθωριοποιημένοι, τις περισσότερες φορές όμως δεν είναι έτσι, γιατί σήμερα βλέπουμε όλο και περισσότερους  να επιζητούν την αξία της μοναξιάς και της ανεξαρτησίας τους θέλοντας να βασίζονται κυρίως στον εαυτό τους και στις δικές τους δυνάμεις. Διότι ο καθένας μπορεί να είναι ανεξάρτητος αν το θελήσει και αν εξετάσει πραγματικά τι είναι εκείνο που ζητά, και αν αποφασίσει ότι  θα  χρειαστεί να δουλέψει μόνος του σκληρά για να το αποκτήσει.
Πολλοί που ζουν μόνοι το έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Γιατί έτσι είναι ευτυχέστεροι παρά με άλλους,  γιατί είδαν ότι  υπάρχουν πράγματα στη ζωή που μπορούν να εκτιμήσουν μόνον αν είναι μόνοι.
Ορισμένοι  ζουν μόνοι επειδή είναι αδύνατο γι’ αυτούς να συνεργαστούν με άλλους, παράδειγμα οι ζωγράφοι, οι μουσικοί και οι  συγγραφείς οι οποίοι βρίσκουν ότι η δημιουργική μοναξιά μπορεί να αξιοποιηθεί με εποικοδομητικό τρόπο.
Ορισμένοι άλλοι ζουν μόνοι όχι από επιλογή. Στις περιπτώσεις αυτές, η μοναξιά είναι πραγματικό πρόβλημα και άγχος γι αυτους που απομονώνονται. Δεν  σημαίνει ότι η μοναχική ζωή είναι καταδίκη σε απομόνωση και στέρηση, πολλές φορές έχει επωφελή αποτελέσματα. Η μοναξιά προκαλεί σκέψεις και αυτοσυγκέντρωση, πιο ξεκάθαρη ανάλυση των καταστάσεων, βοηθά να ξεκαθαρίσουν πραγματα και να μπουν σε σειρά οι προτεραιότητες.
Πολλοι δυστυχώς βασίζονται στον περίγυρο τους, ή αποζητούν τους άλλους ανθρώπους γιατί έτσι αποκτούν την αίσθηση της ταυτότητας τους.
Από την άλλη, ο μοναχικός άνθρωπος δεν σημαίνει ότι είναι αντικοινωνικός. Αν προστρέξουμε στην Ιστορία και στη Μυθολογία θα συναντήσουμε ήρωες, ανθρώπους των γραμμάτων και φιλοσόφους, επιστήμονες, καλλιτέχνες και συγγραφείς, ηταν ολοι τους άνθρωποι μόνοι και μοναχικοί.
Στο μοναχικό άνθρωπο η αξία του προκύπτει από το τι τον διακρίνει, τι τον απομονώνει από αυτό που καθιστά δυνατή τη μοναχικότητα του και όχι από τις αξίες των άλλων, σε αντίθεση με τους κοινωνικούς που οι αξίες τους προκύπτουν από τις δημόσιες συμπεριφορές τους ανάλογα με τις τρέχουσες αξίες της κοινωνίας.

Εν κατακλείδι οι συνήθεις κοινωνίες με τους λεγόμενους κοινωνικούς ανθρώπους, τους μοναχικούς τους αμφισβητεί. Αποτυγχάνουν οι μοναχικοί να προσαρμοστούν στις νόμιμες συμπεριφορές ισχυρίζονται, αλλά εχουν λάθος διότι οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν  τα ένστικτα για τις ανάξιες αξίες των λεγόμενων κοινωνικών ανθρώπων, και γι αυτό είναι επιλογή τους να τους αμφισβητούν και να μην δέχονται την επιτήρηση τους ούτε την παρακολούθηση τους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ