17 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς έχουν πιάσει πάτο, παρ όλα αυτά στην Κύπρο οι λιανικές τιμές παραμένουν στα ύψη, και ταυτόχρονα παρατηρούμε να μην γίνεται τίποτα από τους κρατικούς φορείς ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η μεγάλη εκμετάλλευση των καταναλωτών. Σε μια ένοχη σιωπή οι φορείς, καθώς τη μερίδα του λέοντος την επωφελείται το κράτος, αφήνονται οι απλοί πολίτες να χρυσοπληρώνουν ακόμη μια φορά τους κλέφτες. Όμως το ίδιο αισχρά συμπεριφέρονται και κάποια ΜΜΕ, καθώς οι εταιρείες άρχισαν να βάζουν διαφημίσεις στα διάφορα κανάλια με προεξάρχων το ΡΙΚ και σε εφημερίδες.
Σε μια προσπάθεια το κράτος να καλύψει τα ελλείμματα του δια του φόρου των πετρελαιοειδών, ίσως και σε συνεννόηση με τους εισαγωγείς, επιτρέπει με την ολιγωρία του να συμβαίνει αυτή η φανερή εκμετάλλευση. Όπως με τις τράπεζες που χωρίς να χρειάζονται διαφημίσεις εξαγοράζουν τη σιωπή τους με αυτές, το ίδιο γίνεται σήμερα με τους εισαγωγείς των πετρελαιοειδών. Οι εταιρείες με διαφημίσεις στη τηλεόραση και τις εφημερίδες, εξασφαλίζει  την ανοχή τους. Και τα ΜΜΕ έχοντας οικονομικά οφέλη, δεν επιτρέπουν στην αρθρογραφία που θα ξεσηκώσει το λαό.
Διάφοροι μεγαλοεκδότες και καλανάρχες, γνωρίζοντας πως η δύναμη των ΜΜΕ συνδράμει  καταλυτικά στον εγκλεισμό του πολίτη στην συνήθεια να συμφωνεί με ότι του παρουσιάζουν και να μην αντιδρά, αλλά με παθητικό τρόπο να υπομένει τα δεινά, χρησιμοποιούν το ρόλο τους περισσότερο να έχουν οικονομικά οφέλη, και ύστερα να υπηρετούν τον τύπο.
Αυτό συνέβηκε και συμβαίνει  στη περίπτωση των τραπεζών που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας, τώρα ακριβώς το ίδιο γίνεται με τις τιμές των καυσίμων. Αντί ο Τύπος να καθοδηγεί τον πολίτη ώστε να ζητά το δίκαιο του, με μια ένοχη σιωπή πολλές φορές τον αφήνουν απληροφόρητο, ώστε να μην φωνάζει, να μην αντιδρά και να μην ξεσηκώνεται.
Δυστυχώς οι επιτήδειοι καλά γνωρίζοντας πόσο τα ΜΜΕ επηρεάζουν τους απλούς πολίτες, χρηματίζουν τους υπευθύνους με διάφορους τρόπους όπως διαφημίσεις κλπ. Και αυτοί με τη σειρά τους μετατρέπουν ένα ολόκληρο λαό σε ουραγούς πολίτες χωρίς δική τους κριτική γνώμη. Δια της αυθυποβολής, μετατρέπουν τη θετική τους σκέψη σε αρνητική και τους καταντούν Ραγιάδες.  
Με την προπαγάνδα λοιπόν, αλλά και την παραπληροφόρηση, καταφέρνει η ολιγαρχία του πλούτου και της εξουσίας, να ελέγχει και να ποδηγετεί τις μάζες του λαού.

Υ.Γ. Πιστεύω πως αυτό μου το άρθρο δεν θα δημοσιευτεί, καθώς χωρίς αναλγησία τα περισσότερα έντυπα είναι μόνο κατ όνομα εφημερίδες  

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ