21 Οκτωβρίου 2015

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΑ ΡΟΔΑΦΙΝΙΑ


Στη Χλώρακα ξένοι ιδιοκτήτες γης που παίρνοντας δανικά και αγύριστα  χρήματα συντελώντας έτσι στην καταστροφή των τραπεζών και την οποία κλήθηκε ο λαός να πληρώσει, αγόρασαν παραθαλάσσιες εκτάσεις γης, τις οποίες αξιοποίησαν τουριστικά, καταπατώντας κάθε νόμο και ηθικό μέτρο. ΄
Σε παράπονο μας στην επίτροπο διοικήσεως σαν εφημερίδα της Χλώρακας ότι έκλεισαν μια φυσική θαλασσινή λίμνη εκατομμυρίων χρόνων στην τοποθεσία ΡΟΔΑΦΙΝΙΑ, η επίτροπος σε έρευνα της, πολύ έντονα τους κατηγόρησε, και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει να αποκαταστήσει την τάξη και τον νόμο.
Φυσικά, τίποτα δεν έκαμε ο υπουργός, και στη πιεστική μας αναφορά για το θέμα δια επιστολών, ή δια της δημοσιότητας, ιδού η μοναδική ενέργεια που έπραξε σήμερα, μετα πάροδο πολλών μηνών:
Έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Έπαρχο Πάφου (την οποία κοινοποίησε και σε εμάς), και τον καλεί να μας ενημερώσει άκουσον-άκουσον, για το θέμα.
Τι να πει πλέον κανείς, είμαστε ένας λαός σαν καλαμιά στον κάμπο, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την προστασία μας. Όλα γίνονται για την εξυπηρέτηση των αρχόντων, αυτών που ασύδοτα λεηλάτησαν τον τόπο, αυτών που ευθύνονται για τη σημερινή μας οικονομική καταστροφή. Κατέστρεψαν τον απλό πολίτη, κατέστρεψαν και το φυσικό περιβάλλον, και αντί οι Κρατικές αρχές να λάβουν μέτρα, καλεί το υπουργείο εσωτερικών την επαρχιακή διοίκηση να μας ενημερώσει.
Μα τι να μας ενημερώσει; Ότι η θαλασσινή λίμνη παραμένει μπαζωμένη, το βλέπουμε εξόφθαλμα κάθε μέρα. Ότι ουδείς έπραξε τι, είναι εις γνώσιν μας.
Η ενημέρωση λοιπόν, αν μας γίνει, θα είναι άλλη μια κοροϊδία από τις κρατικές αρχές προς τον απλό πολίτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

ΑΔΕΙΕΣ / ΤΕΛΗ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΕΙΣΦΟΡΕΣ . ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015.

Πληροφορούνται όλοι οι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας εντός της κοινότητας Χλώρακας , μόνιμοι κάτοικοι και μη, και όσα άτομα ή εταιρείες ασκούν οικονομικές δραστηριότητες στα όρια του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας ότι έχουν καθορισθεί τα τέλη / δικαιώματα / τέλη αδειών / εισφορές για το έτος 2015.

Οι ειδοποιήσεις / τιμολόγια έχουν κοινοποιηθεί στο κάθε ένα φορολογούμενο ταχυδρομικά, στην τελευταία γνωστή ταχυδρομική διεύθυνση που έχει καταχωρημένη στα μητρώα του το Κοινοτικό Συμβούλιο και σ'αυτές καθορίζεται η ημερομηνία, ο τρόπος και ο τόπος εξόφλησης των.

Όσοι δεν έχουν λάβει ταχυδρομικά τις ειδοποιήσεις/τιμιλόγια αυτών, προτρέπονται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου στο τηλ. 26273721 για να πληροφορηθούν το ποσό χρέωσης ή αναφέρουν ακριβή στοιχεία διεύθυνσης των για να τους αποσταλεί το σχετικό τιμολόγιο.

Τελευταία ημέρα εξόφλησης των τιμολογίων για  τέλη ακίνητης Ιδιοκτησίας, τέλος άδειας διεξαγωγής επιχείρησης, τέλος άδειας λειτουργίας επαγγελματικών υποστατικών, τέλος αποκομιδής σκυβάλων, καθορίζεται η Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015. Τα τέλη ετήσιας εισφοράς για Κοινοτικές Υπηρεσίες μπορούν να εξοφληθούν έως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015.

Σημειώνεται ότι κατάλογος ετήσιας εισφοράς Κοινοτικών Υπηρεσιών βρίσκεται αναρτημένος στον πίνακα ανακοινώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου.


ΧΛΩΡΑΚΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015. ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ



Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου θα γίνουν από τον πρόεδρο Αναστασιάδη τα αποκαλυπτήρια της στήλης του μνημείου που ανεγέρθηκε  τιμής ένεκεν των Χλωρακιωτών πατριωτών και αγωνιστών για την μεγάλη συνεισφορά τους στον αγώνα της ΕΟΚΑ.
Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει άναμμα φλόγας στην  Αλυκή και  μεταφορά της στο μνημείο από εφέδρους ΛΟΚ. Υποδοχή και παρουσίαση από ΛΟΚ και στρατιωτική μπάντα του προέδρου της Δημοκρατίας στην πλατεία της εκκλησίας η ώρα 9.30 πρωί. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο αρχηγός εθνικής Φρουράς, ο πρόεδρος της βουλής , ο Μητροπολίτης Πάφου , βουλευτές, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου , Αγωνιστές και συγγενείς Αγωνιστών Χλώρακας.


Αναλυτικά το πρόγραμμα: