19 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού θα παραμείνει ανοικτό αυριο Πέμπτη 20 Δεκεβρίου μέχρι τις 17:00 για πληρωμή φορολογιών και υποβολή ενστάσεων.

ΑΚΕΛ ΧΛΩΡΑΚΑΣ:


ΟΧΙ ΑΚΕΛ σε μουσείο Γρίβα στη Χλώρακα
Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ σχετικά με την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας για ανέγερση μουσείου Γρίβα:
Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Πάφου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, να εγκρίνει την αγορά συγκεκριμένης οικίας, στην οποία φιλοξενήθηκε ο Γρίβας, και μετατροπή της σε Ιστορικό Μουσείο. 
Παρά την προσπάθεια του Κ.Σ. Χλώρακας να πείσει ότι πρόκειται για τη δημιουργία ενός Μουσείου Ιστορίας στην κοινότητα, η επιλογή της συγκεκριμένης οικίας, η οποία φιλοξένησε το Γρίβα, καθώς και το γεγονός ότι αυτή θα αγοραστεί εξ΄ ημισείας με το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, εύκολα μπορεί ο καθένας μας να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα και την αναπόφευκτη σύνδεση του Μουσείου, το οποίο θα δημιουργηθεί από το Κ.Σ. Χλώρακας και τα χρήματα των φορολογούμενων κατοίκων της κοινότητας, με τη δράση του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β. 
Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας και η υπερψήφιση από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ συνιστά μέγιστη πρόκληση για τον δημοκρατικό λαό της Χλώρακας και της Πάφου ευρύτερα. 
Η Χλώρακα, κοινότητα της Αντίστασης και της Δημοκρατίας, έδωσε ήρωες στον αγώνα κατά της εγκληματικής δράσης της ΕΟΚΑ Β και του Γρίβα. Πολλοί κάτοικοι της κοινότητας υπερασπίστηκαν, ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή, τη συνταγματική τάξη και τη νόμιμη Κυβέρνηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ από τις παράνομες ενέργειες της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ που είχε ως αρχηγό τον ολετήρα της Κύπρου Γρίβα. 
Κανένας δημοκρατικός άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχθεί την απονομή τιμών σ΄ αυτόν που με την εγκληματική του δράση έχει τυπωθεί στην συνείδηση του λαού ως κοινός προδότης.   
44 χρόνια μετά, ο Κυπριακός λαός ζει και βιώνει ακόμα τις συνέπειες του δίδυμου εγκλήματος του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. 
Καλούμε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας να λάβουν σοβαρά υπόψη τις αντιδράσεις και τις συγκρούσεις που προκάλεσε η εν λόγω απόφαση τους,  καθώς και τη ρητορική μίσους που καλλιεργεί αυτή, και να την ανακαλέσει άμεσα. 
Επίσης, καλούμε τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν επίσημα επί του συγκεκριμένου ζητήματος.