4 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΧΛΩΡΑΚΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ Β΄ ΦΑΣΗ

Πραγματοποιήθηκε στην Σαλαμίνα την περασμένη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης της Κοινότητας Χλώρακας με τον Δήμο Σαλαμίνας. Η πρώτη φάση έγινε στην Χλώρακα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή αδελφοποίησης έγινε στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρη» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας. Η τελετή περιλάμβανε μεταξύ άλλων προβολές από την Χλώρακα και την Σαλαμίνα, υπογραφή όρκου & πρωτοκόλλου αδελφοποίησης και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από την χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Σαλαμίνας και το Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας καθώς επίσης και μουσικό πρόγραμμα από την Σαλαμινία ερμηνεύτρια Νενέ Ανδριανού.

Τιμήθηκε η κα Βασιλική Λουκά – Ραπατζίκου κόρη του Καπετάν Βαγγέλη Λουκά Κουταλιανού πλοίαρχου του πλοιαρίου Άγ. Γεώργιος & ΣΕΙΡΗΝ Στην τελετή αδελφοποίησης παρευρέθησαν η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου, ο Κοινοτάρχης Χλώρακας κ. Κλεόβουλος Παπακώστας επικεφαλής 3 μέλους αντιπροσωπείας από τα Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας, οι πρώην Δήμαρχοι Σαλαμίνας κύριοι Αθαν. Μακρής και Σπύρος Σοφράς. Η Βουλευτής του Σύριζα κα Νίνα Κασιμάτη ο αντιπεριφεριάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέτρος. Η πρόξενος της Κύπρου στην Ελλάδα κα Νατάσα Στυλιανού, εκπρόσωποι του Ναυτικού – Αστυνομίας, της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος και πλήθος κόσμου κ.α.


Την προηγούμενη μέρα ο Κοινοτάρχης Χλώρακας παρευρέθηκε στον εορτασμό για την 28 Οκτωβρίου 1940 σε εκδήλωση ΚΑΠΗ Σεληνίων και δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Σαλαμίνας. Κατέθεσε στεφάνι στο Ήρωο της Πόλης και δέχθηκε μαζί με την Δήμαρχο και άλλους επισήμους το χαιρετισμό της παρέλασης.