29 Ιουλίου 2019

ΕΡΓΑ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Ο Καλιάς είναι περιοχή με άγρια βλάστηση επί του ποταμού των Διπλαρκατσιών, και είναι σύνορο της Χλώρακας με την περιοχή του Μουττάλλου. Ήταν μια ποταμοσιά βλαστημενένη με αδιαπέραστη βλάστηση με εξαίρεση ένα στενό μονοπάτι που κατέληγε και έσβηνε εκεί.
Όταν υπουργός Συγκοινωνιών επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη ανέλαβε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε μια επίσκεψη του στη Χλώρακα του ζητήθηκε από τον Χριστόδουλο Πενταρά να διανοίξει την κοίτη του ποταμού και να την δρομοποιήσει, έτσι που οι κάτοικοι να έχουν μια σύντομη πρόσβαση προς της Πάφο.
Αυτό έκανε ο τότε υπουργός, και από τότε οι Χλωρακιώτες έχουν μια εύκολη και σύντομη πρόσβαση την οποίαν πολλοί χρησιμοποιούν.
Τώρα όμως που οι κάτοικοι πλήθηναν και η κεντρική είσοδος της Πάφου έχει καταστεί πολύ δύσκολη ένεκα της μεγάλης τροχαίας κίνησης, πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν τον δρόμο του Καλιά.
Όμως, τα τροχοφόρα είναι πολλά, και το δρομάκι στενό και επικίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και πολλοί παραπονούνται, καθώς αρκετά έστω μικρά δυστυχήματα συμβαίνουν στο μέρος.
Γι’ αυτό, τώρα και επειγόντως οι κάτοικοι Χλώρακας ζητούν από το Κοινοτικό Συμβούλιο να ενεργήσει πάραυτα και να διαπλατύνει το στενό δρομάκι πριν συμβεί κάποιο θανατηφόρο δυστύχημα, αλλά κυρίως για διευκόλυνση των κατοίκων ένθεν και ένθεν καθώς το μέρος έγινε κεντρικό πέρασμα όλων των τροχοφόρων της περιοχής.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ