16 Μαΐου 2014

ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ

Η οικονομική κρίση και η αύξηση της προσέλευσης του κοινού στα δημόσια νοσηλευτήρια λογω της οικονομικής κρίσης, δημιουργούν επιπρόσθετες ανάγκες στον τομέα της υγείας, με συνέπεια τα κονδύλια του Υπουργείου Υγείας να μην αρκούν, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα, που ενδεχομένως να προκύψουν εντός του έτους. Το Υπουργείο Υγείας πιθανόν να βρισκόταν  αντιμέτωπο με προβλήματα που ενδεχομένως να προέκυπταν το β’ εξάμηνο του 2014, λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού. Οι πληροφορίες έλεγαν για έλλειψη φαρμάκων και αναλώσιμων στα δημόσια νοσηλευτήρια, καθώς επίσης και εξάντληση του κονδυλίου, το οποίο αφορά τους ασθενείς, που αποστέλλονται στο εξωτερικό.
Ο υπουργός Υγείας δήλωνε την ετοιμότητα του υπουργείου αν και όταν προέκυπταν αυτά τα προβλήματα, άμεσα να τα αντιμετωπισει. Επίσης δήλωνε πως έπρεπε να γίνουν ενέργειες πριν φτάσουμε στο παραπέντε.
Παρ όλα αυτά, το παραπέντε το έχουμε φτάσει και ξεπεράσει, χωρίς καμιά ενέργεια να έχει γίνει με αποτέλεσμα εδώ και πέραν του ενός μηνός, μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων να παρατηρούνται στα νοσοκομεία. Όπως έγραψε σε πρωτοσέλιδο της η εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ», μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται στο νοσοκομείο Πάφου, και κανείς αρμόδιος γνωρίζει πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ασθενείς ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι, καταγγέλλουν πως τα χάπια για τον προστάτη την ασθένεια που βασανίζει σχεδόν εκατόν τοις εκατόν του ηλικιωμένους άρρενες, και που είναι πολύ ακριβά για να τα αγοράσουν από την αγορά, εδώ και αρκετές εβδομάδες δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο Πάφου, με αποτέλεσμα να υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η ασθένεια. Εξέφρασαν επίσης το παράπονο τους, γιατί φημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια καθόλου δεν αναφέρουν το γεγονός ώστε τοιουτοτρόπως να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους για την επίλυση του προβλήματος.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

Νικόλας Σίμιλλος, ένας Μακεδονομάχος

Ο Νικόλας Σίμιλλος πολέμησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν επέστρεψε παντρεύτηκε την Παναγιά Παπαχριστοφόρου με την οποία απέκτησε εννέα παιδιά και με την αποστράτευση διετέλεσε αξιωματικός στην αστυνομία, και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης. Ο Νικόλας Σίμιλλος υπήρξε παράδειγμα ανδριωσύνης και ηρωισμού και με τις πράξεις του συνέβαλε στις καθοριστικές εξελίξεις της Κύπρου την τότε χρονική περίοδο. Γεννήθηκε το 1889 στην Ίνεια και πέθανε το 1969 στην Δρούσεια.