27 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Για τη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκεται ο τόπος μας την περισσότερη ευθύνη φέρουν οι τράπεζες που την προκάλεσαν, καθώς και οι πολιτικοί που τις στήριξαν και συνεχίζουν να τις στηρίζουν εις βάρος των πολιτών.
Εξίσου όμως ευθύνη φέρουν και οι δημοσιογράφοι που ως τέταρτη εξουσία που ήσαν  επιφορτισμένοι στην αληθή πληροφόρηση του κοινού, δεν έπραξαν το καθήκον τους, δεν φανέρωσαν τους ενόχους, ούτε τους έκριναν, αλλά ούτε και τους κατέκριναν. Αλλά  αντίθετα προβάλλοντας τους μεν πολιτικούς και εγκωμιάζοντας τους υπέρμετρα, τους βοήθησαν, ενώ τους κλέφτες τραπεζίτες τους άφησαν στο απυρόβλητο, καθώς από πριν δυστυχώς πολλοί δημοσιογράφοι είχαν χρηματιστεί από αυτούς.
Οι δημοσιογράφοι ασκούν ιερό λειτούργημα και πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί, διότι από τον τρόπο που πληροφορούν και από το μέτρο της αμεροληψίας τους με την οποία παρουσιάζουν τα γεγονότα και τα θέματα, δύνανται να κατευθύνουν ιδεοληπτικά και πολιτικά τους πολίτες. Είναι μια ευθύνη πολύ μεγαλύτερη από των ακαδημαϊκών, διότι δια της κριτικής τους επηρεάζουν τη κοινή γνώμη και κατ επέκταση τις αποφάσεις της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, καθιστώντας έτσι τους εαυτούς τους ως πραγματική τέταρτη εξουσία.
Δυστυχώς όμως παρακολουθούμε πολλούς από αυτούς να έχουν καταντήσει κατευθυνόμενοι και συνένοχοι του παγκόσμιου κεφαλαίου και των μεγάλων συμφερόντων που καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα.
Κατάντησαν σήμερα δυστυχώς οι δημοσιογράφοι να θεωρούνται εξ ίσου μεγάλοι υπαίτιοι για τη σημερινή κρίση, γιατί στην πλειοψηφία τους δια της γραφής τους όχι μόνο δεν υποστήριξαν και δεν βοήθησαν στη βελτίωση των θεσμών, αλλά υπέθαλψαν τον λαϊκισμό και δεν αντιτάχθηκαν ούτε πολέμησαν τις κακές εκείνες συμπεριφορές των κρατούντων, με αποτέλεσμα η σιωπή τους να επιτρέψει στους μιζαδόρους πολιτικούς, στους παγαπόντες τραπεζίτες και στους ξεπουλημένους δημόσιους υπαλλήλους, ως λαμόγια να κατασπαράξουν τον Εθνικό μας πλούτο και να επιφέρουν την σημερινή καταστροφή.
Οι εκδότες και δημοσιογράφοι υπηρέτες των οικονομικών συμφερόντων και της διαπλοκής που προσδοκώντας ευνοϊκή μεταχείριση από την εξουσία και προσωπικό οικονομικό όφελος από τους τραπεζίτες και τους πάτρωνες τους επιχειρηματίες, όλοι οι γνωστοί που παρελαύνουν στις συγκεντρώσεις και δεξιώσεις ίδιοι και αυτοί, ως άθλιοι κονδυλοφόροι παρουσιάστηκαν σαν οι ειδικοί που με τις αναλύσεις και τα σχόλια τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πλέκοντας με εγκώμια τους πολιτικούς εκείνους που με την ανάδειξη τους θα τους επέφεραν κέρδη, ως αιώνιοι συμφεροντολόγοι κατάφεραν και χειραγώγησαν και έσυραν την κοινή γνώμη στην κατεύθυνση που εκείνοι ήθελαν.
Οι γνωστοί εκείνοι μεγάλοι δημοσιογράφοι που δεν είδαν ούτε άκουσαν τον πόνο και την δυστυχία των χιλιάδων δυσπραγούντων πολιτών, εκείνοι που αποσιώπησαν τα σκάνδαλα για να προστατεύσουν τους προστάτες τους με αποτέλεσμα να δράσουν ανενόχλητοι, εκείνοι οι δημοσιογράφοι που περιφέρονται στα πολιτικά γραφεία με σκοπό να έχουν την εύνοια της εξουσίας, εκείνοι κατά τη γνώμη μου φέρουν εξ ίσου μεγάλη ευθύνη με τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες για την κατάντια τους τόπου μας.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ