22 Νοεμβρίου 2016

ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΡΙΚΟΣ

Ο Ανδρέας Λουρικός είναι συνταξιούχος αστυνομικός, και υπηρέτησε στη Λιμενική αστυνομία για 25 συνεχή έτη ως Καπετάνιος.
Ο Ανδρέας Λουρικός στη νεότη του ως ένας μελετηρός άνθρωπος, εν υπηρεσία στην αστυνομική δύναμη, μελέτησε επιμελώς και κατάφερε να σπουδάσει και να πάρει πτυχίο Καπετάνιου, ένα δύσκολο επάγγελμα που χρειάζεται πολλές γνώσεις και ξένες γλώσσες. Παρά τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ενέσκηψε του θέματος και απέκτησε το δίπλωμα.
Ως Καπετάνιος, στην αστυνομία υπηρέτησε με επιτυχία παρόλο τον διωγμό που υπέστηκε από την τότε κυβέρνηση ένεκα της ιδεοληψίας του, καθώς από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του ΔΗΣΥ, δεν υπέκυψε σε πιέσεις των κυβερνόντων να απαρνηθεί το κόμμα του. Από έκτοτε έως και σήμερα, πιστό κομματικό στέλεχος του ΔΗΣΥ, παραμένει προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο κόμμα από διάφορες θέσεις, είτε ως εκλελεγμένος Κοινοτικός σύμβουλος, είτε ως μέλος της τοπικής επιτροπής.
Ως σωστός Καπετάνιος που υπηρέτησε το Λιμενικό σώμα, το ίδιο υπηρέτησε και την πολυμελή οικογένεια του, καθώς και τους πολίτες της Χλώρακας ως Κοινοτικός Σύμβουλος μια προηγούμενη θητεία.

Ο Ανδρέας Λουρικός κατέρχεται ως Υποψήφιος Κοινοτικός σύμβουλος, και υπόσχεται πως, όπως και πριν, έτσι και τώρα εάν εκλεγεί, θα υπηρετήσει με αφοσίωση τον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων.  

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΑΠΙΟΥ

Ο Σταύρος Αγαπίου είναι πτυχιούχος Πολιτικός μηχανικός και έχει εργαστεί ως διευθυντής στα ηνωμένα αραβικά Εμιράτα και στην Κύπρο επίσης ως διευθυντής έργου σε μεγάλα οικιστικά έργα όπως, Αφροδίτη Χιλλ, στα δυο εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων στην Αχέλεια, στο αποχετευτικό έργο Έμπα, Κονιά, Αναβαργός και στην ανάπλαση του παλιού λιμανιού της Λεμεσού της αρχής λιμένων Κύπρου.

Επίσης από το 1978 έως σήμερα, διατηρεί γραφείο Αρχιτεκτονικών μελετών και μελετών Μηχανικού. Είναι επίσης μέλος του ΕΤΕΚ.

Ο Σταύρος Αγαπίου κατέρχεται στις Κοινοτικές εκλογές στη Χλώρακα ως υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος με το κόμμα του ΔΗΣΥ, με τους κατωθι στόχους όπως ο ίδιος δηλώνει:
Οι κάτοικοι της Χλώρακας ντόπιοι και ξένοι απαιτούν όπως απολαμβάνουν καλύτερων υπηρεσιών από τη μια, και τη δημιουργία καλά μελετημένων έργων υποδομής στην κοινότητα τους από την άλλη, όπως αναβάθμιση οδικού διχτύου, οδικού φωτισμού, διαβάσεις πεζών, αναπλάσεις χώρων πρασίνου σε συνδυασμό με παιγνιδότοπους, αίθουσα εκδηλώσεων κλπ.
Εάν οι ψηφοφόροι τον τιμήσουν, δηλώνει ότι θα είναι η φωνή τους στο Κοινοτικό Συμβούλιο και θα πολεμά για τα δικαιώματα τους, αλλά και για μια καλύτερη Χλώρακα.
Η απαίτηση για αναβάθμιση Γεωργικών ζωνών σε οικιστικές που γειτνιάζουν με Τουριστικές, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εμπορική και οικιστική ανάπτυξη της κοινότητας της Χλώρακας, και το θέμα αυτό θα πρέπει να το αναγάγει σε πρωταρχικό το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο, και ο ίδιος υπόσχεται να εργαστεί για αυτό το σκοπό.

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΠΑΡΤΥΣ

 Αυξημένη κίνηση θαμώνων παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο οίκημα του ΔΗΣΥ στη Χλώρακα καθώς οι εκλογές πλησιάζουν. Καθημερινώς και περισσότεροι συναθροίζονται ένεκα του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχουν για το κόμμα τους και το χωριό τους, προσπαθώντας να βοηθήσουν παντοιοτρόπως τους κομματικούς υποψηφίους. Πηγαδάκια μικρά και μεγάλα, αλλά και συνεδριάσεις κλειστού και ανοιχτού τύπου, λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση. Ιδέες ανταλλάσσονται και τρόποι ανιχνεύονται για προσέλκυση περισσότερων ψήφων. Με ένα δυνατό συνδυασμό προσωπικοτήτων στο ψηφοδέλτιο, ευελπιστούν στην αύξηση των ποσοστών του κόμματος με σκοπό την εκλογή του νέου Κοινοτάρχη, αλλά και τριών Κοινοτικών Συμβούλων.
Την Τρίτη στο οίκημα μαζεύτηκε αρκετός κόσμος προς δόξα του καφετσιή, και όλοι μαζί έστησαν προεόρτιο πάρτι για τη νίκη του κόμματος. Πολλοί φίλοι και οπαδοί καθώς και υποψήφιοι, ήσαν παρόντες, και με συζήτηση, ποτό και φαγοπότι, αλλά κυρίως συζητώντας για το φλέγον ζήτημα των εκλογών, πέρασαν μερικές ώρες ευχαρίστα συσφίγγοντας τοιουτοτρόπως τις σχέσεις μεταξύ τους και διαδηλώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον τους για ανάδειξη αιρετών μελών, που να διαθέτουν τα εχέγγυα εκείνα που χρειάζονται για να προοδεύσουν την κοινότητα της Χλώρακας. 
Ως γνωστό, ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νικόλα Λιασίδη για τη θέση του Κοινοτάρχη, και τους κομματικούς υποψήφιους Κοινοτικούς Συμβούλους,
Αγαπίου Σταύρο, Ηροδότου Χαράλαμπο, Ιωάννου-Μέλιος Χαράλαμπος, Λεωνίδα Ανδρέας Λουρικός, Λιασίδης Αντώνης, Μαυρέση Θέκλα, Τσοκάς Χαράλαμπος, και Χαραλάμπους Ανδρέας Πατουνάς.

Είναι ένα δυνατό ψηφοδέλτιο με το οποίο οι ιθύνοντες του κόμματος πιστεύουν πως εύκολα ο ΔΗΣΥ χλώρακας θα έρθει πρώτο κόμμα.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Ο Χρίστος Πάφιος είναι εγγονός του πασίγνωστου Κύπριου Καραγκιοζοπαίχτη από τη Χλώρακα Χριστόδουλου Πάφιου. Έχοντας την ίδια καλλιτεχνική φλέβα, και θέλοντας να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση του παππού του Χριστόδουλου Πάφιου και του πατέρα του Αχιλλέα Πάφιου, από το 1984 δημιουργησε το  «Θέατρο Σκιών Πάφιος» που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο παραστάσεων Καραγκιόζη και εκθέσεων φιγούρας και ζωγραφικής. Ακολουθώντας κατά βάσην τα χνάρια της παράδοσης όπως του τα κληροδότησαν οι δυο πρόγονοι του και σμίγοντας τα με δικές του εμπνεύσεις, δημιουργεί ένα καινούργιο θεματολόγιο παραστάσεων του θεάτρου σκιών.

Το Μ.Ε.Θ.ΣΚΙΩΝ ΠΑΦΙΟΣ λοιπόν, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη λειτουργία του και ο κόσμος το επισκέπτεται καθημερινά. Ο Χρίστος ΠΑΦΙΟΣ νοιώθει δικαιωμένος που μπορεί σαν άξιος συνεχιστής των αείμνηστων παππού και πατέρα του, να προωθεί την παράδοση μας και να συντηρεί με αυτό τον τρόπο τις ρίζες της οικογένειας του. Στο.Ε.Θ.ΣΚΙΩΝ ΠΑΦΙΟΣ λειτουργεί και εργαστήριο όπου καθημερινά κατασκευάζονται φιγούρες όλων των ηρώων του Θ.ΣΚΙΩΝ. Επίσης έρχονται μαθητές όπου διδάσκονται από τον Χρίστο ΠΑΦΙΟ την τέχνη της κατασκευής φιγούρων του Θ.ΣΚΙΩΝ.

Το Μ.Ε.Θ.ΣΚΙΩΝ ΠΑΦΙΟΣ επί ταχτικής βάσεως έχει καθιερώσει παραστάσεις Καραγκιόζη σε διαφορα δημοτικα σχολεια εντος κι εκτος της Λευκωσιας.