4 Μαρτίου 2020

EΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ


Eκστρατεία καθαριότητας διοργανώνει ο Πολιτιστικός- Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας (Π.Π.Ο.Χ), το Σάββατο 7 Μαρτίου, 2020 στις 10.00 π.µ. στο Πάρκο του Π.Π.Ο.Χ. στη περιοχή Κοκκινόκαμπος κοντά στη παραλία ``Δήμμα``.
Στην καθαριότητα και ευπρεπισμό του πάρκου συμμετέχουν επίσης η Ομάδα Εθελοντών ``100.000 δένδρα στη Πάφο``, η ``ΑΚΤΗ`` και οι Οικολόγοι της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου.
Ο Π.Π.Ο.Χ. καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκστρατεία, να φέρουν μαζί τους τη δική τους τσάπα, χτένα, φτυάρι ή και χορτοκοπτική μηχανή.(Συνάντηση απέναντι από την είσοδο του Ξενοδοχείου
LouisPaphosBreeze.
Tηλ. πληροφ. 99423797).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ


 Σε μια καταστροφική επιχειρηματική δραστηριότητα των ξενοδόχων και των εργολάβων γης, στη Χλώρακα έχουν κτίσει και κλείσει σχεδόν όλες τις παραλίες χωρίς να τους αγγίζει ο νόμος παρ όλες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Έχουν σκάψει τη θάλασσα, έχουν κτίσει τοίχους και φραγμούς, και έχουν αποκόψει σχεδόν όλες τις προσβάσεις για τους απλούς πολίτες.
Έχουν όμως αποθρασυνθεί παντελώς καθώς ο νόμος δεν τους τιμωρεί, και ένας εξ αυτών έχει ρίξει τους οχετούς του ξενοδοχείου του και έχει μπαζώσει ολόκληρη θαλασσινή λίμνη η οποία επικοινωνούσε υπογείως με τη θάλασσα και η οποία ήταν εξαιρετικού κάλλους που ομόρφαινε τη θάλασσα της Χλώρακας.
Όμως μετά από εφτά χρόνια αγώνων, ήρθε η δικαίωση. Ύστερα από σκληρή πάλη κάποιων προοδευτικών κατοίκων που τα έβαλαν με το κράτος και τις τοπικές αρχές, κατάφεραν να τους πείσουν να αποκαταστήσουν την θαλασσινή λίμνη των Ροδαφινιών την οποίαν είχε κλείσει ο ασυνείδητος ξενοδόχος.
 Έτσι σήμερα αρχή της Άνοιξης και ορόσημο για την Χλώρακα, άρχισαν οι εργασίες για αποκατάσταση της θαλασσινής λίμνης των Ροαδαφινιών. Ως εξ αυτού οφείλουμε ένα ευχαριστώ στην έπαρχο Πάφου η οποία επέβαλε την τάξη, αξίζει επίσης ένα εύγε στον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό όμιλο Χλώρακας, και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Ανδρέα Κυριακού.

Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ


Οι παραλίες της Χλώρακας είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Με μια βιοποικιλότητα που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα και που οφείλουμε να διαφυλάξουμε.
Δυστυχώς όμως όλες έχουν καταστραφεί από κάποιους ξενοδόχους οι οποίοι χωρίς άδεια από τις τοπικές αρχές και χωρίς σεβασμό τις καταπάτησαν, τις ξεχέρσωσαν και τις παραμόρφωσαν στήνοντας φραγμούς και τοποθετώντας ανεξέλεγκτα κρεβατάκια και ομπρέλες δια ίδιον όφελος και εις βάρος των πολιτών και των Χωρικών αρχών. Τις άλλαξαν και τις λέρωσαν, τις διαμόρφωσαν και τις ασχήμυναν κατά το δοκούν.
Τους έδωσαν άλλο σχήμα και άλλη μορφή. Έσκαψαν τους βράχους μέσα στην ίδια τη θάλασσα και έκτισαν πάνω και μέσα σ’ αυτήν μπαρ, καντίνες, τοποθέτησαν κρεβατάκια για μασσάζ, όλα για κέρδος και εξυπηρέτηση των πελατών τους.
Και ενώ όλοι συμφωνούμε για όμορφες παραλίες, και ενώ όλοι διαφωνούμε με τους καταπατητές, δυστυχώς αρκετοί αδιαφορούμε. Ως εκ τούτου λοιπόν, πρέπει οι Κοινοτικές αρχές να δράσουν πάραυτα και να αναλάβουν τον ρόλο τους, να τις προστατεύσουν και να τις διαχειριστούν όπως τους έταξε ο νομοθέτης, με σεβασμό και αγάπη στο περιβάλλον.