23 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ


Πολλές πολιτικές προβλέψεις έχω κάνει τις τελευταίες δεκαετίες, και σε καμία δεν έχω πέσει έξω.  Όταν όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Τάσο Παπαδόπουλο να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, προέβλεψα ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα περνούσε. Προέβλεψα ότι θα τον διαδεχθεί ο Χριστόφιας, διότι τον Γ. Κασουλίδη δεν θα τον άφηναν οι δικοί του να εκλεγεί, και όπως είδαμε, ενώ το ΔΗΚΟ δήλωσε κατ αρχήν την υποστήριξη του, η ηγεσία του ΔΗΣΥ δεν έσπευσε να διαβουλευτεί μαζί τους. Το σχέδιο ήταν να αφήσουν τον Χριστόφια να κερδίσει, ώστε στις επόμενες να τον νικήσει ο Ν. Αναστασιάδης ως εύκολο αντίπαλο.
Πράγματι, τα πράγματα συνέβησαν ακριβώς έτσι. Προέβλεψα επίσης και τη δεύτερη θητεία του Ν. Αναστασιάδη υπό την ανοχή του ΑΚΕΛ, καθώς όπως εξήγησα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν θα περνούσε στο δεύτερο γύρο, οπότε τη δεύτερη εβδομάδα θα ήταν αντιπαράθεση δεξιάς και αριστεράς. Αν το ΑΚΕΛ δεν επιθυμούσε την άνοδο του Αναστασιάδη, μπορούσε να την αντικόψει υποστηρίζοντας τον Ν. Παπαδόπουλο. Αντί αυτού, υποστήριξε τον Σ. Μαλά γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι μόνο με τις ψήφους της Αριστεράς, δεν θα εκλεγόταν.
Τώρα, στις επόμενες εκλογές, οι δρόμοι όλοι ανοίγονται για τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Παίζοντας έξυπνα ο ίδιος, καμώνεται πώς σε κάποια σημεία διαφωνεί με τον Νίκο Αναστασιάδη, ώστε να συμπορευτεί ολίγον με το ΑΚΕΛ για να τύχει αν χρειαστεί της εύνοιας του όταν έρθει η ώρα, όπως την πέτυχε ο νυν πρόεδρος στις δύο προηγούμενες εκλογές, δηλαδή το ΑΚΕΛ υποστήριξε και τις δύο φορές τον Σταύρο Μαλά, ενώ ήταν ολοκάθαρο πώς δεν εκλεγόταν, έτσι που εκλέγηκε ο Νίκος Αναστασιάδης.
Ταυτόχρονα ο αβέρωφ Νεοφύτου έχει κάνει φανερό μέτωπο με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος πλέον γνωρίζει εκ πείρας ότι ή κοινοπραξία που έκανε με τα άλλα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές δεν απέδωσε, άρα δεν μπορεί να έχει ελπίδες μαζί τους, οπότε όλα δείχνουν πώς έχει συμφωνήσει μαζί του. Εξ άλλου η πολιτική του ΔΗΚΟ τον τελευταίο καιρό, δείχνει να συμπορεύεται με τον ΔΗΣΥ.
Επίσης, γνωρίζοντας ο Νικόλας πώς χρειάζεται τον Αβέρωφ ώστε να ανακόψει τα φτερά του Κάρογιαν, μάλλον έχουν κάνει κάποιες συμφωνίες επ αυτού, γι αυτό στο καταστατικό συνέδριο της ΔΗΠΑ, κανείς εκ της κυβερνήσεως παρευρέθηκε.
Ακόμα, καθώς και οι δύο, Αβέρωφ και Νικόλας, έχουν την υποστήριξη της Αμερικής και της Αγγλίας, και επειδή ξέρουν επίσης να χειρίζονται την κοινή γνώμη, πιστεύω πώς τα επόμενα χρόνια θα κυβερνούν αυτοί και ουδείς άλλος.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ