26 Νοεμβρίου 2023

ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 Η ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Οι κατέχοντες εξουσία πρέπει να τη διαχειρίζεται σύμφωνα με τον νόμο με ισονομία και σεβασμό προς τον πολίτη, με λογική και δικαιοσύνη.

Οι πολίτες οι οποίοι δίνουν αυτήν την εντολή με την ψήφο τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που καταλαμβάνουν εξουσία, ως εκ της φύσεως τους με την συνεχή τριβή αυτής της ενάσκησης καταλαμβάνονται από αρχομανία και καταπίπτουν σε πρωτόγονα ένστικτα ενεργώντας πέραν των καθηκόντων τους, με υπεροψία και ετσιθελισμό θέλοντας να αποδείξουν μια ανωτερότητα έναντι των άλλων, αλλά δυστυχώς αναδεικνύοντας τοιουτοτρόπως την ματαιοδοξία τους.

Πρέπει λοιπόν οι πολίτες να γνωρίζουν ότι παραδίδοντας την εξουσία σε ανθρώπους, την παραδίδουν σε θηρία που ενεργούν με αρχέγονα ένστικτα που ως γνωστόν η συμπεριφορά του θηρίου καταλήγει στην κατασπάραξη της λείας του. Και οι κρατούντες με τις πολιτικές τους, συνήθως καταλήγουν να κατασπαράσσουν το λαό, δημιουργώντας στρατιές δυσαρεστημένων.

Γι’ αυτό οι πολίτες όταν προσέρχονται στις κάλπες με μεγάλη περίσκεψη, με υπευθυνότητα και με οραματική σκέψη πρέπει να εκφράζουν την βούλησή τους και να επιλέγουν τους ικανούς, συνετούς, υπεύθυνους, έντιμους και υπηρέτες των ανθρωπίνων αξιών. Να καταδικάζουν τους αναξιόπιστους, τους λαοπλάνους και τους λαϊκιστές που με επιτηδευμένη δολιότητα και καλυμμένη σκοπιμότητα παραπλανούν και εξαπατούν των λαό.

Πρέπει να εκλέγουν καινούργιους και να απομονώνουν όσους παλαιούς ως θηρία ενήργησαν κατά την περίοδο της θητείας τους.

Πρέπει εν κατακλείδι να ψηφίζουν καινούργιους ανθρώπους με την ελπίδα ότι θα αργήσουν να γίνουν και αυτοί άγρια θηρία που κατασπαράσσουν το θήραμα τους.

Υ.Γ.

Και αν καμιά φορά φανούν τυχεροί, στους πολλούς ίσως βρεθεί ένας ηγέτης που να είναι έντιμος και θα παραμείνει εσαεί έντιμος.