14 Δεκεμβρίου 2016

Σωτήρης Ζίγκας:

Σωτήρης Ζίγκας: Η Αναγέννηση της Χλώρακας αρχίζει!

Με ακέραια την συναίσθηση ευθύνης απευθύνομαι σε εσάς, για να σας ανακοινώσω ότι, τόσο εγώ, όσο και όλοι οι συνεργάτες μου θα αναλώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, μέχρι τελευταίας ρανίδος, για την λύση των προβλημάτων της Χλώρακας.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της ποιότητος ζωής των συχωριανών μας αλλά και η ανάπτυξη όλων των δομών της κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να ανακουφισθούν όσοι συχωριανοί μας πλήττονται από την μακρόχρονη οικονομική κρίση, χωρίς να φταίνε…

Η Αναγέννηση της Χλώρακας αρχίζει!

Τολμάμε αυτό που θεωρείται από πολλούς ανέφικτο – και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσεως: Ένα πρόγραμμα με στόχους και αρχές, με θέσεις και απόψεις, ανοικτό στον δημοκρατικό διάλογο, για να πετύχουμε, την εξέλιξη της Χλώρακας σε μια σύγχρονη και
πρότυπη ευρωπαϊκή κωμόπολη, η οποία θα σέβεται τους κατοίκους της!
Και κάθε δράση θα έχει ως στόχο την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη που ζητούν οι καιροί μας.
Με την εμπειρία του χθές, σκοπεύουμε – με επιμονή, αλλά και γνώση – σε δράσεις, και όχι λόγια. Με ουσιαστική κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη θα αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και θα πετύχουμε τον πλήρη εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχειρίσεως των απορριμμάτων.
Για την υλοποίηση όσων ανέφερα εγγύηση είμαι εγώ προσωπικώς, οι συνεργάτες μου και όσοι συμπολίτες που θα συστρατευθούν με πίστη, αγάπη και αφοσίωση στους στόχους μας.
Είμαστε εδώ για να δώσουμε. Όχι για να πάρουμε. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε. Όχι για να αποδομήσουμε.

Η Πρόοδος της Χλώρακας αρχίζει!

Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να σας υπενθυμίσω όσα έχω εγώ προσφέρει στην κοινοτητα μας. Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι μαζί, να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας και να αξιοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων μας. Η κοινότητα της Χλώρακας χρειάζεται καθαρά χέρια, δημιουργικά και υπεύθυνα μυαλά, ανθρώπους με γνώση και εμπειρία, με όραμα και μαχητικότητα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας, στην πολιτιστική και πολιτισμική ανάσταση της κοινότητας μας.
Στην νέα μας αυτή προσπάθεια και την νέα πορεία χρειαζόμαστε να συσπειρωθούν μαζί μας όλες οι δημιουργικές και ανανεωτικές δυνάμεις της κοινότητας μας. Για να ανατραπεί επιτέλους και να αλλάξει, με σοβαρότητα και σεβασμό, με προσοχή και ευαισθησία, έξω από τα στενά κομματικά και πολιτικά πλαίσια, η πορεία και το μέλλον της κοινότητας μας και των παιδιών μας.

Γι’ αυτό καλώ κάθε συχωριανό και κάθε συχωριανή, που συμμερίζεται την αγωνία μας, τους προβληματισμούς μας, τις αρχές και τις θέσεις μας, να συστρατευθεί και να αγωνισθεί μαζί μας, για μια νέα πορεία στην κοινότητα μας, για μια δημιουργική ΑΝΑΤΡΟΠΗ, για την Χλώρακα του αύριο, την Χλώρακα της καρδιάς μας.

ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΛΙΑΣΙΔΗ:


Φθάνοντας στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και κάνοντας τον απολογισμό μας πιστεύουμε ότι ο κόσμος της Χλώρακας έχει πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα για τους υποψήφιους. Η Υποψηφιότητά μας πιστεύουμε ότι έδωσε το κάτι διαφορετικό στις επιλογές των ψηφοφόρων. Πρώτη φορά οι ψηφοφόροι έχουν την επιλογή να ψηφίσουν κάποιον νέο, άμεμπτο, με όρεξη και αντοχές για σκληρή δουλειά. Η εποχή μας απαιτεί εκσυγχρονισμό και διαφάνεια. Είμαστε περήφανοι που είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για διαφάνεια. Πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ασκείται μέσα στο φως και όχι σε κλειστά δωμάτια. Είμαστε περήφανοι που μιλάμε για εκσυγχρονισμό και για σύγχρονες μορφές διοίκησης. Είμαστε περήφανοι που στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων και όχι μεμονωμένα των ημετέρων. Είμαστε περήφανοι που είμαστε οι μόνοι που διεκδικούμε με επιχειρήματα και με ακαδημαϊκές μελέτες γιατί το αξίζουμε και όχι γιατί επηρεάζουμε ανθρώπους κλειδιά. Είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε ένα πρόγραμμα καθόλα Ευρωπαϊκό, που σέβεται τους κανόνες Χρήστης διοίκησης που δίνει έμφαση στην Πληροφορία και την παραγωγικότητα. Έχουμε κάνει ένα καθόλα ευγενικό αγώνα μακριά από πρακτικές του παρελθόντος και της οπισθοδρόμησης. Εκπροσωπούμε την ανανέωση σε επίπεδο προσώπων αλλά και ιδεών στην τοπική αυτοδιοίκηση της Χλώρακας. Καλούμε όλους τους κατοίκους της Χλώρακας να αφουγκραστούν την αδιαμφισβήτητη ανάγκη για αλλαγή και να συστρατευτούν μαζί μας. Η Χλώρακα πρέπει να πάει Μπροστά γιατί το Αξίζει.

Η ΧΛΩΡΑΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ

Ο ποδηλατοδρόμος είναι μια λωρίδα κυκλοφορίας των ποδηλάτων και είναι συνήθως ενσωματωμένος με το δρόμο, το πεζοδρόμιο, τον πεζόδρομο.
Σε αρκετές ανεπτυγμένες χώρες προωθείται η χρήση του ποδηλάτου ως βασικού μέσου μετακίνησης με τη δημιουργία λωρίδων κυκλοφορίας καθώς θεωρούν ότι το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει τη λύση στα έντονα προβλήματα συγκοινωνίας και γιατί έχει τη δυνατότητα να μετακινείται και εκτός οδικού δικτύου, ενώ παράλληλα δε μολύνει το περιβάλλον με καυσαέρια και ηχορύπανση.
Στο παραλιακό πεζόδρομο της Χλώρακας, πολύ εύκολα και με χαμηλό κόστος, θα μπορούσε να προστεθεί μια λωρίδα επιστρωμένη έστω κατ αρχάς με κράσιερα, και να δημιουργηθεί ένας ποδηλατόδρομος ο οποίος από πολλούς θα εχρησιμοποιείτο, καθώς τον τελευταίο καιρό πολλοί ασχολούνται με το άθλημα αυτό.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η ποδηλασία είναι μία άσκηση που κάνει καλό στην υγεία. Οι επιστήμονες τονίζουν πως μερικές ώρες ποδήλατο την εβδομάδα μπορούν να μας προσφέρουν πολλά οφέλη. Ποδηλατώντας  ενισχύουμε και βελτιώνουμε το μυοσκελετικό μας αλλά και το καρδιοαναπνευστικό μας σύστημα, έχουμε ψυχολογική ηρεμία, καταπολεμούμε τις αϋπνίες, μπορούμε να χάσουμε περιττά κιλά. Το ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν οστεοπόρωση ή υποφέρουν από οσφυαλγίες, ισχιαλγίες.
Πρέπει λοιπόν, να κάνουμε ποδηλασία διότι τοιουτοτρόπως κερδίζει το περιβάλλον, αλλά και χαρίζουμε ποιότητα στη ζωή μας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ