8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΕ 25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
Είναι από αυτές τις ειδήσεις που διαβάζεις και αναρωτιέσαι σε ποιον κόσμο ζουν οι συγκεκριμένοι κύριοι
Μία πολύτεκνη μητέρα, που δεν έχει στο πλευρό τον σύζυγό της, αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα και επιπλέον τη χρεώνουν για να της το κόψουν!
Η μητέρα καταγγέλλει της Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος του σπιτιού της και σαν να μην της έφτανε αυτό, η Αρχή Ηλεκτρισμού την επιβαρύνει με επιπλέον 25 ευρώ για να της κόψει το ρεύμα!
Πραγματικά ασύλληπτο για ένα νοήμων άνθρωπο.

Πηγή: 24h.com.cy

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου, τιμάται από τους ορθόδοξους Χριστιανούς η γέννηση της Παναγίας. Η Θεοτόκος γεννήθηκε με θαυματουργό τρόπο από τη γηραιά και στείρα Άννα με πατέρα τον επίσης γηραιό Ιωακείμ.
Η Παναγία κατέχει κεντρική θέση στη θεία Λατρεία. Είναι το ιερό πρόσωπο που τιμάται περισσότερο μετά το Χριστό.
Δεν υπάρχει χωριό ή πόλη που να μην τιμά τη δική του Παναγία. Είναι η μητέρα όλων μας. Στη Χλώρακα τιμάται η Παναγία η Χρυσοαιματούσα και η Παναγία η Χρυσελεούσα, γιάτρισσες πασών ασθενειών. Προς τιμήν της δόξας της, το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας θεσμοθέτησε τριήμερο πανηγύρι το οποίον πρώτη φορά φέτος έλαβε χώρα με πλήρη επιτυχία στη κεντρική πλατεία την δυο εκκλησιών της Παναγίας.


ΤΟ ΣΥΚΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕΝΑΟ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Στη κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της εκκλησίας της Χλώρακας  πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 7 Αυγούστου μουσικοθεατρική παράσταση.

Επ ευκαιρία του τριήμερου πανηγυριού της Παναγίας που το Κοινοτικό Συμβούλιο διοργάνωσε σε μια αξιέπαινη προσπάθεια του να το καταστήσει μόνιμο θεσμό, τη δεύτερη μέρα καλεσμένοι για να ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες ήταν ο λαογραφικός Όμιλος Γεροσκήπους ο οποίος παράρτημα διαθέτει και στη Χλώρακας. Σε μια ωραία παρουσίαση από πλήθος συμμετεχόντων, η λαϊκή ορχήστρα του συλλόγου έδωσε μια ωραία μουσική παράσταση βασισμένη στο αρχοντορεμπέτικο, στο παλιό ρεμπέτικο και στο Σμυρναίικο τραγούδι, ενώ χορευτές επίσης του συλλόγου, εμπλούτισαν το όλο θέαμα που άφησε ευχαριστημένους τους θεατές που μαζί με το συγκρότημα χόρεψαν στους ρυθμούς του συρτού ρυθμού με τον οποίο πλούσια η κομπανία διάνθισε το μουσικό της πρόγραμμα.