4 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΙΚΟΛΑ ΛΙΑΣΙΔΗ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να διεκδικήσω την θέση του Προέδρου του Κοινοτικου Συμβουλίου Χλώρακας στις επικείμενες Κοινοτικές εκλογες.
Η Χλώρακα, η Κωμόπολη μας ειναι ενα απο τα πλέον ανεπτυγμένα αστικα κέντρα της Κύπρου. Η Ξενοδοχειακή βιομηχανία επιτρέπει στην Κωμόπολη μας να εχει σημαντικα οικονομικά πλεονάσματα.Η σύγχρονη Χλωρακα ομως είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των επιχειρηματιών και των κατοίκων της. Σαν τοπική αυτοδιοίκηση,έχουμε μείνει χρόνια πίσω και σε ιδέες αλλά και σε πράξεις.Η πολιτική του Καφενείου οργιάζει, και οι κανόνες Χρηστής Διοίκησης δεν είναι υπόψιν των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοικησης.
Μετά από ώριμη σκέψη υποβάλω την υποψηφιότητα μου και ζητώ την στήριξη σας γιατί πιστεύω ότι επιτέλους η κωμόπολη μας,έχει ανάγκη πάνω από όλα ένα νέο άνθρωπο,με όρεξη και χρόνο για δουλειά,με μοντέρνες ιδέες και αντιλήψεις.
Η Χλώρακα χρειάζεται καταρχήν ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ η οποία θα προέρχεται από ανοικτές συνεδρίες.Η δημοσιοποιηση των πρακτικών των συνεδριων στην ιστοσελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου ειναι απαραιτητη για να μπορει ο πολιτης να ελεγχει τους εκλελεγμένους.Είναι αναγκαιο επίσης να γινονται Ετήσιες γενικές συνελεύσεις στις οποιες θα παρουσιάζονται τα εργα και ο απολογισμός της χρονιάς στους πολίτες.
Η Χλώρακα χρειάζεται ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ως κοινοτική αρχή.Με την δημιουργια μιας ευχρηστης ιστοσελίδας ο πολιτης θα μπορει να ενημερώνεται, να καταβάλει τις υποχρεώσεις του και να αποστέλνει τις επιστολές του διαδικτυακά. Η ανοικτή πρόσβαση στο διαδικτυο(free wifi) ειναι επιβεβλημένη οπως αρμοζει σε καθε συγχρονο αστικό κεντρο.
Η Χλώρακα χρειάζεται δυναμικά βήματα και σωστη στρατηγική για ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Τα ώριμα έργα που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης για χρόνια πρεπει να επισπευθουν. Η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και, όπως η πρόσφατη αγορά μεγάλης Ξενοδοχειακης μονάδας στη Χλώρακα η οποια διέσωσε εκατοντάδες θέσεις εργασίας,είναι επιβεβλημένη.
Η Χλωρακα χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ. Κατα πρωτο λογο πρέπει να ενταχθεί στο πολιτιστικό Χάρτη του Πάφος 2017. Να καταστήσει πολιτιστικούς θεσμούς για την συνέχεια. Να δημιουργήσει βάσεις με την δημιουργία πολιτιστικων ομίλων που θα συμβάλουν στην πολιτιστικη παιδεία αλλά και την οργάνωση ποιοτικών εκδηλωσεων, υπό την σκεπή του Κοινοτικου Συμβουλιου.
Η Χλωρακα χρειαζεται ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους πολιτες της μεσα σε ενα σύστημα δημοκρατικό,όπου ο πολιτης θα μπορεί να κάνει προτάσεις,παράπονα αλλά και να συμβάλει στο δύσκολο έργο του Κοινοτικου Συμβουλιου.
Η Χλώρακα χρειάζεται MASTER PLAN που να την αναδείξη σε μοντέρνα πόλη. Η ανάπλαση του παραδοσιακού κέντρου,η αναβάθμιση της τουριστικής περιοχής,η δημιουργία παραλιών, η Πολεοδομικη αναβάθμιση περιοχών,η σωστή αναδειξη και συντήρηση πάρκων πρασίνου, η δημιουργια Σημείου Πρασίνου για εναπόθεση ανακυκλώσιμων υλικών, η προώθηση κατασκευης χωρών αθλοπαιδιειων και ένα ευπρεπη οδικό δίκτυο πρέπει να μπουν σε ένα σωστά μελετημένο σχέδιο,να κοστολογηθουν και βήμα βήμα να μπουν σε εφαρμογή.
Το Κοινοτικό συμβούλιο χρειάζεται να δουλέψει συλλογικά, οργανωμένα και επαγγελματικά σε ενα καλο κλίμα από τον Κοινοτάρχη,τους συμβούλους,το γραμματειακό προσωπικό και τους υπαλλήλους για να μπορεσει να παράξει έργο.
Με νεες ιδεες,νέο αερα και συγχρονες πολιτικες θα επιδιωξω τη αναβάθμιση της Χλωρακας.Η αμερόληψια,η ακεραιότητα, η δικαιοσύνη, η πλήρης διαφάνεια και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος θα είναι οι αρχές πάνω στις οποίες θα επιδιώξω να οικοδόμησω την νέα τοπική αυτοδιοίκηση της Χλωρακας.
Με εκτίμηση
Νικολας Λιασίδης