27 Μαρτίου 2017

Ο ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΒΙΟΛΑΡΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Σάββατο 1η Απριλίου, στις 12:00 μεσημέρι επ’ ευκαιρία του ξεκινήματος του αγώνα της ΕΟΚΑ, ο Χριστάκης Ταπακούδης θα συνομιλήσει με την δημοσιογράφο Αθηνά Βιολάρη για τον 4ο τόμο του βιβλίου του ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Θα συνομιλήσουν κυρίως για τους αγωνιστές της Χλώρακας, αλλά και ευρύτερα για τα δράση της ΕΟΚΑ από το Δίκομο και το Λυθροδόντα, μέχρι το Μαραθοβουνο και την Κισσόνεργα.
Μια συνέντευξη στην οποία ο συγγραφέας του βιβλίου θα αναφερθεί εκτενώς στα ανηλεή βασανιστήρια που οι Εγγλέζοι υπέβαλλαν τους Χλωρακιώτες αγωνιστές ώστε να τους υποχρεώσουν να μαρτυρήσουν για τη δράση τους στον αγώνα.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι Χλώρακας και όχι μόνον, να αφιερώσουν δυο ώρες από το χρόνο τους να παρακολουθήσουν την εκπομπή, γιατί είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που η άξια δημοσιογράφος Αθηνά Βιολάρη με τον τρόπο της, εκμαιεύει πολύτιμες πληροφορίες για άγνωστες πτυχές του αγώνος της ΕΟΚΑ.

ΛΑΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Επί διακυβερνήσεως Τάσσου Παπαδόπουλου, τα οικονομικά του κράτους πήγαιναν περίφημα, παρ όλα αυτά το τελευταίο έτος της διακυβέρνησης του, η αστυνομία με αρχηγό τον κ. Παπακώστα, ξεκίνησε μια εκστρατεία καταγγελιών παράνομης οδικής  συμπεριφοράς, άνευ προηγουμένου. Ήταν φανερό πως δεν ήταν εκστρατεία επί σκοπού για να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους. Ήταν φανερό όμως, πως εν αγνοία του προέδρου σε ένα στημένο παιχνίδι από ανθρώπους προσκείμενους στο ΑΚΕΛ οι οποίοι έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές στον αρχηγό αστυνομίας και αδελφό υπουργού του ΑΚΕΛ, ώστε να πληγεί το σίγουρο φαβορί όπως έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις, ο Τάσος Παπαδόπουλος. Ήταν τόσες πολλές οι καταγγελίες τροχαίων παραβάσεων, που πολλοί πολίτες αγανακτισμένοι, με τη ψήφο τους ή με την αποχή τους, συνέτειναν στην ήττα του σίγουρου νικητή.
Στη θητεία του προέδρου Χριστόφια το φαινόμενο πολλαπλασιάστηκε, για σκοπούς όμως διαφορετικούς. Καθώς τα κρατικά ταμεία άδειασαν ένεκα της οικονομικής κρίσης, προσπαθούσε η αστυνομία με τα κατά χιλιάδες εξώδικα ανά μήνα, να τα γεμίσει ώστε να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Αυτό το φαινόμενο δυστυχώς, συμβαίνει και σήμερα επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη. Ένεκα προεδρικών εκλογών, η κυβέρνηση ήρε το φόρο ακίνητης περιουσίας, αλλά ίσως για να καλύψει το κενό, ξεκίνησε μια εκστρατεία άνευ προηγούμενου με τον ίδιο τρόπο όπως και οι προκάτοχοι του. Όμως, αν ο πρόεδρος δεν αναγνωρίσει τη ζημιά που αυτό προκαλεί στην υποψηφιότητα του και να το σταματήσει, πολύ πιθανόν να πάθει τα ίδια με τον Τάσο Παπαδόπουλο και να μην περάσει στο Β΄ γύρο. Διότι όσο πιστοί να είναι πολλοί οπαδοί στο κόμμα τους, η συνεχής έμμεση ή άμεση φορολόγηση τους και ειδικά η συνεχής απόσπαση χρημάτων από τη τσέπη τους για ασήμαντες παραβάσεις της τροχαίας που οι βουλευτές διαχρονικά μη έχοντας κάτι σοβαρό να ασχοληθούν, ψήφιζαν νομοσχέδια εναντίον των πολιτών, θα αγανακτήσουν και δεν θα ψηφίσουν.
Αυτό έπαθε ο Τάσος Παπαδόπουλος, αυτό κινδυνεύει να πάθει ο Νίκος Αναστασιάδης.
Πολλοί θα πουν ότι όλα αυτά είναι σενάρια φαντασίας. Όμως, με τα σημερινά δεδομένα της αποχής και της απαξίωσης των κομμάτων από τους πολίτες, είναι πολύ εύκολο να συμβεί. Ας το δει λοιπόν η αστυνομία που με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι βοηθά την κυβέρνηση να γεμίσει τα ταμεία, όμως ταυτόχρονα υποσκάπτει τη δημοτικότητα της κυβέρνησης και κατ επέκταση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Διότι η αστυνομία δεν μπορεί να γίνει πιστευτή αν ισχυριστεί πως μοναδική της έγνοια είναι η επιβολή του νόμου για την οποία είναι εντεταλμένη, καθώς αυτές οι εξάρσεις των εκστρατειών συμπίπτουν πάντα σε καιρούς όταν τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, όπως σήμερα που η Ευρωπαϊκή ένωση ζήτησε από την κυβέρνηση την αύξηση των φορολογιών.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ