2 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ, ΣΑΒΒΑ ΒΕΡΓΑ

Κον 
Σωκράτη Χάσικο Υπουργό Εσωτερικών, 
Υπουργεείο Εσωτερικών
  
2 Δεκεμβρίου 2014

Κύριε Υπουργέ.

Σε Επιστολή που σας απέστειλα στις 73 Οκτωβρίου 2014. σας γνωστοποιούσα την απόφαση όπως απέχω των καθηκόντων μου, συμβάλλοντας και υποβοηθώντας έτσι στην ομαλή επιτάχυνση του ανακρπικοϋ έργου, με στόχο πάντοτε την πλήρη δυχλεύκαναη των υποθέσεων που αφορούν τον Δήμο της Πόλης μας.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε με πλήρη επίγνωση του όποιου ενδεχόμενου πολιτικού «οι προσωπικού κόστους, με γνώμονα καθαρά και μόνο τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας.
Υπηρέτησα τον Δήμο της Πάφου για πάρα πολλά χρόνια με ένα και μοναδικό κριτήριο, την συνεισφορά στην ανάπτυξη και πρόοδο της πόλης μας. η εμπλοκή μου στα κοινά με επιφόρτιζε πάντοτε με το βάρος της ευθύνης έναντι των πολιτών, που όλα αυτά τα χρονια με εμπιστεύτηκαν εκλέγοντας με στις θέσεις και αξιώματα που κατείχα αλλά και στη θεση του Δημάρχου της Πάφου που κατέχω σήμερα.
Θα ήμουν ιδιαίτερα αφελής και εκτος πραγματικότητας εάν δεν αντιλαμβανόμουν πως το όλο κλίμα που επικρατεί σήμερα στον Δήμο δεν τιμά αλλά ούτε και χαροποιεί κανέναν απο εμάς, ηόοο δε τον εκλελεγμένο Δήμαρχο της Πόλης.
Εξακολουθώ να έχω και σήμερα την έντονη θέση και πεποίθηση για ιην απόρριψη ίων κατηγοριών, καθώς και τη δεδηλωμένη και σταθερή θέση να αγωνιστώ μέχρι τέλους για απόδειξη της αθωόιητας μου. Ταυτόχρονα όμως πιστεύω πως πρέπει να γίνουν άμεσα εκείνες οι ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πλήρη εξομάλυνσης του τεταμένου κλίματος.
Από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει την άρνηση αποδοχής της όποιας ποινικής ευθύνης αλλά και εμπλοκής στις κατηγορίες που ακούστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός της δημόσιας αυτής δήλωσης, πως δηλαδή εγκατάλειψη των καθηκόντων μου ιοοδυναμουσε και με παραδοχή των κατηγοριών, πιστεύω πως η μόνη ενέργεια που απομένει πλέον από μέρους μου για εξομάλυνση του τεταμένου κλίματος, είναι η υποβολή της παραίτησης μου.
Δεν έχω μάθει να υποκύπτω ούτε να εγκαταλείπω μάχες. Περαιτέρω όμως παράταση και διαιώνιση του όλου κλίματος θα τραυμάτιζε ανεπανόρθωτα την εικόνα και το κύρος της πόλης και επαρχίας μας. Ο πρώτος δημότης της πόλης πρέπει να αποτελεί τον πρώτο θεματοφύλακα αλλά και τον ακρογωνιαίο λίθο διαφύλαξης και εγγύησης της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου, να είναι πάντοτε έτοιμος να θέσει το εμείς υπεράνω του όποιου εγώ.
Σήμερα υποβάλλω την παραίτηση από το αξίωμα του Δημάρχου Πάφου με την ευχή και ελπίδα πως αυτό θα Βοηθήσει την πόλη μου. Τάχθηκα από την πρώτη μέρα να υπηρετώ το Δήμο και τους Δημότες μου και αυτό νοιώθω και πιστεύω πως πράττω και σήμερα.
Οι θέσεις και τα αξιώματα δεν αποτελούν κτήμα κανενός . Τις θέσεις και τα αξιώματα τα υπηρετούμε, με τίμημα εάν χρειαστεί και το όποιο ενδεχόμενο προσωπικό κόστος.

Στόχος μου είναι να επικεντρωθώ απερίσπαστα στην προσπάθεια για απόδειξη της αθωότητας καθώς και της υπεράσπισης του κύρους και υπόληφης μου. Στο τέλος της ημέρας όπως και ο κάθε πολίτης διατηρώ και διεκδικω το αναφαίρετο δικαίωνα υπεράσπισης του εαυτού μου ενώπιων της δικαιοσύνης, και θέλω να δηλώσω πως θα εργαστώ προς αυτή ιην κατεύθυνση με όλες μου ης δυνάμεις, μέχρι να λάμψη όλη η αλήθεια.


Σάββας Βέργας