5 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καθαρισμός Οικοπέδων και τεμαχίων στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας για το έτος  2016 .

Το Κοινοτικό  Συμβούλιο  Χλώρακας ειδοποιεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων  και τεμαχίων γης, που βρίσκονται εντός της περιοχής του Κοινοτικού Συμβουλίου  Χλώρακας,  όπως μέχρι τις 31 Μαΐου 2016  προχωρήσουν  σε καθαρισμό αυτών, από χόρτα, άχρηστα υλικά ή  και  άλλα σκύβαλα.

Μετά το τέλος Μαΐου το Κ.Σ.Χλώρακας με συνεργείον του θα προχωρήσει σε καθαρισμό όσων από τα οικόπεδα ή τεμάχια δεν  έχουν καθαρισθεί  και θα προχωρήσει  σε  χρέωση των ιδιοκτητών  αυτών. Το ποσόν χρέωσης καθορίζεται στα  € 40,00  για κάθε οικόπεδο (σε οικιστικό τεμάχιο για σκοπούς ανεύρεσης του αριθμού των οικοπέδων διαιρείται το εμβαδόν του τεμαχίου δια 520 τετραγωνικά μέτρα— εμβαδό ενός οικοπέδου)
Αγροτεμάχια θα χρεώνεται το κόστος χρέωσης οργώματος –από τρακτέρ και καθορίζεται σε € 40,00  τα 1000 τ.μ.

Στις περιπτώσεις χρέωσης θα ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα για είσπραξη των εξόδων  από τους ιδιοκτήτες, μη αποκλειομένων και των δικαστικών μέτρων.

'Οσοι από τους ιδιοκτήτες έχουν καθαρίσει τα οικοπέδα ή οργώσει τα αγροτεμάχια τους  να ενημερώσουν  σχετικά  το Κ.Σ. Χλώρακας .

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν σε τεμάχια ή οικόπεδα εκτός των χόρτων, επιπρόσθετες ακαθαρσίες ( άχρηστα υλικά ) θα επιβαρύνονται επιπρόσθετα ποσό ανάλογα με τα έξοδα του συνεργείου.

Θα γίνει  προσπάθεια για αποστολή και σχετικών επιστολών προς ιδιοκτήτες. Όσοι  ιδιοκτήτες δεν πάρουν επιστολή, θεωρήσουν την παρούσα ειδοποίηση σαν προσωπική. Για οποιαδήποτε πληροφορίες παρακαλώ αποτείνεσθε στα Γραφεία του Κ.  Συμβουλίου τηλ. 26 273721 .Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας    05 Μαΐου 2016. 

Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να ξεδώσουν, να χορέψουν, να ακούσουν μουσική, τέλος πάντων να διασκεδάσουν. Οι πελάτες έχοντας διαφορετική  αφετηρία προσέγγισης της έννοιας της διασκέδασης, κατά μεγάλο βαθμό συνωστίζεται ομαδικά στα μοδάτα στέκια που εκπέμπουν μουσική της σύγχρονης επικρατήσας τάξης, την οποία τα συστημικα ΜΜΕ εμπεδώνουν συστηματικά και εντέχνως στις μάζες των πληθών.
Σήμερα βιώνοντας την εποχή των clubs, κάθε παλιά δομή τα νύχτας έχει χαθεί, ενώ τα κομπιούτερ των dj καθώς και οι τραγουδιστές με την play back συνοδεία μουσικής, εκπέμπουν σύγχρονους ρυθμικούς μουσικούς ήχους καταργώντας κάθε έννοια ποιοτικής και λαϊκής μουσικής. Στα πρώτα τραπέζια των σύγχρονων clubs και καφετεριών, συνωστίζονται απίθανοι τύποι φορώντας απίθανα ρούχα της μόδας και συνοδεύοντας βαμμένες γκόμενες που με τη φανταχτερή διακόσμηση του κορμιού τους δείχνουν και αυτές απίθανες και σπουδαίες, ενώ τα μεγάφωνα κάθε λιγάκι και συνεχώς, εκπέμπουν το τραγούδι του μακαρίτη τραγουδιστή, «Συνοδεύομαι…».
Και τα εστιατόρια σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια τους να επιβιώσουν, έχουν εισάξει επί μονίμου βάσεως νέο τρόπο έλκυσης πελατών, μεταδίδοντας χορευτική μουσική live. Ένα τρόπο όμως ασύμφορο, καθώς οι ιδιοκτήτες ο ένας μετά τον άλλο έχουν πράξει το ίδιο, με αποτέλεσμα τα κέντρα αναψυχής αυτού του είδους, να έχουν πληθύνει περισσοτέρον του κανονικού και η πίττα των πελατών να διαμοιράζεται με τρόπο που να μην συμφέρει σε κανέναν.

Το κοινό έχει αλλάξει. Λιγοστά μαγαζιά κρατάνε την μυσταγωγία του κανονικού τρόπου διασκέδασης, και λιγοστοί έχουν μείνει όσοι τα επισκέπτονται. Μοναδικό μαγαζί αυτού του είδους ίσως στην Πάφο, η μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ που σε μια πεισματική προσπάθεια των ιδιοκτητών, συνεχίζουν να εκπέμπουν καλή λαϊκή μουσική, προσφέροντας ποιοτική διασκέδαση στους λιγοστούς που απέμειναν εκτιμητές της πατροπαράδοτης Ελληνικής κουλτούρας που αφορά τον τρόπο διασκέδασης.  

Η μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ ξεκίνησε την λειτουργία της τον Φεβράρη του 1991 με παρουσίαση εκλεχτών καλλιτεχνών και ποιοτική μουσική. Με χαμηλό φωτισμό, χαμηλά καθίσματα και χαμηλό  ήχο. Στους τοίχους υπήρχε καλλιτεχνική εικονογράφηση και στους θαμώνες  περίσσια διάθεση για  τραγούδι.
Λειτουργούσε ως μουσικό μαγαζί με ρομαντικό εσωτερικό περιβάλλον, και θαμώνες που είχαν σεβασμό στο χώρο και στην ποιοτική μουσική, λειτούργησε περισσότερο από δυο δεκαετίες και ήταν σημείο αναφοράς της καλής μουσικής.
Τους φετινούς καιρούς μετά από μια μεγάλη περίοδο ανάπαυλας, η μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ επαναλειτούργησε θέλοντας να ξαναπροσφέρει ποιοτική διασκέδαση σε όσους νοσταλγούν τις παλιές καλές εποχές, καθώς και στους νεότερους που δεν γνώρισαν τα χρόνια εκείνα τα παλιά που η μουσική ήταν συνώνυμη της μελωδίας που έκανε τις καρδιές να ευφραίνονται και τις ψυχές να αγαλλιούν.
Σήμερα και πάλιν, η μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ επαναλειτουργεί καταφέρνοντας να προσελκύσει όσους φιλόμουσους ως μια παρέα στο χώρο, που διασκεδάζουν με ποιοτική λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική.  


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ