10 Ιουνίου 2015

Η ΠΠΕ ΠΑΦΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

 
ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΠΑΦΟΣ2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

THE TRAVELLING STAGE
Ένα πολυπολιτισμικό πρόγραμμα με συναυλίες που θα εμφανίζονται σε διάφορους χώρους της Πάφου, με τραγούδια και αφηγήσεις, μελωδίες και χορούς από μουσικά σχήματα από Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία.

Συνδέοντας την Ανατολή με τη Δύση, γεφυρώνοντας ανθρώπους και πολιτισμούς μέσα από υπαίθριους χώρους, το Πάφος2017 δημιούργησε το πρόγραμμα The Travelling Stage, το οποίο ξεκινώντας φέτος και θα κορυφωθεί το 2017 με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε κάθε πλατεία και χώρο του Ανοικτού Εργοστάσιου Πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο για τις περισσότερες από αυτές.

Η Σκηνή ταξιδεύει διατηρώντας την συμβολική και σημειολογική της σημασία, αποτελώντας ταυτόχρονα το εργαλείο για την οργάνωση και μεταφορά εκδηλώσεων σε χώρους απρόβλεπτους, όσο και πιο συμβατικούς. Δημιουργώντας γέφυρες, υποδομές και δομές και ταξιδεύοντας στις διαστάσεις του χρόνου και του χώρου, μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, το πρόγραμμα στοχεύει στην προσβασιμότητα περισσότερων θεατών και καλλιτεχνών.

Ταξιδεύοντας σε χώρους της Πάφου και σε κοινότητες της επαρχίας της το Travelling Stage θα παρουσιάσει μουσικές κυρίως αλλά και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις από όλο τον κόσμο. Το Travelling Stage στην πορεία προς το 2017 θα αποτελέσει μια πλατφόρμα πολιτισμικών ανταλλαγών, χώρο διαλόγου και ψυχαγωγίας, πλαίσιο για εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων The Travelling Stage Ιούνιος/Ιούλιος 2015:

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015
Κάτω Βρύση, Γεροσκήπου 20:30

ΑΘΙΒΟΛΕΣ
Τραγούδια, μπαλάντες, μεσογειακές και ελληνικές μουσικές με μέρη από τον Ερωτόκριτο σμίγουν σε μια ενότητα- σύνθεση του Λευτέρη Αερόπουλου με την κίνηση και το λόγο κάτω από τον τίτλο Αθιβολές. Μια αφηγηματική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, από το «Σύνολο Λόγου & Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών.
Διασκευή – Συγγραφή Έργου – Μουσική – Κίνηση – Σκηνοθεσία : Λευτέρης Αερόπουλος / Σκηνικά – Κοστούμια : Ευαγγελία Αφείδου / Σολίστ: Αλεξάνδρα Καραθανάση


Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015
Αμφιθέατρο Μεσαιωνικού Κάστρου 20:30

MANU RIVIERE
Το συγκρότημα Manu Rivière από τη Γαλλία, κινείται μεταξύ της μπαλάντας και του Γαλλικού Ροκ, παρασύροντας τους ακροατές σε ταξίδια γεμάτα συναισθήματα και εκπλήξεις. Κιθάρα, Ερμηνεία: Emmanuel Rivière. Ντραμς και Φωνητικά: Vincent Gaertner. Μπάσο και Φωνητικά: Thomas Layeillon. Ερμηνευτές: Audrey Marchand και Léonor Michaëlla Bolcatto. Με τη συνεργασία του Γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου.

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
Χώρος Δημοτικής Αγοράς 20:30 & 12:00

SAffrAn!
‘Ενα διήμερο Mεσογειακών μουσικών με γεύσεις SAffrAn, μαγειρευμένες με βιολιά, τσαγιέρες, ακκορντεόν, τσέλο, κιθάρες, καφετιέρες, μπουκάλια και πολύ χιούμορ! Δίπλα από την Δημοτική Αγορά, το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού και το σχήμα SAffrAn μαγειρεύουν ‘συνταγές’ από την Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία και τη χώρα των Βάσκων. Συμμετέχουν οι Arnim Scheidel, Francesca Frigeri, Manu Barandiaran, Don Raphaël, Martial Larbourlette-Mehat.

-Το Σάββατο στις 10:30 στο πλαίσιο του Travelling Stage η Τεχνόπολις 20 διοργανώνει για παιδιά κυνήγι του λαχανένιου θησαυρού στη Δημοτική Αγορά.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015
Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου 20:30

ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΤΑΓΚΟ;
Μα βραδιά για τους λάτρεις του χορού με τη συνεργασία της Ακαδημίας Ορχήστρας Μουσικών του Κόσμου, βιρτουόζοι μουσικοί θα σας ταξιδέψουν στο κόσμο του παραδοσιακού και του Νέο Ταγκό. Πιάνο: Γιάννης Χατζηλοίζου. Μπαντονεόν: Roman Gomez. Κιθάρα: Δημήτρης Ρεγγίνος. Βιολί: Νίκος Πίττας. Κοντραμπάσο: Ειρηναίος Κουλουράς.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015
Οικία Επάρχου – ΠΑΦΟΣ2017 19:30

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Στους κήπους της έδρας της ΠΠΕ-ΠΑΦΟΣ2017 η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, σε μουσικές των χωρών της Μεσογείου. Δημοτικά τραγούδια, χοροί και έργα από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία που εκφράζουν τη ζωντάνια, το πάθος και την ξεγνοιασιά του μεσογειακού ταμπεραμέντου και τοπίου. Μαέστρος & Παρουσιαστής: Άλκης Μπαλτάς.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015
Μεσαιωνική Αγρέπαυλη, Κούκλια 22:30

ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπαίθρου Κινούμενων Σχεδίων η ΠΠΕ-ΠΑΦΟΣ2017 διοργανώνει συναυλία της μεγάλης ερμηνεύτριας Σαβίνας Γιαννάτου και της ορχήστρας της Primavero en Salonico με τραγούδια από τη Μεσόγειο.
Είσοδος: €5

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015
Μόλος – Παραλιακό Μέτωπο 20:00

Τhe Op Sa!
Μουσικές των Βαλκανίων στα καλύτερα τους με τους ρυθμούς των Τσιγγάνων να συναντούν τους χορευτές Γιώργο Πιλλά και Sylvia-Ann Clark από τη Νέα Υόρκη. Κλαρίνο: Maša Mujic & Eve Wieltschnig. Σαξόφωνο: Ruben Fox. Τρομπέτα: Lily Carassik & Nick Armstrong. Τρομπόνι: Hannah Dilkes & Rosie Turton. Τιούμπα: Thomas Kelly. Κιθάρα: PJ Bennett & Stefan Melovski. Κόρνος (Becky Brass): Rik Darabouka. Ντραμς: Olly Sarkar.

‘Ολες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο εκτός από τις 18 Ιουλίου με την συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου.



Like us on facebook.com/pafos2017
Follow us on Twitter @pafos_2017 Tweet #pafos2017 #passionatelypafos &
Instagram.com/pafos2017_official
Πληροφορίες: www.pafos2017.eu

10/6/15

ΠΠΕ ΠΑΦΟΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΠΑΦΟΣ2017
ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ART IN ACTION - MAZI!
Προσκαλούνται δημιουργοί

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015
Πλατεία Γεροσκήπου (είσοδος υπόγειου χώρου στάθμευσης) 10:00πμ

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού σας προσκαλεί να μοιραστείτε ιδέες και δράσεις στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής της πόλης μας. Προσκαλεί όλους εσάς, τους κατοίκους, τους φιλοξενούμενους, τους επισκέπτες και τους δημιουργούς για να μεταμορφώσουμε την πόλη μας σε μια ζωντανή και δυναμική σύγχρονη πόλη.

Καλλιτέχνες της Πάφου και Γεροσκήπου, σε συνεργασία με ενεργούς νέους και οργανωμένα σύνολα, καλούνται να δημιουργήσουν υπαίθρια έργα τέχνης, μεταμορφώνοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό σημείο της πόλης μας. Χώρος δράσης αυτή τη φορά η είσοδος υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Γεροσκήπου.
Ελάτε να μεταμορφώσουμε ένα γκρίζο σημείο σε ένα ζωντανό έργο τέχνης.
Ελάτε να γνωριστούμε, να δημιουργήσουμε και να ζωντανέψουμε διάφορα σημεία για μας, για την πόλη μας, για τους επισκέπτες της...
Γίνε και εσύ μέρος μιας προσπάθειας να ξαναβάλουμε χρώμα και έμπνευση σε όλη την Πάφο.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Γεροσκήπου στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί! Ανοικτή κοινωνία!» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ επικοινωνήστε με email στο: e.charalambous@pafos2017.eu ή στo τηλέφωνο 26 955 163 / 26 932 017.

Like us on facebook.com/pafos2017

Follow us on Twitter @pafos_2017 Tweet #pafos2017 #passionatelypafos &

Instagram.com/pafos2017_official

More info: www.pafos2017.eu

 

10/6/15