1 Φεβρουαρίου 2013

Η ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ

Γράφει ο Άντρος Ευαγόρου Αθλητικός Συντάκτης της Εφημερίδας “Αδέσμευτος”

Τασούλα Ταπακούδη, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος σε Παφίτικο ποδοσφαιρικό σωματείο της ΚΟΠ.
Το όνομα της νέας προέδρου του ΑΚΡΙΤΑ που ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης μέχρι τουλάχιστον τη Γ.Σ. Είναι κόρη του μακαρίτη Γιώργου Ταπακούδη που διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του ΑΚΡΙΤΑ.

Του ΑΚΡΙΤΑ στη μετά Γιουκκά εποχή; Φημολογείται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από 2 άτομα. Ο
ένας εξ αυτών είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας

Λουκκάς Γιουκκάς Πρώην πρόεδρος ΑΚΡΙΤΑ
Ο κύκλος ο δικός μου στην προεδρία του ΑΚΡΙΤΑ έκλεισε. Από ότι φαίνεται υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο σωματείο.
Υπάρχουν αρκετοί που τους ενδιαφέρει η προεδρία του υπό υποβιβασμό

ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΟΥΚΚΑΣ:
«Να διοικήσουν αυτοί που είναι καθαροί, εγω φεύγω από τον ΑΚΡΙΤΑ αφού έστηνα και πο’υλαγα παιχνίδια»
Την παραίτησή του από την προεδρία του ΑΚΡΙΤΑ υπέβαλε στο Δ.Σ. τη Δευτέ-
ρα ο Λουκάς Γιουκκάς. Τι τον οδήγησε σε αυτή του την απόφαση; “Υπέβαλα
την παραίτησή μου που είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη για να ανοίξει ο δρόμος για διάδοχη κατάσταση. Στην προεδρία θα συνεχίσει η μέχρι πρό-
τινος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τασούλα Ταπακούδη, που θα οδηγήσει το σω-
ματείο σε Γ.Σ. στις 19 Φεβρουαρίου ώστε να εξευρεθεί η νέα διοίκηση του ΑΚΡΙΤΑ. Ο λόγος που παραιτήθηκα είναι ότι υπήρχε διαφωνία όσον αφορά κάποια πρόστιμα που έπρεπε να πληρωθούν στην ΚΟΠ και εγώ με κάποιο άλλο μέλος του Δ.Σ. διαφωνούσα.”
-Μόνο αυτός ήταν ο λόγος ή επειδή άρχισαν τα δύσκολα…
“Περάσαμε πολύ πιο δύσκολα. Είναι και άλλα γεγονότα. Όπως το παιχνίδι με την ΔΕΡΥΝΕΙΑ
που απουσίαζα γιατί ήμουν σε κηδεία συγγενικού μου προσώπου και δεν πήγα στο παιχνίδι και σχολίαζαν στο γήπεδο ότι, που είναι ο πρόεδρος; Έλεγαν ότι έστησα… ότι πούλησα το παιχνίδι. Μένουν άλλα 7 παιχνίδια. Μπορεί να παραμείνει ο πρόεδρος εκεί και να λένε στη Χλώρακα ο πρόεδρος πούλησε τα παιχνίδια όλα; Αυτοί οι Χλωρατζιώτες που είναι καθαροί όπως θέλουν να ονομάζονται, ας μείνουν να διοικήσουν το σωματείο τα υπόλοιπα παιχνίδια και να διαχειριστούν τις τύχες του κάθε αγώνα όπως θέλουν αυτοί. Εγώ νιώθω ότι υπηρέτησα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του ΑΚΡΙΤΑ και φεύγω με ψηλά το κεφάλι”.
-Φεύγετε πικραμένος;
“Καθόλου. Φεύγω σαν φίλος. Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να είμαι κοντά στον ΑΚΡΙΤΑ. Ο κύκλος ο δικός μου έκλεισε. Πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης να αναλάβει και από ότι φαίνεται υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο σωματείο”.
-Καταλήγοντας θέλετε να προσθέσετε κάτι;
“Νιώθω ότι φεύγω με ψηλά το κεφάλι από τον ΑΚΡΙΤΑ που υπηρέτησα τα τελευταία 5
χρόνια. Τον είχα παραλάβει στη Γ΄ κατηγορία με 250-300.000 ευρώ χρέος ενώ το σημερινό χρέος είναι γύρω στις 100.000 ευρώ. Αν οι συγκυρίες ήταν διαφορετικές, μπορεί να είχαμε
και πλεονασματικό ταμείο. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν μειωθεί αισθητά οι χορηγίες της ΣΠΕ και του κοινοτικού συμβουλίου κατά 55.000 ευρώ τον χρόνο

Από την εφημερίδα «Αδέσμευτος»

Κυματοθραύστης στη Χλώρακα

Προωθούνται κυµατοθραύστες αποβάθρες και εξέδρες στις παραλίες  του Δυτικού Παραλιακού Μετώπου, µέχρι τον Άγιο Γεώργιο Πέγεια
Η μελέτη που είχε ανατεθεί από τα Δημοσία Έργα σε ιδιώτες μελετητές ολοκληρώθηκε και βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης.
Οι προτάσεις των μελετητών, παρουσιάστηκαν προχθές στο Δήμο Πάφου και χτες αναμενόταν να απρουσιαστεί στα κοινοτικά συμβούλια Χλώρακας, Κισσόνεργας Λέμπας και τον Δήμο Πέγειας.
Πρόκειται για την παραλιακή περιοχή από την Πάφο μέχρι τον Άγιο Γεώργιο Πέγειας έκτασης 24,5 χιλιομέτρων, στην οποία παρατηρείται έντονη διάβρωση.
Η περιοχή ήδη είναι αξιοποιημένη τουριστικά και θεωρείται ότι με τη συγκεκριμένη μελέτη θα βοηθηθεί και αυτό το μέρος ώστε να δημιουργηθούν παραλίες κατάλληλες και δημοφιλείς.

Στη Χλωρακα,
στη περιοχή του Ξενοδοχείου Άγιος Γεώργιος οι μελετητές εισηγούνται την κατασκευή τεσσάρων 4 νέων αποσπασμένων κυματοθραυστών χαμηλής στέψης, ενώ αναδιατάσσονται τα υφιστάμενα παράκτια έργα. Η περιοχή στη σκιά των κυματοθραυστών εμπλουτίζεται με άμμο, σε μήκος 300™ περίπου.