9 Απριλίου 2019

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Η δύναμη του χρήματος δεν μπορεί να γίνεται ρυθμιστής καταργώντας την Ηθική, το Δίκαιο, και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Παρακολουθούμε παγκόσμια δημόσια πρόσωπα που έχουν εξουσία και πλούτη, να έχουν εύκολη πρόσβαση στην υγεία και στην αποθεραπεία, ακόμα και της κακής ασθένειας.
Είναι φανερό πώς σε κάποιους για την επάρατη νόσο προσφέρεται σωστή περίθαλψη και αποθεραπεία, ενώ σε άλλους -στους πολλούς- αυτό δεν συμβαίνει.
Είναι φανερό πως η υγεία των ανθρώπων είναι μέσο για απόκτηση πλούτου, γι αυτό τίθεται πρώτα το κέρδος και ύστερα η θεραπεία.
Έχω γράψει πλειστάκις φορές πώς στη Χλώρακα πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν νέοι κτυπημένοι από την επάρατο νόσο. ένα μικρό χωριό κατοικημένο από δυο-τρεις χιλιάδες ιθαγενείς, όπου πολύ τακτικά έχουμε ένα νέο κρούσμα καρκίνου που χτυπά έναν άλλο νέο. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, και στενοχωρημένοι καθώς γνωρίζουν πώς σε λίγο καιρό θα επισκεφτεί και το δικό τους κατώφλι η κακή αρρώστια. Στις απέλπιδες προσπάθειες τους να καταλάβουν γιατί όλο αυτό το κακό, ρωτούν τον καθένα μήπως ξέρει το γιατί, αλλά κανείς δεν έχει απάντηση.
Αυτές τις μέρες ακόμα ένα νέο παιδί είναι κθ’ οδόν ζώντας τον Γολγοθά του, μέσα στη σιωπή της ασθένειας και της φτώχειας του, βασανισμένο και ταλαιπωρημένο προσμένοντας τη λύτρωση του.
Και εγώ όπως συνήθως φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ακόμα μια φορά κάνω έκκληση στις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του ζητήματος, και να ερευνήσουν το γιατί. Γιατί στη Χλώρακα τα κρούσματα καρκίνου είναι τόσα πολλά, και γιατί κυρίως χτυπά τους νέους. Μπορεί να υπάρχει αιτία, μπορεί να υπάρχει κάτι που προκαλεί αυτό το κακό. Πρέπει κάποιοι υπεύθυνοι να αναλάβουν δράση, να διορίσουν ερευνητές, τουλάχιστον να προσπαθήσουν.
Οι χωριανοί είναι ανάστατοι, είναι καζάνι που σιγοβράζει. Αλλά κανείς δεν ακούει. Ίσως οι αρχές να χρειάζονται ένα ταρακούνημα, μια διαδήλωση, μια επανάσταση.
Όμως το ζήτημα είναι απλό: Οι πολίτες της Χλώρακας απαιτούν έστω μια έρευνα γιατί ο καρκίνος χτυπά τόσο συχνά τη Χλώρακα.  

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Καθαρισμός οικοπέδων και τεμαχίων στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας για το έτος 2019

Το Κοινοτκό Συμβούλιο Χλώρακας οδοττοιεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και τεμαχίων γης που βρίσκονται εντός της περιοχής του Κοτνοτκού Συμβουλίου Χλώρακας, όπως μέχρι ης 17 Μαίου 2019 προχωρήσουν σε καθορισμό αυτών, από χόρτα, άχρηστα  υλικά  και άλλα σκύβαλα

Μετά την πιο πάνω ημερομηνία  και συγκεκριμένα  από  Δευτέρα 20 Μαίου το Κ Σ Χλώρακας με συνεργείο  του θα προχώρησουν σε καθαρισμό όσων από τα οκόπεδα ή τεμάχια δεν έχουν κοθαριστεί και θα προχώρησει σε χρέωση των ιδιοκτητών αυτών. Το ποσόν χρέωσης καθορίζεται στα € 40.00 για κάθε οικόπεδο  (σε οικιστικό  τεμάχιο για σκοπούς ανεύρεσης του αριθμού των οκοπέδων διαιρείται το εμβαδόν του τεμαχίου δια 520 τετραγωνικά μέτρα— εμβοδόν ενός οικοπέδου)
Αγροτεμάχιο θα χρεώνεται το κόστος χρέωσης οργώματος -από τρακτέρ και καθορίζεται σε €40.00 τα 1000 τ μ

Σης περιπτώσεις χρέωσης θα ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα για είσπραξη των εξόδων από τους ιδιοκτήτες, μη αποκλειομένων και των δικαστικών μέτρων

Όσοι από τους ιδιοκτήτες έχουν καθαρίσει τα οικόπεδα ή οργώσει τα σγροτεμάχια τους να ενημερώσουν σχετκά το Κ Σ Χλώρακας

Σε περπτώσεις που υπάρχουν σε τεμάχια ή οκόπεδα εκτός των χόρτων, επιπρόσθετες ακαθαρσίες ( άχρηστα υλικά ) θα επιβαρύνονται επιπρόσθετα ποσό ανάλογα με τα έξοδο του συνεργείου

Θα γίνει προσπάθεια για αποστολή και σχετκών επιστολών προς ιδιοκτήτες. Οσοι ιδιοκτήτες δεν πάρουν επιστολή, θεωρήσουν την παρούσα ειδοποίηση σαν προσωπκή. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλώ αποτείνεσθε στα Γραφείο του Κ. Συμβουλίου τηλ 26 273721

Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας 06 Απριλίου 2019