5 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΛΩΡΑΚΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΔΕΙΕΣ / ΤΕΛΗ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016.


Πληροφορούνται όλοι οι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας εντός  της  κοινότητας Χλώρακας, μόνιμοι κάτοικοι και μη, και όσα άτομα ή εταιρείες ασκούν οικονομικές δραστηριότητες στα όρια του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας ότι έχουν καθορισθεί τα τέλη / δικαιώματα / τέλη αδειών  / εισφορές για το έτος 2016.

Οι ειδοποιήσεις / τιμολόγια έχουν κοινοποιηθεί στο κάθε ένα φορολογούμενο ταχυδρομικά, στην τελευταία γνωστή ταχυδρομική διεύθυνση που έχει καταχωρημένη στα μητρώα του το Κοινοτικό Συμβούλιο και σ’αυτές καθορίζεται η ημερομηνία, ο τρόπος και ο τόπος  εξόφλησης των.

Όσοι δεν έχουν λάβει ταχυδρομικά τις  ειδοποιήσεις/τιμιλόγια αυτών, προτρέπονται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου στο τηλ. 26273721 για να πληροφορηθούν το ποσό χρέωσης ή αναφέρουν ακριβή στοιχεία διεύθυνσης των για να τους αποσταλεί  το σχετικό τιμολόγιο.

Τελευταία ημέρα εξόφλησης των τιμολογίων για  τέλη ακίνητης Ιδιοκτησίας, τέλος άδειας διεξαγωγής επιχείρησης, τέλος άδειας λειτουργίας επαγγελματικών υποστατικών, τέλος αποκομιδής σκυβάλων, καθορίζεται η Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2016 .
Τα τέλη ετήσιας εισφοράς για Κοινοτικές Υπηρεσίες μπορούν να εξοφληθούν έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.

Σημειώνεται ότι κατάλογος ετήσιας εισφοράς Κοινοτικών Υπηρεσιών βρίσκεται αναρτημένος στον πίνακα ανακοινώσεων  του Κοινοτικού Συμβουλίου.

ΧΛΩΡΑΚΑ  05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κατά τον Θουκιδίδην«…είμαστε ο μόνος λαός που αυτόν που δε μετέχει στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο.»

Μέσα στη σύγχυση και την απογοήτευση της κοινωνικής απόγνωσης που διακατέχει τους περισσότερους πολίτες από τη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος μας, αλλά και από την προκλητική συμπεριφορά των προεστών  διαχειριστών της εξουσίας έναντι μας, καλούμαστε τον Δεκέμβριο να αποφασίσουμε για τα τοπικά μας θέματα, καλούμαστε να επιλέξουμε νέους αντιπροσώπους και νέους Δημάρχους και προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων στις πόλεις και στις κοινότητες.
Με την απογοήτευση και την οργή να επικρατεί στους πολίτες, μια οργή που δεν εκφράστηκε μέχρι σήμερα ενεργητικά, που δεν κατεβήκαμε στους δρόμους, δεν φωνάξαμε, δεν σηκώσαμε την γροθιά μας. Που άρχισε όμως αυτή η απογοήτευση να εκφράζεται παθητικά με την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, με την αδιαφορία και την αποχή. Μιας αποχής που στις προηγούμενες Βουλευτικές εκλογές, έφτασε  στα ψηλότερα επίπεδα από ποτέ.
Θέλοντας να εμβαθύνω επί του θέματος, σε επαφές μου με απλό κόσμο διαπίστωσα ότι τη διαφωνία και την οργή τους έναντι των πολιτικών προτίμησαν να την εκφράσουν με την παθητική αποχή.
Το να απέχει ο ψηφοφόρος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν νοιάζεται για τα κοινά, αλλά ίσως αποτελεί συνειδητή πράξη ότι έτσι αμφισβητεί και αντιτίθεται στο πολιτικό σύστημα.
Συνήθως η αποχή είναι μία ενέργεια αμφισβήτησης. Απέχοντας από τις εκλογές ο ψηφοφόρος απαξιεί τους αμφιβόλου αξίας υποψηφίους. Ίσως να σκέφτεται ότι απέχοντας δεν γίνεται συνεργός στη συνέχιση της νοσηρής υπάρχουσας πολιτικής κατάσταση που δεν εγκρίνει.
Στην προσπάθεια μου να τους εξηγήσω ότι η αποχή διαιωνίζει την υπάρχουσα κακή πολιτική κατάσταση και ότι έτσι παραμένουν πάντα οι ίδιοι σε όλες τις θέσεις, κατάλαβα ένα πείσμα να επικρατεί στους πολίτες σε σημείο που να μην ενδιαφέρονται πλέον. Κατάλαβα ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι επιτήδειοι κατάφεραν να τους αφήσουν χωρίς άξιους αρχηγούς να τους οδηγούν. Έμειναν μόνοι τους, κρύφτηκαν στο καβούκι τους.
Κατά τη γνώμη μου μεγάλη ευθύνη μαζί με τους πολιτικούς, φέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ίσως εξαρτημένα από την πολιτική, δεν αφήνουν τους όσους εμπνευσμένους δημοσιογράφους να κηρύξουν και να διαλαλήσουν τις αλήθειες ώστε να εμψυχώσουν το λαό, παρά σιωπώντας ή και με έμμεση παρότρυνση, αφήνουν τους πολίτες στο λήθαργο της αποχής και της απαξίωσης.
Διότι κατά τη γνώμη μου, η αποχή όχι μόνο δεν είναι η λύση για τα προβλήματα, αλλά είναι και αιτία για την διαιώνιση της κατάστασης. Οι εδραιωμένοι στα πόστα τους με τις πελατειακές σχέσεις που ανέπτυξαν, στην πραγματικότητα ευνοούνται από την αποχή. Γι αυτό όσοι έχουν βαρεθεί να ψηφίζουν στις εκλογές τους ίδιους και τους ίδιους, όσοι είναι σε δίλημμα, όσοι θέλουν μια αλλαγή, ας ψηφίσουν καινούργιους ανθρώπους με καινούργιες ιδέες, ανθρώπους που τολμούν και μιλούν με καθαρό λόγο και που έχουν καθαρές απαντήσεις.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ