10 Ιουνίου 2018

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΜΑΖΟΣ ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ


ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Κατά καιρούς έχουν υπάρξει ισχυρισμοί ότι υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις που συνηγορούν πως η ικανότητα ενός ατόμου να βλέπει οπτασίες ή να αισθάνεται ανεξήγητες παρουσίες,  εξαρτάται από την παρατεταμένη επαφή, αγάπη,  ή σύνδεση που είχε με το άτομο που βλέπει ή νιώθει. Η ορθόδοξη θρησκεία μας παραδέχεται ότι η ψυχή όταν αποχωριστεί από το σώμα, παραμένει στη γη γυροφέρνοντας στους τόπους και στους ανθρώπους που αγάπησε εν ζωή, και ύστερα φεύγει για τους ουρανούς.
Έως να περάσουν οι 40 ημέρες λοιπόν, μια περίεργη ηρεμία και μια αδιόρατη ανησυχία, φωλιάζει στις καρδιές των ατόμων αυτών, προσμένοντας αυτό που θα αλλάξει την 40η μέρα του θανάτου, όταν μες την εκκλησιά ο παπάς θα κάμει το μνημόσυνο και το θαύμα να γίνει, προσμένουν τη σαρακοστή μέρα του θανάτου όπου η ψυχή του τεθνεώτος μέσα στις αγκάλες των Αγγέλων ευχαριστημένη και αγαλιάζουσα θα πετάξει στον τόπο της ανάπαυσης όπου οι δίκαιοι κάθονται στα δεξιά του Θεού.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, 17/6/2018, τελείται το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Ανδρέα Τομάζου, και οι τεθλιμμένοι συγγενείς προσκαλούν όσους μνημην δι' αυτόν έχουν,  να προσευχηθουν υπέρ αναπάυσεως της ψυχής του.