5 Ιουνίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΚΟ

Ανδρέας Αριστοδείμου, ένας εξαίρετος επιστήμονας. Η Χλώρακα τον υποστηρίζει


ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Δημοσιογραφική διάσκεψη έδωσε ο Λάκης Χριστοδούλου, κατά την οποία κατάγγειλε δικτατορικές νοοτροπίες που συμβαίνουν στον ΔΗΣΥ. Κατάγγειλε τον συνυποψήφιο του Λίνο Τσιοκά ότι από τη θέση του αναπληρωτή Επαρχιακού γραμματέα κατά το δοκούν, παράνομα διορίζει δικούς του εκλέκτορες, και παράνομα σβήνει αντίθετους δικαιούχους εξ ομφικίου, σε μια προσπάθεια να τροχοδρομήσει την δική του εκλογή. Η δημοσιογραφική διάσκεψη σκιάστηκε από κάποιους  βαλτούς  Συναγερμικούς, που προσπάθησαν να στρέψουν τη συζήτηση εναντίον του Λάκη Χριστοδούλου ότι τοιουτοτρόπως διασπά το κόμμα, ενώ θέλοντας να τον μειώσουν, του υπέδειξαν ότι έχει λάθος, και απόδειξη ήταν μικρή η συγκέντρωση κόσμου στη δημοσιογραφική συγκέντρωση. Ήταν φανερό πώς έσπερναν ζιζάνια, διότι ήταν ολοκάθαρο πώς οι βασικοί δημοσιογράφοι της Πάφου ήσαν παρόντες, και όπως επίσης απάντησε ο Λάκης Χριστοδούλου, δεν ήταν συγκέντρωση υποστηριχτών του, αλλά διάσκεψη για δημοσιογράφους. Ανάφερε πράγματα και θαύματα που σκαρφίζονται και εφαρμόζουν σ το επιτελείο του ανθηποψηφίου του καθώς έχουν ως καθαρά φαίνεται την εύνοια του Αβέρωφ ο οποίος τροχοδρομεί παράτυπες εκλογές ώστε να κερδίσουν όσοι φανατικά τον υπακούουν.

ΣΗΜΕΡΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Σήμερα Τρίτη 5/6/2018 η ώρα 16:00 στο cafe VIENNA, ο Λάκης Χριστοδούλου ο υποψήφιος επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Πάφου, θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη. Αναμένεται να εκθέσει κατηγορίες για το κατεστημένο που επικρατεί στον ΔΗΣΥ, και να αποσύρει την υποψηφιότητα του, αφού πρώτα προβεί σε φοβερές αποκαλύψεις που εκθέτουν το κόμμα, και οι οποίες τον αναγκάζουν να άρει την υποψηφιότητα του. Μπορούν εκτός από τους δημοσιογράφους, να παρευρεθούν και να αποτείνουν ερωτήσεις όσοι πολίτες ενδιαφέρωνται.

ΑΥΛΑΚΙΝ ΤΗΣ ΡΗΓΑΙΝΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ


Μετά από παρέμβαση του ΠΠΟΧλώρακας, το τμήμα αρχαιοτήτων μέσα σε ελάχιστες μέρες, άμεσα ανταποκρινόμενο, ανέλαβε τον καθαρισμό, την συντήρηση και τον ευπρεπισμό του χώρου, του μοναδικού αρχαίου αυλακιού της Ρήγαινας στη Χλώρακα.
Μια καλή μου εισήγηση προς το Κοινοτικό Συμβούλιου, είναι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα που θα τους κάνει το τμήμα αρχαιοτήτων και να συνδράμει στην διατήρηση της καθαριότητας του χώρου, αλλά επίσης να αναδείξει τον χώρο ως αρχαιολογικό αξιοθέατο τοποθετώντας πινακίδα που να εξηγεί τον μύθο της Ρήγαινας και του Διγενή Ακρίτα, καθώς να φωτείσει τον χωρο κατα τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ευρίσκεται σε περίοπτον χώρο, δίπλα από τη λεοφώρο Χλώρακας. Με αυτο τον τρόπο, με μηδέν έξοδα, η κοινότητα της Χλώρακας θα προσελκύσει αμέτρητους επισκέπτες.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΛΑΚΙΟΥ:htmlhttp://paramythia-tis-chlorakas.blogspot.com/2015/11/blog-post_91.html


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΝ Π.Π.Ο.Χ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ.Σ.Χ. ΓΙΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιες τις ακόλουθες επιστολές, και τα συμπεράσματα δικά σας:

Αγαπητά Μέλη υπάρχουν εξελίξεις…
Συνημμένα θα βρείτε την τελευταία επιστολή που στείλαμε στο Κ.Σ.Χ.
και την απάντηση που πήραμε. Στην ερχόμενη συνεδρίαση θα καταθέσω και τα άλλα
σχόλια που μας έγιναν τις προηγούμενες ημέρες. Μια πολύ θρασύτατη και έντονη
 επίθεση ενάντια  στο σωματείο μας. Το Συμβούλιο μας αφού έχει πλήρη ενημέρωση
θα αποφασίσει ασφαλώς.
Α.Κ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΠΟΧ:
                                                                ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ
                                                                             ΟΜΙΛΟΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ
                                                                                     (Π.Π.Ο.Χ.)

                                                                                                ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
Προς
          Πρόεδρο
          και Κοινοτικούς Συμβούλους
          Κ.Σ Χλώρακας
                                                                                 04  Ιουνίου, 2018
Αξ. κ. Πρόεδρε,
Θέμα: Οικονομικές εκκρεμότητες Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας
           προς τον Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Όμιλο Χλώρακας.
         Αναφέρομαι στην επιστολή σας με ημερομηνία 30/05/2018 σχετικά με το
 πιο πάνω θέμα και θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση που έχετε λάβει για την οικονομική διαφορά μεταξύ του Κ. Σ. Χλώρακας και του Ομίλου μας:
1.  Ποτέ προηγουμένως δεν μας απαντήσατε επίσημα και γραπτώς, όπως
     oφείλατε, στις διάφορες επιστολές μας που αφορούσαν την χορηγία των
     €800,- Ευρώ.  Ούτε  προφορικά μας κάματε ποτέ καθαρό  ότι το Κ. Σ.
     Χλώρακας  αποφάσισε να μη  κάνει χορηγία στο Π.Π.Ο.Χ.  και ότι    
     χορηγία θα έκανε μόνο στα ποδοσφαιρικά σωματεία για το 2017
     ποσού ύψους €25.000,- ευρώ.
2. Για το 2017, απαντάτε  τώρα, ότι για την παράσταση  του Σατιρικού
    Θεάτρου  που έγινε την 01/06/17, σε συνεργασία με τον Π.Π.Ο.Χ.  στο
    ``Αμφιθέατρο Βρύση`` και η  είσοδος ήταν ελεύθερη , το Κ.Σ.
     Χλώρακας  δεν θα πληρώσει  τα  μισά έξοδα, δηλ.  €500,- ευρώ
     παρά του ότι έγινε Συμφωνία  μεταξύ εσάς και του  Πολιτιστικού-
     Περιβαλλοντικού  Ομίλου. Προβάλλετε την  απαράδεκτη δικαιολογία
     ότι παραχωρήσατε   €250,- στον Ομιλό μας και ότι ξοφλήσατε την
     υποχρέωσή σας ενώ γνωρίζετε ότι αυτό το μικρό ποσό δεν έχει καμία
     σχέση με τη Συμφωνία που έγινε για την εν λόγω  παράσταση.
      Τα € 250,- ευρώ που μας παραχωρήσατε την 31η Οκτωβρίου, 2017  
       ήταν η χρονιαία  χορηγία για το 2017 και αφορούσε την εκδήλωση
       αφιέρωμα ``Χαίρε Κύπρος`` που έγινε  την 21/07/17 όπου ταυτόχρονα ο 
       Π.Π.Ο.Χ. υποχρεώθηκε  να πληρώσει  και  ενοίκιο Αμφιθεάτρου €119,- ευρώ.
Τονίζουμε  ακόμη μια φορά ότι η χορηγία των €250,- ευρώ  για το 2017 καμία σχέση έχει  με την Συμφωνία που  έγινε  για την παράσταση του Σατιρικού Θεάτρου διότι ήταν μία εντελώς ξεχωριστή υπόθεση δηλ.  μια συνεργασία μεταξύ του Κ.Σ.Χ και του Π.Π.Ο.Χ. 
Το συνολικό ποσό των εξόδων ήταν €1.000.- ευρώ.  Αποφασίσθηκε να πληρωθούν 50% από τον Κ. Σ. Χ και 50% από τον Π.Π.Ο.Χ. Ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Όμιλος, συνεπέστατος,  κατέβαλε όλο το ποσό των €1.000,- ευρώ για να πληρωθούν όλα τα έξοδα για να μη υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.  Συνεπώς το Κ. Σ. Χ οφείλει στον Π.Π.Ο.Χ. €500,-  ευρώ και  απαιτούμε  να πληρωθούν άμεσα.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
       Αν θεωρείτε, πέραν αυτού, ότι δικαιοσύνη είναι να δίνονται €25.000,- ευρώ στα ποδοσφαιρικά σωματεία, που καλά κάνετε, για τον συγκεκριμένο χρόνο  και στα Πολιτιστικά Σωματεία ούτε ένα σέντ,  τότε λυπούμαι να σας αναφέρω ότι αυτό που αποφασίσατε  είναι μια κατάφωρη διάκριση σε βάρος του Πολιτιστικών Σωματείων της κοινότητας και σε όσα πρεσβεύουν.  Ακόμη αν πάμε πιο βαθιά, προάγετε  με την απόφασή σας αυτή τον διαχωρισμό των Σωματείων και προκαλείτε το κοινό αίσθημα.
      Αναμένουμε ότι θα τηρήσετε  και θα τιμήσετε την Συμφωνία που έγινε μεταξύ μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα.
            Με τιμή……………………………….
Αντρέας Κυριακού
Εκ μέρους του Δ/Σ του
Π.Π.Ο.Χ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ.Σ.Χ: 
ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΣΤΟ MESSENGER ΜΟΥ:

Αγαπητέ Ανδρέα. Πήρα και την επιστολή σου σημερα. Θα απαντησω αυριο στην επιστολή. Θέλω να σου πω κάποια πραγματα και να ξερεις οτι στα λεω πραγματικά εντελώς φιλικά και χωρίς κανενα ιχνος προκαταληψης. - Το Κ.Σ.Χλώρακας ειναι ενα μικρός οργανισμός και δεν εχω ιδιαιτέρα για να μου γραφει επιστολές συνέχεια και να απαντω αυθημερον όπως μεγάλες υπηρεσιες. - Στο Κ.Σ.Χ εμφανίζονται καθημερινά εκτακτα και μεγάλα προβληματα, δεχομαι καθημερινα κοσμο για παραπονα, πιστοποιω καθημερινα δεκάδες εγγραφα, εχουμε το εργο που πρεπει να επιβλεπουμε το οποιο οντας στο τελικο σταδιο υπαρχουν αρκετα προβληματα, εχουμε το αναπτυξιακο προυπολογισμό και σε γενικες γραμμες εχουμε μια τοπικη αρχη που βασει πληθυσμου επρεπε να ημασταν Δήμος αλλα λειτουργουμε με υπαλληλους υπηρεσιες Κ.Συμβουλίου. - Στην προηγουμενη επιστολη απαντησα στα ερωτηματα σας και τωρα με καλειτε ξανα να απαντησω τα ιδια πραγματα. - Πρεπει να υπαρχει αλληλοκατανοηση και σωστη επικοινωνια. Οταν απαντω μια επιστολη και μου την ξαναστελνεται δεν υπαρχει επικοινωνια και υπαρχει μια αδικαιολογητη επιμονη απο μερους σας για θεματα που ξεκαθαριστηκαν προ πολλού ακομα πριν καν αναλαβεται Προεδρος του ΠΠΟΧ και ξεκαθαριστηκαν με επιστολες. - Οσον αφορά τον Ακριτα οπως θα ενημερωθεις αυριο και απο την επιστολη μου ειναι παγια αποφαση του Κ.Σ.Χλωρακας να ενισχυεται με 23.000€ τον χρόνο γιατι αυτη η ομαδα που αριθμει 47 χρονια ιστοριας, εκπροσωπει σε παγκυπρια πρωταθληματα την Χλώρακα,απασχολεί στις ακαδημίες 250 παιδια και εχει προσφερει κοινωνικά στρεφοντας τους νεους προς υγιη απασχοληση μακρυα απο κακοτοπιες και ναρκωτικά. - Ο Λαογραγικος ομιλος ο οποίος λαμβανει τα ιδια λεφτά με εσας προσφερει πολιτιστικά διοτι λειτουργεί ακαδημία χορού και μεταλαμπαδευει την παραδοση στους νέους οι οποίοι παράγουν οι ιδιοι πολιτισμό μεσα απο εκδηλώσεις και δεν ειναι μονο δεκτες. - Ο δικός σας όμιλος διοργανώνει εκδηλώσεις αγοράζοντας υπηρεσίες απο τριτους, εισπράττει σε συχνό βαθμό εισφορές απο επιχειρηματίες, ειναι ενα μέσο εκφρασης πολιτικών αποψεων απο μέρους σας, προσπαθεί να επιριψει ευθύνες στο Κ.Σ.Χλώρακας με μια μορφη αντιπολιτευσης ακομα και για πραγματα που δεν ειναι υπευθυνο το Κ.Σ.Χ, απαιτεί και δεν ζητά απο το Κ.Σ.Χ,δεν εκφραζει αποψεις συμβουλευτικές προς το Κ.Σ.Χ αλλα τις δημοσιοποιει και καταγγελει το Κ.Σ.Χ, δεν διαθετει ακαδημίες που να μεταλαμπαδεψουν σε νεους αξιες,ιδεες,παραδοση, δεν παραγει καποιοκοινωνικό εργο, χρεώνει υπηρεσίες στον κόσμο(εισιτήρια εκδηλώσεων), βραβευει κόσμο κλπ. Ολα αυτά δεν θυμίζουν όμιλο αλλα θυμιζουν ενα Πολιτικό Κόμμα. Και ερχομαι στο δια ταυτα. Αφου δεν μεταλαμπαδευεται σε νεες γενιες κάτι, αφου δεν προσφερεται στον συνανθρωπο κοινωνικά ή φιλανθρωπικά ή ιστορικά γιατί πρέπει το Κ.Σ.Χ να σας ενισχυει οικονομικά? Για να αγοράζετε ετοιμες εκδηλώσεις και να τις παρουσιαζεται στο κοινό? Θα μάθετε κόσμο να σκεφτεται οικολογικά? Θα ενισχυθουν οι καθημερινες πολιτικες παρεμβασεις σας για θεματα της Κοινότητας? Θα κάνετε καμια ομαδα κατασβεσης πυρκαγιών ως περιβαλλοντιστές? Κάνει κάποιος απο τα μέλη σας ανακυκλωση? Περνάει καθε Πέμπτη πρωί απο τα σπιτια της Χλώρακας η ανακυκλωση ετσι πληροφοριακα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΠΟΧ:
Αγαπητέ Πρόεδρε σου απαντώ ευθαρσώς. Επειδή βλέπω ότι δεν κατανοείς τους στόχους μας και το όραμά μας για την Χλώρακα και μας παίρνεις πίσω μέχρι και σε κομματικές ραδιουργίες καιι άλλα που απο το νου μας δεν πέρασαν ποτέ, παύω να ασχολούμαι με αυτές τις μικρότητες που καμία σχέση έχουν με αυτό που εθελοντικά ταχθήκαμε να κάνουμε.Δεν ισχυριστήκαμε ότι σε 6 μήνες που αναλάβαμε τα καλύψαμε όλα. Κάναμε όμως αρκετά και εσείς ποτέ δεν το εκτιμήσατε. Δεν γνωρίζω απο που πηγάζει αυτή η περίεργη σου στάση. Δεν επιδιώκουμε ούτε θέσεις, ούτε ομφίκια. Προσφέρουμε μεγάλο μέρος από τη ζωή μας ,για το χωριό μας ,εθελοντικά και κάνουμε ότι μπορούμε. Θα κάνουμε περισσότερα με το πέρασμα του χρόνου. Είναι άδικο, μεγάλο άδικο εσύ σαν Πρόεδρος της κοινότητας να μην μπορείς να αγκαλιάσεις όλα τα σωματεία και να τα βοηθήσεις αν μπορείς. Δεν σου έγραψα ότι κακό είναι που δίνεις χορηγία στα ποδοσφαιρικά σωματεία.ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ και διάβασε καλά την επιστολή προτού εκφέρεις τη γνώμη σου. Δηλ. κατά την γνώμη σου ο Π.Π.Ο.Χ. μόνο κακό προσφέρει στο χωριό και πρέπει να διαλυθεί για να μη διασύρεται το χωριό. Υπάρχουν θεσμοί υπάρχουν και νόμοι σ΄αυτό το κράτος και εμείς οφείλουμε να τους τιμούμε. Το θέμα με τις εκκρεμότητες του Κ.Σ.Χ δεν έλειξε για μας και θα προχωρήσω με γραπτή επιστολή προς το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως, με αντίγραφο προς Υπουργό Εσωτερικών και Έπαρχο. Γνωρίζω ότι εσείς έχετε την εξουσία για θετική ή αρνητική απάντηση αλλά εμείς θα το κάνουμε για θέμα αρχής. Δεν σχολίαζω περισσότερο τα πιο πάνω πικρόχολα εφευρήματά σου για λόγους αξιοπρέπειας.Προχθές πήρα επίσημη επιστολή από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη που μας ευχαριστεί ολόθερμα για τις δραστηριότητές μας`` ..σας συγχαίρω για το σημαντικό πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έργο το οποίο επιτελείτε και σας εύχομαι...κλπ.κλπ. Θέλεις να στείλω τα σχόλια σου που μας παραχωρείς τόσο απερίσκεπτα στον υπουργό ή τους υπουργούς ή στην κυβέρνηση ή στην Βουλή ή στα Μ.Μ.Ε?. Μπορώ να το κάνω για να υπάρχει διαφάνεια και να κρίνει ο καθένας τι συμβαίνει και έχετε τόση έχθρα ενάντια στον Π.Π..Ο.Χ. Σε παρακαλώ μη μου γράψεις ξανά στο messenger. Όταν επιθυμείς να γράψεις κάτι σε παρακαλώ να αποτείνεσαι Πρόεδρο και Μέλη Δ/Σ Π.Π.Ο.Χ. με επιστολή. Σε μας υπάρχει πλήρη διαφάνεια και τα μέλη πρέπει να γνωρίζουν και να ενημερώνονται για όλα. Για ότι διαμείφθηκε τις τελευταίες μέρες με τον Πρόεδρο του Κ.Σ.Χ. θα δοθεί σε όλα τα μέλη του Δ/Σ του Π.Π.Ο.Χ. και το Συμβούλιο μας θα πάρει τις δικές του αποφάσεις για όλα τα ζητήματα.