14 Νοεμβρίου 2014

Ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ CYTA, ΑΠΟΨΕΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Με τη θεατρική παράσταση  του Γρ. Ξενόπουλου " Η πολυγαμία "

Ο θεατρικός Μουσικο- χορευτικός όμιλος Υπαλλήλων και Συνταξιούχων CYTA Πάφος ,
παρουσιάζουν στη θεατρική σκηνή του Δημοτικού Αγίου Στεφάνου,  την παράσταση του Γρηγόρη Ξενόπουλου  "Η πολυγαμία ".
Η Ισμήνη Σακελλαροπούλου θεατρολόγος και σκηνοθέτης σε δηλώσεις της ανέφερε πως η παράσταση έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ. Στην παράσταση σημείωσε, συμμετέχουν μια σειρά αξιόλογων ερασιτεχνών ηθοποιών που αγαπούν το θέατρο.
Η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε πως η παράσταση θέλει να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και γέλιου ειδικά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Αναφερόμενη στην υπόθεση του έργου είπε πως αυτό έχει να κάνει με έναν οδοντίατρο που αγαπά πολύ τις γυναίκες, αντιδρά η γυναίκα του και στην συνέχεια γίνεται μια ιστορία παρεξηγήσεων .
Όσον αφορά την ομάδα της CYTAΠάφου η σκηνοθέτης ανέφερε πως αυτή ασχολείται επί σειρά ετών με το θέατρο, δραστηριοποιείται έντονα και διακρίνεται για τον επαγγελματισμό , την συνέπεια της και την όρεξη.
Η κ. Σακελλαροπούλου ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως η σκηνοθεσία αποτελεί την μεγάλη της αγάπη αφού αυτή σημείωσε, έχει να κάνει με την επικοινωνία με ανθρώπους, με την δημιουργικότητα και το κέφι, προσθέτοντας πως το μόνο που χρειάζεται είναι η αισιοδοξία. Το θέατρο κατέληξε είναι " ένα παιχνίδι ψυχής ".
Ο πρόεδρος του Θεατρικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου Υπαλλήλων και Συνταξιούχων CYTA Πάφου Κώστας Παπαονησιφόρου είπε πως ο θεατρικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Υπαλλήλων και Συνταξιούχων CYTA Πάφος ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2006 με πρωτοβουλία ομάδας δραστήριων συναδέρφων με επικεφαλής « Βετεράνους» του θεάτρου και της μουσικής, όπως σημείωσε.
Κύριος στόχος του είναι η κοινωνικοποίηση των μελών συναδέρφων και των οικογενειών τους, παρέχοντας ταυτόχρονα και την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να εκδηλώσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.
Ο κ. Παπαονησιφόρου ευχαρίστησε τον ΘΟΚ τον Δήμο Πάφου που στέκει , - όπως είπε- όσο μπορεί δίπλα στον όμιλο αλλά και τους συντελεστές και χορηγούς όλης της παράστασης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στους ηθοποιούς αλλά και στην Ισμήνη Σακελλαροπούλου αλλά και προς όλους τους εθελοντές που δούλεψαν αφιλοκερδών στο παρασκήνιο αλλά και στο προσκήνιο για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης.
Αναφερόμενος εξάλλου στον Γρηγόριο Ξενόπουλο που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Δεκεμβρίου του 1867 είπε πως αυτός συνεργάστηκε με πλήθος εφημερίδων και περιοδικών στις οποίες δημοσίευε μελέτες, άρθρα , διηγήματα και μυθιστορήματα.
Κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 - όπως είπε ο κ. Παπαονησιφόρου - μαζί με άλλους Έλληνες λογίους προσυπέγραψε την έκκληση των Ελλήνων Διανοουμένων προς τους διανοούμενους ολόκληρου του κόσμου με την οποία αφενός μεν καυτηριαζόταν η κακόβουλη ιταλική επίθεση , αφετέρου δε διέγειρε την παγκόσμια κοινή γνώμη
Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως η σκηνοθέτης Ισμήνη Σακελλαροπούλου σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα όπως το ένα παιδί μετρά τα άστρα στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα με τους Κώστα Βουτσά και Γιάννη Πλούταρχο , τις Ευμενίδες επί Κυπριακής προεδρία με μαθητές και καθηγητές στο ρόλο των αρχαίων τραγωγών και παραστάσεις με την ΕΘΑΛ.
Η παράσταση ανέβηκε για δεύτερη μέρα στην Πάφο και ακολούθως σ' άλλες πόλεις.