11 Μαρτίου 2017

Ο Υπ. Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Κουγιάλης στη Χλώρακα

Η περιοδεία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη στην Πάφο, συνεχίστηκε εχτές και σήμερα το πρωί.

Τη 2η μέρα σηλαδή σήμερα, ξεκίνησε με περιήγηση στην αγορά της πόλης μαζί με το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και το Δημοτικό συμβούλιο στις 09:00 το πρωί,ενώ συνεχίστηκε στις 23:00 στην αίθουσα του κοινοτικού συμβουλίου Χλώρακας, όπου δέχτηκε τους Κοινοτάρχες Χλώρακας, Έμπας, Τάλας, Κισσόνεργας, Λέμπας και Ελεδιού.

BARACAS ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ









ΤΑ 
ΤΑ ΕΞΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Γράφει η Γιώτα Κουμούρου

Το ηλιοβασίλεμα στην Κύπρο είναι αδιαμφισβήτητα μαγευτικό και ειδικά αν έχεις την τύχη να βρεθείς στα δυτικά παράλια του νησιού, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, βλέποντας την τεράστια μπάλα με τις ζεστές αποχρώσεις να βυθίζεται αργά και βασανιστικά στη καταγάλανα νερά της Μεσογείου.
Όσο ποιητικό κι αν μοιάζει αυτό που μόλις διάβασες, το θέαμα που θα συναντήσεις είναι σίγουρα ακόμα πιο εντυπωσιακό από κάθε περιγραφή που ενδεχομένως έχεις διαβάσει.
Ο ουρανός που «ζωγραφίζεται» με αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου, κάνει το σκηνικό να μοιάζει με καρτ ποστάλ. 
Και επειδή εκείνη τη στιγμή το μόνο που χρειάζεσαι είναι ηρεμία, χαλάρωση, ένα δροσιστικό ποτό και να βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος, η CITY έψαξε και βρήκε 6 μαγαζιά, όπου ο ήλιος χάνεται κυριολεκτικά μπροστά στη μύτη σου!

Baracas Lounge / Χλώρακα
Είναι μαγευτικό το θέαμα στο Baracas Lounge, το μπαράκι που άνοιξε πρόσφατα στη Χλώρακα.
Βρίσκεται μόλις πέντε μέτρα μακριά από το κύμα και ακριβώς μπροστά από το μαγαζί, φαίνεται ο ήλιος καθώς κρύβεται στη θάλασσα.
Ακούστε τον ήχο των κυμάτων και δοκιμάστε ένα από τα εκλεκτά κοκτέιλ του μαγαζιού.
Θα το βρείτε στη Λεωφόρο Χλώρακας 129, μεταξύ των ξενοδοχείων Laura και Azia Resort.
Λειτουργεί καθημερινά, από τις 09.00 το πρωί μέχρι τη 01.30.
Για κρατήσεις: 99 082363

Val's place / Πάνω Γιαλιά
Σ’ ένα ύψωμα στο χωριό Πάνω Γιαλιά της Πάφου (κοντά στην Πόλη Χρυσοχούς), θα βρείτε το μαγαζί του Βαλεντίνου, με την ονομασία «Val's place».
Ο Βαλεντίνος προτείνει να τον επισκεφτείτε γύρω στις 7, ώστε να καθίσετε στην όμορφη βεράντα του, να χαλαρώσετε με την chill out μουσική του και να απολαύσετε τον ήλιο που «χάνεται» μπροστά στα μάτια σας.
Το ιδανικό ποτό για εκείνη την ώρα είναι ένα από τα εποχικά smoothies που φτιάχνει ο Βαλεντίνος με τα φρέσκα φρούτα από τον κήπο του.
Το «Val's place» είναι ανοικτό καθημερινά, από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα.
Για κρατήσεις τηλεφώνησε στο 96511179.

grape by the sea / Κάτω Πύργος
Στο όμορφο beach bar «grape by the sea», που βρίσκεται στον Κάτω Πύργο και συγκεκριμένα στην παραλία «Κρυονέρι», λόγω ακριβώς της τοποθεσίας του (βορειοδυτικά) μπορείτε να θαυμάσετε τόσο την ανατολή του ήλιου κατά τις πολύ πρωινές ώρες όσο φυσικά και τη δύση, γύρω στις 19.30.
Καθίστε στον ίσκιο της κληματαριάς που καλύπτει το μπαράκι, παραγγείλτε ένα από τα δροσερά του κοκτέιλ όπως Mojito, ή Pina Colada και απολαύστε το σκηνικό!
Το «grape by the sea» βρίσκεται δίπλα από τον κατασκηνωτικό χώρο του Κάτω Πύργου και είναι ανοικτό από τις 10.00 μέχρι αργά το βράδυ.
Τηλέφωνο: 97689892

Paradise Place Music Bar / Πωμός
Μια από τις ομορφότερες και πιο μαγευτικές θέες προς το ηλιοβασίλεμα, διαθέτει και το «Paradise Place Music Bar», στον Πωμό της Πάφου.
Πρόκειται για ένα μπαράκι, 80 μέτρα μακριά από τη θάλασσα, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε για να ηρεμίσετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το συνδυασμό βουνού και θάλασσας.
Σας προτείνουμε να καθίσετε στα τραπεζάκια κάτω από τη συκιά, να πιείτε μια μπυρίτσα, να ακούσετε το αεράκι που φυσά και να χαζέψετε τον ήλιο που εξαφανίζεται αργά μέσα στο νερό.
Το «Paradise Place Music Bar» είναι ανοικτό καθημερινά, από τις 10.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 26 342016.

Oniro By The Sea / Πέγια
Μαγαζί όνομα και πράμα, αφού η θέα που βλέπει κανείς από το καφεστιατόριο «Oniro By The Sea», στην Πέγια, είναι πραγματικά ονειρική!
Στα δεξιά του μαγαζιού θα δείτε ένα ναυάγιο προσαραγμένο, στα αριστερά τα βράχια που σχηματίζουν σπηλιές και ακριβώς μπροστά την καταγάλανη θάλασσα και τον ήλιο που δύει αλλάζοντας τα χρώματα του ορίζοντα.
Δοκίμασε ένα από τα περίεργα smoothies του μαγαζιού, όπως για παράδειγμα αυτό με σπανάκι και πεπόνι.
Το μαγαζί είναι ανοικτό καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 11.30 μέχρι τις 23.30.
Θα το βρείτε στην οδό Γλυκού Νερού στην Πέγια.
Τηλέφωνο: 99372255

Suite 48 / Κάτω Πάφος
Το σκηνικό στο «Suite 48», που βρίσκεται στην καρδιά της Κάτω Πάφου, ακριβώς πάνω στο κύμα, είναι μαγευτικό.
Γρασίδι παντού, αιώρες, ξύλινα τραπεζάκια και καρέκλες, κρεβάτια, άσπρα πανιά, φαναράκια, φοίνικες και χαλαρωτική μουσική.
Επισκέψου το μεταξύ 19.00 και 20.00 για να απολαύσεις τη θέα του ηλιοβασιλέματος να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου και δοκίμασε ένα από τα 40 διαφορετικά Gin, για τα οποία είναι γνωστό το μαγαζί.
Το «Suite 48» βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 48 και είναι ανοικτό καθημερινά, από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα.
Για κρατήσεις, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 26 910808.


ΠΗΓΗ: sigmalive.com

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ

Μεγάλος ανεμοστρόβιλος στη Χλώρακα πέρασε προκαλώντας ζημιές, ευτυχώς μόνο υλικές.
Εψες η ώρα μία και κάτι, μεγάλος ανεμοστρόβιλος από τη θάλασσα του Κοτσιά, πέρασε ανάμεσα της Χλώρακας και της Λέμπας προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε στέγες, πέργολες και ηλεκτροφόρα καλώδια. Ανήρπασε κεραμίδια και αναποδογύρισε ξύλινες κατασκευές, καθώς απέκοψε και ηλεκτροφόρα καλώδια από οικία στην οδό Πάφιου.
Η Ηλεκτρική υπηρεσία κατέφθασε πριν τα ξημερώματα και επειγόντως ασχολήθηκε με την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως μας ανέφεραν γείτονες κάτοικοι, το ευτύχημα ήταν πως η ώρα ήταν αργά νυχτερινή που δεν κυκλοφορούσαν πεζοί, και έτσι δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές .