7 Μαΐου 2019

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Γιατί η αστυνομία ολιγώρησε στις καταγγελίες εξαφάνισης των θυμάτων του ψυχρού δολοφόνου; Είναι δυνατόν μετά τις εμφανείς πληροφορίες  να μην κατάλαβαν το φανερό; Είναι δυνατόν να έχουμε αστυνομικούς σε νευραλγικά πόστα  με τόσο χαμηλή νοημοσύνη;
Προσωπικά δεν πιστεύω να συνέβηκε κάτι από αυτά, παρά κάτι άλλο που τους έπεισε για τη φυγή των θυμάτων στ κατεχόμενα. Πιστεύω θα είχαν αξιόπιστες πληροφορίες περί του γεγονότος, άρα, τι πραγματικά να συνέβηκε;

Θα σας πω ένα προβληματισμό μου μετά που άκουσα να λέει  ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης στα ΜΜΕ και ύστερα να αναρωτιέται
γιατί ο ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος, μπαινόβγαινε ταχτικά στα κατεχόμενα από περάσματα μη ελεγχόμενα. Ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε αποκαλύψεις και να δώσουν εξηγήσεις για ότι γνωρίζουν καθώς ο κατηγορούμενος ήταν αξιωματικός του Κυπριακού στρατού και θα έπρεπε η ΚΥΠ να γνωρίζει περί του γεγονότος.

Ένεκα των αποτελεσμάτων της ολιγωρίας κάποιων αστυνομικών, έπεσαν θύματα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο αρχηγός αστυνομίας. Παρ όλα αυτά, και οι δύο τηρούν σιωπήν για τα πραγματικά γεγονότα που ίσως να έλαβαν χώραν ώστε η αστυνομία να ισχυρίζεται πώς τα θύματα κατέφυγαν στα κατεχόμενα ενώ είχαν κραυγαλέα στοιχεία και μαρτυρίες περί του αντιθέτου.
Από όλα αυτά, ένας λογικός σκεπτόμενος, θα μπορούσε να ισχυριστεί διάφορα σενάρια. Σε εμένα το πρώτο που έρχεται στο νου, είναι ότι οι αστυνομικοί είχαν ισχυρές μαρτυρίες και πληροφορίες ότι τα θύματα είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα. Όμως, ποιος θα μπορούσε να δώσει αυτές τις σίγουρες πληροφορίες; Σίγουρα ένας αξιόπιστος πληροφοριοδότης τους. Και λέω τώρα εγώ, ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ώστε να γίνει πιστευτός; Σίγουρα ένα εντεταλμένος αξιόπιστος πληροφοριοδότης.
Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα μπορούσε να ήταν; Ίσως ο δολοφόνος, ο οποίος ήταν αξιωματικός της Εθνικής φρουράς ίσως εκπαιδευμένος για κατασκοπεία, ίσως διορισμένος επ’ αυτού καθώς γνωρίζουμε ότι μπαινόβγαινε μυστικά στα κατεχόμενα.
Είναι ένα σενάριο που αν είναι αληθινό, δεν θα αποκαλυφθεί καθώς είναι πληροφορίες για την ασφάλεια του κράτους από μυστικούς, που για χάριν του γενικού συνόλου δεν θα λυφθεί σοβαρά υπ’ όψιν αν κάποιοι θυματοποιηθούν.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ