17 Μαΐου 2018

ΠΠΟΧλώρακας, περιβαλλοντικές δραστηριότητες:


ΠΕΡΙΟΧΗ ``ΡΟΔΑΦΙΝΙΩΝ``.  Αεροφωτογραφία που δείχνει την μικρή λίμνη των ροδαφινιών
που δυστυχώς έπεσε θύμα αδίσταχτων ανθρώπων και το κράτος απλός θεατής. Μόνο λόγια από τα αρμόδια τμήματα πράξεις μηδέν. Οφειλαν να αποκαταστήσουν την λίμνη των ροδαφινιών και όλες τις παρανομίες που έγιναν και στη Ζώνη Προστασίας της Παραλίας. (που είναι τα 100 μέτρα Κύριοι?). Πέρασαν χρόνια στάληκαν δεκάδες επιστολές, η  τότε Επίτροπος Διοίκησης κάλεσε τους αρμόδιους να αποκαταστήσουν  τη λίμνη .  Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία άλλη λύση εκτός από την αποκατάσταση  της μικρής μας Λίμνης. Κύριοι Αρμόδιοι σας θεωρούμε συνένοχους  γιατί τίποτα δεν κάνατε , τίποτε δεν κάνετε. Αυτά όλα δεν θα μείνουν εν κρυπτώ…Θα κινήσουμε γη και ουρανό..



ΕΔΩ  είναι θαμμένη η μικρή λίμνη των Ροδαφινιών. ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ,   λεν οι νόμοι . 100 τόσα μέτρα από την θάλασσα  η ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.  Αλήθεια?   Τριγύρω  ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ με κεφαλαία γράμματα και οι παράνομοι κοροϊδεύουν όλους εμάς και την Πολιτεία…



14.5.18.
Στον πεζόδρομο της παραλίας της Χλώρακας μεταξύ «Πηλού» και «Δήμμα» συνεχίζουν να τρέχουν νερά απο σωλήνες των καταλυμμάτων που βρίσκονται στην περιοχή και χύνονται στη θάλασσα.Δυστυχώς ακόμη μια φορά ασυνείδητοι άνθρωποι προβαίνουν σε πράξεις που μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Ξένοι και ντόπιοι περιπατητές αντικρύζουν καθημερινά αυτή τριτοκοσμική εικόνα με τις βρώμικες λάσπες και τα ακάθαρτα νερά. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και με τη δέουσα αυστηρότητα να σταματήσει τους ασυνείδητους ρυπαντές που με τόση ευκολία αφήνουν τις βρωμιές τους όπου τους βολεύει. Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε και τις σωρους απο σκουπίδια που επίσης στοιβάζονται μπροστά στη θάλασσα και ξενοδ. μονάδες. Εχουμε ήδη ενημερώσει για όλα αυτά την επαρχιακή διοίκηση και αύριο θα προβούμε σε νέες καταγγελίες.
Υ.Γ. 
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ.

ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ``ΠΗΛΟΣ`` . Τώρα γέμισε μπετόκουτα ..Εν τω μεταξύ ο πεζόδρομος της παραλίας  της Χλώρακας  βρίσκεται πάντα  μπροστά από τη θάλασσα . Εδώ  στον Πηλό όμως λέγεται ότι δεν…θα περάσει μπροστά από την θάλασσα  αλλά πίσω από τα οικοδομήματα γιατί φαίνεται ότι  υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που δεν δέχονται  τα  αρχικά σχέδια.
Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι σκάνδαλο ολκής. Ηδη οι αναγειρόμενες οικοδομές  κτίζονται κατά προκλητικό τρόπο μέσα στη ζώνη προστασίας της παραλίας. Αν θέλουν να κάμουν πεζόδρομο πίσω  από τις οικοδομές τους  ας  κάνουν.  Ο  πεζόδρομος δεν μπορεί να αλλάξει  σε καμία περίπτωση  και  διαδρομή του είναι μπροστά από την θάλασσα και μόνο.
Γράψαμε στην Επαρχο, γράψαμε στο Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας Πάφου. ``Φωνή βοώντος εν τη Ερήμω``….

ΠΕΡΙΟΧΗ ``ΠΗΛΟΣ`` . Πριν μερικά χρόνια το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας  είχε στόχο να κατατάξει την πανέμορφη φύση του κόλπου του Πηλού σε ``Λευκή Ζώνη``. Θα μπορούσε να γίνει ένα από τα καλύτερα φυσικά πάρκα του τόπου μας και να απολαμβάνει όλος ο λαός και οι ξένοι αυτό το καταπράσινο τοπίο που έσμιγε τόσο ωραία με την θάλασσα και τα βράχια της. Η απληστία όμως έφερε άλλα αποτελέσματα. Στο βωμό του κεφαλαίου ξεριζώθηκε μια ολόκληρη κληρονομιά εκατομμυρίων χρόνων και την θέση της πήραν τώρα κακόγουστες  ``ντελούξ``…  επαύλεις  που μας έκλεισαν ακόμη κι αυτή τη θέα προς το γαλάζιο πέλαγο…ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ. Κύριε Υπουργέ με όλο το σέβας όλοι αυτοί  όλοι  οι επιχειρηματίες  έχουν τις δέουσες ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ που προνοεί το κράτος και η Ευρωπαϊκή  Ενωση? Αν ναι τότε οφείλουμε τα κατηγορώ μας να τα στρέψουμε ενάντια στους  ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ.

Αν όχι γιατί δεν διώκονται οι παράνομοι γιατί συνεχίζεται η καταστροφή του τόπου μας?

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ