2 Ιουλίου 2014

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "KING EVELTHON"

Το King Evelthon Beach Hotel στη Χλώρακα

Βασιλιάς Ευέλθων 
Στην αρχαία Σαλαμίνα της Κύπρου, η βασιλεία του Ευέλθοντα (560-525 π.Χ.) συνέπεσε με την Περσική κατοχή του νησιού. Παρόλα αυτά, ο βασιλιάς Ευέλθων, φαίνεται πως διατηρούσε την ανεξαρτησία του. Ευρήματα που ανάγονται σε αυτή την περίοδο δείχνουν πως είχε κόψει δικά του ασημένια νομίσματα, τα οποία δεν απεικόνιζαν την προσωπογραφία του Πέρση μονάρχη, αλλά έφεραν στην μπροστινή όψη τους ένα κριάρι και στην πίσω όψη το αιγυπτιακό σύμβολο "ανκχ", που υποδήλωνε καλή τύχη.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, στη Σαλαμίνα έφτασε η βασίλισσα της Κυρήνης Φερετίμη και είχε ζητήσει από τον Ευέλθοντα να της παραχωρήσει στρατιωτική βοήθεια για να καταλάβει την εξουσία της πόλης ο γιος της, Αρκεσίλαος Γ΄. Ο βασιλιάς Ευέλθων αρνήθηκε και αντί για στρατό της προσέφερε αδράχτι και μαλλί.
Σύμφωνα πάντα με τον Ηρόδοτο, ο βασιλιάς Ευέλθων είχε αφιερώσει στους Δελφούς θυμιατήριο, "αξιοθέητον" όπως το αποκαλεί ο Ηρόδοτος, το οποίο είχε τοποθετηθεί στον θησαυρό των Κορινθίων.
Tsokkos Hotels 
Ο όμιλος ξενοδοχείων Tsokkos Hotels έχει καθιερωθεί ως πρότυπο αρτιότητας και ποιότητας σ’ ολόκληρη την Κύπρο -αποτελώντας τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στο νησί- με κύριες δραστηριότητες στον Πρωταρά, στην Αγία Νάπα και την Πάφο.
Με παρουσία στα ξενοδοχειακά δρώμενα της χώρας από το 1981, η Tsokkos Hotels ιδρύθηκε από τον κ. Ανδρέα Τσόκκο -πρόεδρο του Ομίλου- και την σύζυγο του, κ. Αναστασία Τσόκκου. Η οικογένεια εξακολουθεί να διαχειρίζεται με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση την εταιρεία, με τα νεότερα μέλη της να συνεχίζουν, 33 χρόνια μετά, επάξια το έργο της.
Στη φιλοσοφία του ομίλου συγκαταλέγεται πρωτίστως η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση τόσο των εξατομικευμένων υπηρεσιών, όσο και των άρτια εξοπλισμένων εγκαταστάσεών της.
Η ξενοδοχειακή μονάδα King Evelthon Beach Hotel & Resort αποτελεί το νεότερο απόκτημα της εταιρείας και αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πάφου, προσελκύοντας απ’ τη μια επιπλέον τουρισμό και δημιουργώντας απ’ την άλλη νέες θέσεις εργασίας.
- See more at: http://www.timeoutcyprus.com/article/8857/king-evelthon-beach-hotel-resort-anoixe-tis-portes-toy#sthash.TrVsWxHZ.dpuf
Η Tsokkos Hotels ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πεντάστερου ξενοδοχείου της με την επωνυμία King Evelthon Beach Hotel & Resort, στην Πάφο. 
Η πέντε αστέρων νέα πρόταση της Tsokkos Hotels για πολυτελή διαμονή στην Πάφο
Απολαμβάνοντας προνομιακή θέση, το King Evelthon Beach Hotel & Resort είναι τοποθετημένο στο παραλιακό μέτωπο της Χλώρακας, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Το υψηλών προδιαγραφών νέο μέλος του ομίλου Tsokkos Hotels, απευθύνεται στον απαιτητικό επισκέπτη, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στις άρτια εξοπλισμένες και αρχιτεκτονικά καλαίσθητες εγκαταστάσεις του.
Το νέο ξενοδοχειακό κόσμημα της Πάφου 
Ένα state-of-the-art αρχιτεκτόνημα με την επωνυμία King Evelthon Beach Hotel & Resort δεσπόζει από αυτό το καλοκαίρι στη Χλώρακα της Πάφου.
Παρέχοντας κλίνες όλων των κατηγοριών και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, το πέντε αστέρων πολυτελές ξενοδοχείο απευθύνεται στον απαιτητικό επισκέπτη, προσφέροντας πανοραμική θέα στη θάλασσα, ποιοτικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
Εξεζητημένη διαμονή 
Η σύγχρονη διακόσμηση, η καθαριότητα και ο άρτιος εξοπλισμός, σε συνδυασμό με το άφθονο φυσικό φως και την απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα, δίνουν σαφή έμφαση στην αισθητική, την κομψότητα και τις απαιτήσεις του σύγχρονου επισκέπτη.
Με το ξενοδοχείο να διαθέτει κλίνες όλων των κατηγοριών, το King Evelthon Beach Hotel & Resort είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των καλλιεργημένων επισκεπτών του. 
Στον μεγάλο αριθμό δωματίων του ξενοδοχείου συμπεριλαμβάνονται 24 δωμάτια - swim up, 9 οικογενειακές σουίτες, 5 junior σουίτες, 5 terrace σουίτες, 4 king σουίτες, 1 honeymoon σουίτα, 1 προεδρική σουίτα και 3 σουίτες με ιδιωτική πισίνα.
Όλα ανεξαρτήτως τα δωμάτια εκπνέουν ατμόσφαιρα αυθεντικής φιλοξενίας, αποτελώντας μια ιδεώδη απόδραση από την καθημερινότητα.
Γκουρμέ απολαύσεις 
Για επίσημο ή ρομαντικό δείπνο, επαγγελματικό ή χαλαρό γεύμα, το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόρια που σερβίρουν διαφορετικών τύπων κουζίνες, με στόχο να καλύψει την κάθε γαστριμαργική απαίτηση.
Τα θεματικά εστιατόρια του King Evelthon Beach Hotel & Resort περιλαμβάνουν: Ιταλικές γκουρμέ απολαύσεις στη τρατορία "Little Italy", παραδοσιακές γεύσεις στην ελληνική ταβέρνα "Εl Greco", έντονες μυρωδιές και πολύχρωμα πιάτα στο μεξικάνικο "Viva Mexico" και προσεγμένα πιάτα με διεθνή χαρακτήρα στο "Thalassa Diners".
Ευεξία και ευ ζην
Ενσωματώνοντας τις αρχές του wellness στη φιλοσοφία του, το "Royal Spa" συγκαταλέγει στις υπηρεσίες του αυθεντικές θεραπείες spa εμπνευσμένες από την κουλτούρα διαφόρων πολιτισμών της γης.
Στους υπερπολυτελείς του χώρους, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη γκάμα, θεραπείες χαλάρωσης και αναζωογόνησης.
Επιπλέον, το King Evelthon Beach Hotel & Resort διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, κομμωτήριο, δύο γήπεδα τένις, ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα γήπεδο βόλεϊ.
Υδάτινες απολαύσεις
Για υδάτινες δραστηριότητες, εκτόνωση και παιχνίδια που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη, στο King Evelthon Beach Hotel & Resort δεσπόζει το φαντασμαγορικό "Aqua Splash Waterpark".
Τα υδροπάρκο του ξενοδοχείου διαθέτει 7 υδροτσουλήθρες (Black Hole, Compact, Multi Slide, Free Fall, Rafting, Space Hole]), ένα "lazy river", χαλαρωτικό τζακούζι και επιπλέον παιδική πισίνα με υδροτσουλήθρες.
Στο υδροπάρκο λειτουργούν δύο ανεξάρτητα τμήματα -για ενήλικες και για παιδιά- ενώ ο χώρος είναι ανοικτός και για εξωτερικούς επισκέπτες, με εισιτήριο σε προσιτές τιμές. 
Επιπλέον, το King Evelthon Beach Hotel & Resort διαθέτει δύο Kids Club, κοντά στην παιδική πισίνα και εντός των εσωτερικών χώρων του ξενοδοχείου.


ΜΗΝΟΛΟΓΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Στις 17 του μηνός που γιορτάζει η Αγία Μαρίνα, αρχίζουν να ωριμάζουν τα σταφύλια, αφού αυτή την ημέρα μελανίζουν οι πρώτες ρόγες στα τσαμπιά.
Η Αγία Μαρίνα θεωρείται προστάτιδα του ύπνου των μωρών, «Αγιά Μαρίνα τσιαι τσιυρά που μαρανίσκεις τα μωρά» καθώς λέει το τσιαττιστο, θεωρείται επίσης ότι ξεμωρανίσκει και αναζωογονεί τα καχεκτικά παιδιά.
Εάν στις 17 μηνός Αγίας Μαρίνας πνέουν βόρειοι άνεμοι, και εάν στις 20 μηνός Προφήτη Ηλία φυσούν αέρηδες υπό συννεφιά, πιστεύεται ότι το επόμενο έτος θα είναι ευφορότατο, καθώς λέει το δύστυχο,«Βορκάδες της Αγιάς Μαρίνας Νέφη του Προφήτη Ηλία».
Τον αστερισμό της Άρκτου οι Κύπριοι τον καλούν ως άμαξα του προφήτη Ηλία και πιστεύουν ότι όταν σεργιανίζει με αυτήν στους ουρανούς, ο καιρός τρικυμιαζει και χαλάει από τις βροντές που προκαλούν οι τροχοί της άμαξας πάνω στα σύννεφα, και από τις αστραπές που προκαλούνται από τα πέταλα των αλόγων που την σέρνουν.
Όλα τα ξωκλήσια του Προφήτη Ηλία είναι κτισμένα σε ψηλώματα και βουνοκορφές που φυσούν δυνατοί άνεμοι και λογαριάζονται τόποι ιεροί, αφού τα Χριστιανικά έθιμα ορίζουν τον προφήτη Ηλία ως τον αφέντη των ανέμων, γι αυτό ο Ιούλιος με τους πολλούς αέρηδες ονομάζεται Αϊ Λιάτης. Ονομάζεται επίσης Αλωνάρης ή Αλωνιστής αφού στον μήνα αυτό με την βοήθεια των αέρηδων γίνεται το αλώνισμα των σιτηρών στα αλώνια, γι αυτό όταν δεν φυσά, του κάμνουν θυσία μιάν τηανιάν παρακαλώντας τον να αφήσει τους αέρηδες να φυσήσουν.
Το αλώνι είναι ένα μικρός χώρος καυκάλλας στην ύπαιθρο, που οι γεωργοί διάλεγαν να βρίσκεται σε μέρος που να το φυσούν δυνατοί άνεμοι. Είχε σχήμα κυκλικό και στη μέση βρισκόταν ένα ξύλινο δοκάρι γύρω από το οποίο έτρεχαν τα ζεμένα ζώα ποδοπατώντας τις θημωνιές αλωνίζοντας έτσι τα στάχια. Κατόπιν χρησιμοποιούσαν την δουκάνι, μια ειδικά διαμορφωμένη χοντρή πλατιά σανίδα που από κάτω της είχε μπηγμένα σπασμένα γυαλιά τα οποία θρυμμάτιζαν τα στάχια.
Ύστερα θέλοντας να διαχωρίσουν τον καρπό από τα άχερα, με το δικράνι φτυάριζαν τα σπασμένα στάχια ρίχνοντας τα ψηλά στον αέρα ο οποίος φυσώντας έριχνε τα ελαφρύτερα άχυρα μακρύτερα, ενώ τον βαρύτερο καρπό, κοντύτερα. Τα έθιμα του αλωνισμού ήθελαν τις νοικοκυρές να μην γνέθουν αδράχτι ή ρόκα στο αλώνι, διότι πίστευαν πως ήταν εργαλεία ξόρκια που έδιωχναν τους αέρηδες μακριά.
Τον μήνα Ιούλιο εκτός από τον Προφήτη Ηλία που γιορτάζει στις 20 τους μηνός, την πρώτη του μήνα γιορτάζουν οι άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός των οποίων η αφιλοκερδής δραστηριότητά τους ως γιατροί που θεράπευαν τον κόσμο, εξόργισε τον έπαρχο ο οποίος κατά τον 3ο αιώνα τους ζήτησε να αποκηρύξουν την πίστη τους, κι όταν αυτοί αρνήθηκαν τους βασάνισε και στο τέλος τους αποκεφάλισε.
Στις 26 του μήνα εορτάζεται η μνήμη οσιομάρτυρας Αγίας Παρασκευής που σύμφωνα με την παράδοση θεραπεύει τα άρρωστα μάτια.
Στις 27 του μήνα «κουτσοί, στραβοί στον άγιο Παντελεήμονα» καθώς λέει η παροιμία, εφόσον αυτή την ημέρα εορτάζεται ο Άγιος Παντελεήμονας που ήταν ιατρός και ασκούσε την ιατρική ως φιλανθρωπία και ο οποίος αποκεφαλίστηκε το έτος 305 από τους ειδωλολάτρες.