14 Ιανουαρίου 2022

Το face book είναι ελεγχόμενο

Στο σάπιο σύστημα της σημερινής κοινωνίας, εμπλέκεται και το face book το οποίο λογοκρίνει πολλές φορές άδικα όποιον αναρτήσει αντίθετες απόψεις από την εξουσία και τα τσιράκια της. 

Όταν για τα γνωστά γεγονότα της Χλώρακας παρ όλο το Βullying που δέχονται όσοι τάσσονται εναντίον του ρατσισμού, εγώ τόλμησα να γράψω δύο αρθράκια και να εκφράσω τη γνώμη μου και τα συμπεράσματα μου σε πλαίσια ευγενικής προσέγγισης του θέματος, χωρίς να εκθέτω ονομαστικά κανέναν εμπλεκόμενο, υπέστηκα  block στο face book με δικαιολογία «του αισχρού περιεχομένου». Ήταν δε τόση η σπουδή αυτών που παρακολουθούν τις αναρτήσεις, που έκαναν λάθος και αντί να αφαιρέσουν τα δύο αρθράκια (που υπόψιν ήταν κοινοποιήσεις σελίδας της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ), έσβησαν μόνο την μία ανάρτηση μαζί με μία άλλη ενός απλού διηγήματος.

Είναι φανερό πως κάποιος εμπλεκόμενος του κινήματος εναντίον των προσφύγων και έχοντας διασυνδέσεις με υπαλλήλους που επιτηρούν τα γραφόμενα στο face book, φρόντισε να στείλει καταγγελία, και αυτοί χωρίς καμία σπουδή, έδρασαν λογοκρίνοντας άδικα όσα έγραψα.

Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που όλα ελέγχονται από τα social media σε υπέρτατο βαθμό, και όσοι αντιτίθενται στο κοινωνικό σύστημα που η άρχουσα τάξη θέλει να επιβάλει, με τρόπο παράνομο και ετσιθελικό τίθενται στο περιθώριο και καταπνίγεται η φωνή τους. Μένουν τοιουτοτρόπως ανενόχλητοι μονοπωλώντας τη μαύρη τους προπαγάνδα και ευκολότερα καθοδηγούν τον απλοϊκό κόσμο κατά το δοκούν.

Και λέγω εγώ, ευτυχώς που κάποιες εναπομείναντες εφημερίδες έχουν την τόλμη ακόμα να φιλοξενούν τις αντίθετες απόψεις.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ