12 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

« Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι»: Οι καρκινοπάθειες μέσα από ένα παιδικό βιβλίο

Η Δήμητρα Σωκράτους παρουσιάζει το βιβλίο της «Η Μαίρη και το λευκό μπιζέλι», σε εικονογράφηση της εικαστικού Δρ. Στέλλας Καραγιώργη, την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου στην Πάφο.  Το βιβλίο απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά. Παρουσιάζει μέσα από συμβολισμούς, μεταφορές και φαντασία την αναζήτηση της αλήθειας και το χτίσιμο της παιδικής κατανόησης γύρω από ένα μυστήριο για το παιδικό μυαλό θέμα, όπως είναι ο καρκίνος.   
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν παιδιά κι ενήλικες με καρκινοπάθειες.
Η μικρή ηρωίδα, η Μαίρη, αναρωτιέται διαρκώς γιατί και πού και πώς και πότε βρέθηκε ένα Λευκό Μπιζέλι μες στο κεφάλι της. Σκοπός της να το βρει και να το γνωρίσει. Μ’ οδηγό και συνοδό της τη Ζέλεια, μια στρουμπουλή κυρία, το αναζητά περιπλανώμενη ανάμεσα σε κόσμους πολύχρωμους κι ονειρομαγικούς. Κάθε πλάσμα που συναντά τής προσφέρει τις γνώσεις και το φως του, βοηθώντας την να γνωρίσει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό. Να τον αγαπήσει. Ώσπου κάποια στιγμή, ανταμώνει με το Λευκό της Μπιζέλι…
Μια ιστορία για τη δύναμη, το θαύμα και την αγάπη της καρδιάς.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς από την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά,  τη Λειτουργό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Ελευθερία Χριστοφόρου, ττον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου, Χρίστο Χατζηλοΐζου και τους Παιδοβουλευτές Πάφου, Αλέξανδρο Παπαδόπουλο και Δήμητρα Χατζηκωστή.
Θα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Έμπας υπό τη διεύθυνση της Αθηνάς Χρυσοστόμου, παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας, ποιητή και εκδότη, Τάσο Αριστοτέλους  και αντιφώνηση από τη συγγραφέα του βιβλίου, Δήμητρα Σωκράτους.  Θα υπάρξουν ακόμη δρώμενα από το Θέατρο Τσέπης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σκηνοθέτη Μάριου Θεοχάρους.

Παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τη Δρ. Έλενα Κωνσταντίνου, Ερευνήτρια Κοινωνιογλωσσικών Θεμάτων στην Εκπαίδευση.

Σημ. Η Δήμητρα Σωκρατουσ κατάγεται απ'ο τη Χλώρακα

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ


Την Παρασκευή 11/12, στο χώρο της παλιάς Ηλεκτρικής, σε μια σεμνή τελετή τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Πάφου, οι Πάφιοι συγγραφείς και λογοτέχνες .