8 Σεπτεμβρίου 2015

Η Παφίτισσα-Χλωρακιώτισσα που τίμησε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντεϊβιντ Κάμερον


Μεγάλη αναγνώριση πρέπει να θεωρείται η τιμή που έκανε ο πρωθυπουργός τουΗνωμένου Βασιλείου, Ντεϊβιντ Κάμερον στην συμπολίτισσά μας Δέσπω Πενταρά, μόνιμη κάτοικο Λονδίνου τον τελευταίο καιρό, βραβεύοντάς την για τον μήνα Σεπτεμβριο για την εθελοντική προσφορά και δράση της.
Η συγκεκριμένη διάκριση που έλαβε η Δέσπω Πενταρά θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για κάποιον αφού προέρχεται απευθείας απο τον Πρωθυπουργό της χώρας και αυτό απο μόνο του δίνει άλλη αξία και διάσταση στην αναγνώριση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βραβείο πάει τις πλείστες των περιπτώσεων σε επώνυμες προσωπικότητες της χώρας και κυρίως οικονομικούς, πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες ενώ αποτελεί για τους Βρετανούς σημείο αναφοράς.
Η Δέσπω Πενταρά η οποία ζει στο Λονδίνο με τον Σκοτσέζο σύζυγό της είναι θυγατέρα του γνωστού συμπολίτη μας Γιώργου Πενταρά. Η Δέσπω είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου στην Ουγγαρία στο οποίο αποφοίτησε ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και ακολούθως έκανε Μεταπτυχιακό στην Γλασκώβη στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Σήμερα εργάζεται στο Λονδίνο ως προγραμματιστής και τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Μιλώντας στο PafosPress για την τιμή που της έκανε ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, ανέφερε πως είναι για την ίδια και την οικογένειά της κάτι πολύ σημαντικό αφού με κάποιο τρόπο εκφράζεται και επισήμως η αναγνώριση στην προσφορά και τον εθελοντισμό. Η βράβευση αυτη, τόνισε, μου δίνει ακόμη περισσότερες δυνάμεις να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και με μεράκι για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς ανισότητες και μακριά απο διακρίσεις.
Η Δέσπω βρίσκεται αυτές τις μέρες για διακοπές στην Κύπρο με την οικογένειά της.

Πηγη: PafosPress