6 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ:
Να δούμε στέγαστρα επιτέλους!

Ελπίδες για λύση στο πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη στεγάστρων στις στάσεις των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών στην επαρχία Πάφου, αναδύονται μετά από πρωτοβουλία της εταιρείας ΟΣΥΠΑ.
Για την υλοποίηση του σχεδιασμού, όμως, κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία η συνεργασία των Τοπικών Αρχών, αφού σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών και του Υπουργείου, αυτές βαραίνει η ευθύνη της εγκατάστασης τέτοιων υποδομών.
Η απουσία στεγάστρων για όσα χρόνια βρίσκεται σε ισχύ ο θεσμός των αστικών συγκοινωνιών λειτουργεί αποτρεπτικά για την εξάπλωση της χρήσης του από το κοινό της Πάφου, όπως δείχνουν και τα παράπονα που εκδηλώνονται τον τελευταίο καιρό από πολίτες. Η έκθεση των επιβατών στις καιρικές συνθήκες, κατά την αναμονή τους στις στάσεις, όπως και η έλλειψη ενημέρωσης για τα δρομολόγια (πχ: η διαδρομή που ακολουθούν τα λεωφορεία, οι ώρες και η συχνότητα άφιξης) είναι σαφώς ένα μεγάλο κενό το οποίο συμπληρωνόταν με την εγκατάσταση στεγάστρων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Ο.ΣΥ.ΠΑ., κου Γιώργου Ιωαννίδη, η διερεύνηση για την εξεύρεση συμφέρουσας πρότασης έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και σήμερα βρίσκεται πια σε καταληκτικό στάδιο. Έχει ήδη κατασκευαστεί το πρότυπο του στεγάστρου που προτείνεται, ώστε να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές και να μπορεί να μπορεί να γίνει υπολογισμός του κόστους. Το στέγαστρο, με σκελετό από αλουμίνιο, θα διαθέτει διαυγείς επιφάνειες στο πλάι, που θα επιτρέπουν την ορατότητα και στέγη από γαλακτώδες γυαλί που θα εξασφλίζει φωτισμό, αποτρέποντας όμως τις ενοχλητικές ακτίνες του ήλιου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κατασκευή διαθέτει πρόβλεψη και για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα τροφοδοτούν τα συστήματα οπτική και ακουστικής ειδοποίησης για την άφιξη των λεωφορείων, όπως προβλέπει και το σύστημα που θα εισαχθεί σύντομα.
Ο κος Ιωαννίδης ανέφερε ότι ήδη έχει κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές με το Κοινοτικό Συμβούλιο της Χλώρακας, προκειμένου να διαφανεί η πρόθεσή τους για συνεργασία (σημειωτέον ότι εδώ και ένα χρόνο η Χλώρακα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις στάσεις των λεωφορείων μετά την αφαίρεσή τους από τον ιδιώτη που τις είχε τοποθετήσει). Η επίσημη πρόταση πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Ο κος Ιωαννίδης, πάντως εκτιμά ότι πρόκειται για αναγκαίο μέτρο, του οποίου η εφαρμογή είναι εφικτή.
Από την εφημερίδα  «ΕΠΙΛΟΓΕΣ»