4 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΕΤΟΣ Η ΧΛΩΡΑΚΑ

Στη Χλώρακα τη φετινή χρονιά, λειτουργεί ένα νέο νηπιαγωγείο στο οποίο θα φοιτούν τα μικρά παιδιά των ιθαγενών, καθώς και των αυτοχθόνων κατοίκων της κοινότητας.
Ο κοινοτάρχης Χλώρακας Κλεόβουλος Παπακώστας σε δηλώσεις του είπε ότι η κοινότητα απέκτησε ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο αποτελούμενο από τρεις αίθουσες με προδιαγραφές που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή.
Πρόσθεσε πως το ήδη υφιστάμενο νηπιαγωγείο της Χλώρακας που εξυπηρετεί και την γειτονική κοινότητα της Λέμπας παρουσιάζει προβλήματα αφού με την αύξηση των μαθητών ο χώρος των παιδιών για παιχνίδι είναι πολύ περιορισμένος.
Έτσι με την ανέγερση του καινούργιου σύγχρονου κτιρίου, πολλά προβλήματα αμβλύνονται και εξυπηρετείται ολόκληρη η κοινότητα που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σε πληθυσμό.

Το καινούργιο νηπιαγωγείο κτίστηκε στην περιοχή Μέλανος σε τεμάχιο έκτασης 1.100 περίπου τετραγωνικών μέτρων που γειτνιάζει με χώρο πρασίνου και που παραχώρησε για τον σκοπό αυτό το κοινοτικό συμβούλιο. Το κόστος του έργου ανήλθε περίπου στις 300 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας.